Site icon paixnidaki.com

Παιδικός τουρισμός στη Σαντορίνη, ένα φλάουτο και ένας πύργος!

Πριν λίγες μέρες ζήσαμε Το όνειρο! Νομίζω το καταλάβατε όλοι όσοι μας βλέπετε και στο Instagram. Βρεθήκαμε στη Σαντορίνη και ήταν ένα ταξίδι που θα μείνει στις καρδιές μας για πάντα! Θα σας μιλήσω για το ταξίδι αυτό πολύ σύντομα, δεν θα σας αφήσω παραπονεμένους, το υπόσχομαι!! Σήμερα όμως θα σας μιλήσω για το La Ponta, έναν πύργο στην καρδιά της Σαντορίνης που αξίζει να πάτε με τα παιδιά σας ή και μόνοι σας.

Το La Ponta, βρίσκεται µέσα σε ένα πύργο του 13ου αιώνα, στο ενετικό Καστέλι του Ακρωτηρίου, σε μια εξαίσια πανοραμική θέα του νησιού και 1 χιλ από τον προϊστορικό αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη.

Ο πύργος φιλοξενεί έκθεση και εργαστήριο τσαµπούνας, ένα είδος λαϊκού ασκαύλου, καθώς και άλλα παραδοσιακά ελληνικά όργανα, κρουστά και αυλούς.

Εκεί βρεθήκαμε, εκτός για να θαυμάσουμε την απίστευτη θέα και να δουν τα μικρά τον πύργο αλλά και για να εξερευνήσουμε την ιστορία του πύργου συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό «μουσικό ταξίδι» με διάφορα χειροποίητα πνευστά και έγχορδα.

Ο Γιάννης Πανταζής, ο υπεύθυνος της έκθεσης, μας αφηγήθηκε μια ιστορία χρησιμοποιώντας μυθολογική αφήγηση για να μας εξηγήσει την εξέλιξη των πρωτόγονων μέσων, από τον οστέινο αυλό ως την τσαμπούνα.

Η αλήθεια είναι ότι μας μάγεψε με όλα τα μουσικά όργανα που μας έπαιξε και τα παιδιά έκατσαν περίπου 45 λεπτά χωρίς να διαμαρτυρηθούν καθόλου.Συμμετείχαμε όλοι μας ενεργά και αυτό ήταν που ενθουσίασε κυρίως τα παιδιά.

Στο τέλος, μας πρότεινε να φτιάξουμε και από ένα φλάουτο (25 λεπτά επιπλέον) και χωρίς δεύτερη σκέψη ανεβήκαμε στο μαγικό εργαστήριο!

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να φτιαχτεί το φλάουτο της φωτογραφίας.

Αν θέλετε και εσείς να το προσπαθήσετε στο σπίτι

θα χρειαστείτε

  1. καλάμια
  2. λαστιχάκια
  3. ένα σίδερο (λίμα ή ράσπα) για να καθαρίσετε εσωτερικά τα καλάμια (δεν θυμάμαι με τίποτα πως λέγεται αυτό το εργαλείο και αν σας το λεω σωστά)
  4. κοπίδι, για να κόψετε ένα καλάμι στη μέση
  5. γυαλόχαρτο

 

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο από το La Ponta για την κατασκευή

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7rgjYXsM2ak]

Ένας από τους λόγους που προτίμησα να σας δείξω πρώτα το La Ponta από το ταξίδι μας στη Σαντορίνη, ήταν γιατί ακριβώς είναι στη Σαντορίνη. Όταν είναι να πάτε ένα ταξίδι με τα μικρά σας, είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε να κάνετε και “παιδικό” τουρισμό. Ψάξτε λίγο το μέρος που θα επισκεφτείτε από πριν και θα ανακαλύψετε σίγουρα κάτι ιδιαίτερο. Τα δικά μου παιδιά πάντως επισκέφτηκαν έναν πύργο, άκουσαν ήχους από μουσικά όργανα που δεν ακούγονται πια, έφτιαξαν ένα φλάουτο και έφυγαν κατενθουσιασμένα.

Η υπόλοιπη Σαντορίνη, έρχεται και ξέρετε ότι θα σας μαγέψει και αυτή! Είναι υπέροχη η Ελλάδα μας, μένει να την αγαπήσουμε και εμείς!

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version