Site icon paixnidaki.com

Παιδικό διαβατήριο, ένα παιχνίδι με δωρεάν εκτυπώσιμα για όλους

Ήρθε η ώρα για ταξίδι και μάλιστα φανταστικό! Από εσάς χρειάζομαι καλή διάθεση και έναν εκτυπωτή. Τι να τον κάνετε; Μα για να εκτυπώσετε δωρεάν το φανταστικό  παιδικό διαβατήριο σας και να ταξιδέψετε όπου μα όπου θέλετε!

Σας το είχα υποσχεθεί εδώ και καιρό, σας είχα βάλει και μια φώτο στο Instagram, για να σας δείξω ότι έρχεται το παιδικό διαβατήριο και τελικά μόλις σήμερα κατάφερα να το ανεβάσω.

Η διαδκασία είναι απλή και πλεον γνωστή κατεβάστε από το Dropbox τα αρχεία, εκτυπώστε και αν θέλετε πλαστικοποιήστε μόνο το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, για να κρατήσει περισσότερο το παιδικό διαβατήριο και να γίνει πιο αληθινό στα μάτια των παιδιών.

Τα πρώτα φύλλα που είναι τα προσωπικά στοιχεία του παιδιού εκτυπώστε τα από 1 φορά, ενώ τα υπόλοιπα, το έχω ταξιδέψει και το θέλω να ταξιδέψω όσες φορές πιστεύετε ότι είναι αρκετές!

Προτείνω να μην τα συρράψετε αλλά να ανοίξετε με διακορευτή τρύπες και να δέσετε κορδέλα, όπως εμείς για να μπορέσετε μελλοντικά να προσθέσετε σελίδες. Θέλουμε το παιδικό διαβατήριο να γεμίσει σιγά σιγά με όλες τις χώρες και τις σημαίες.

Ο Γιώργος έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του.

Ξεκινήστε λοιπόν με τα προσωπικά στοιχεία του παιδιού. Εξηγήστε του ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο με το ίδιο όνομα, αλλά έχουν το ίδιο επίθετο; Και αν έχουν και το ίδιο επίθετο, έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα; Προσθέστε και όλες τις υπόλοιπες προσωπικές πληροφορίες , δείξτε του και τα δικά σας χαρτιά, ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης.

Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν με το αποτύπωμα, τους εξήγησα ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό αποτύπωμα, τους έδειξα την ταυτότητα μου και χωρίς δεύτερη σκέψη βουτήξαμε το δαχτυλάκι μας μέσα στο μελάνι και αφήσαμε το πρώτο μας αναμνηστικό αποτύπωμα!

 

Η επόμενη σελίδα θέλει τα στοιχεία του παιδιού, έτσι γράψαμε με προσοχή όνομα, επίθετο, ηλικία, ύψος και βάρος. Κολλήσαμε και μια φωτογραφία, βάλαμε και την υπογραφή μας και με εξουσιοδότηση από το Υπουργείο Παιδιών βγήκε το μοναδικό μας παιδικό διαβατήριο!

Στη σελίδα με το Έχω ταξιδέψει κολλήστε τις σημαίες των χωρών που έχετε πάει, ενώ στη σελίδα “Θέλω να ταξιδέψω” κολλήστε τις σημαίες των χωρών που θέλετε να πάτε. Τις σημαίες μπορείτε να τις κατεβάσετε και από εδώ.

         Τα παιδιά μαθαίνουν

Εύχομαι το παιδικό διαβατήριο να γεμίσει και γιατί όχι να γίνει κάποια στιγμή  και αληθινό και τα παιδιά να ταξιδέψουν σε όσα περισσότερα μέρη γίνεται. Είναι τόσο όμορφο να ταξιδεύεις, ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τη φαντασία μας και όλα τα άλλα θα έρθουν!

 

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version