Site icon paixnidaki.com

Τα 5 καλύτερα παιχνίδια για το αυτοκίνητο

παιχνίδια για το αυτοκίνητο

παιχνίδια για το αυτοκίνητο

Πρόσφατα κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι. Ταξιδέψαμε με το αυτοκίνητο από Αθήνα προς νομό Λακωνίας. Θα σας μιλήσω για αυτό το υπέροχο ταξίδι πολύ πολύ σύντομα. Λόγω του ότι θέλαμε να δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορούσαμε, ήμασταν συνέχεια μέσα στο αυτοκίνητο. Τα παιδιά όμως δεν παραπονέθηκαν λεπτό! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά ταξίδια με αυτοκίνητο και τα μικρά μας είναι λίγο πολύ εκπαιδευμένα. Αλλά αυτή τη φορά το διασκεδάσαμε περισσότερο απο ποτέ. Πάμε να σας πω με τι παιχνίδια για το αυτοκίνητο παίξαμε και όχι μόνο!

 

1.

Πρόσωπο – Ζώο – Πράγμα

Το αγαπημένο μου από όταν ήμουν εγώ μικρή και το αγαπημένο των παιδιών μου. Κάθε φορά ένας βάζει στο μυαλό του ένα πρόσωπο , ζώο ή πράγμα και οι ερωτήσεις αρχίζουν απ όλους. Οι απαντήσεις είναι μόνο με ναι ή όχι.

Παράδειγμα

Είναι πρόσωπο ———> ναι

Είναι μέσα στο αυτοκίνητο———–> ναι

Είναι ο Γιώργος ————> όχι

Είναι ο μπαμπάς ———–> όχι

Είναι η μαμά ———–> ναι!!!!!

2.

Βρίσκουμε λέξεις από…

Βρίσκουμε λέξεις που αρχίζουν μ ένα γράμμα κάθε φορά. Τα παιδιά ενθουσιάζονται με αυτά τα παιχνίδια για το αυτοκίνητο και θέλουν συνέχεια να βρίσκουμε λέξεις. Συνήθως βρίσκουμε 10 λέξεις με κάθε γράμμα και συνεχίζουμε μέχρι να πούμε όλα τα γράμματα.

Παράδειγμα

βρίσκουμε λέξεις με α

  1. αγάπη
  2. αγελάδα
  3. αεροπλάνο
  4. αυτοκίνητο
  5. αέρας
  6. ανανάς
  7. αχλάδι
  8. αερόστατο
  9. άλογο
  10. αλεπού

3.

Φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι

Είναι και αυτό από τα αγαπημένα μας παιχνίδια για το αυτοκίνητο και όχι μόνο.  Το δικό μας παραμύθι το φτιάχνουμε και κάποια βράδια πριν τον ύπνο. Κάποια στιγμή θα γράψουμε και βιβλίο με παραμύθια να το θυμηθείτε!!!

Παράδειγμα

Μαμά—> Μια φορά κ έναν καιρό ήταν ένα δέντρο

Γιώργος —> που ήταν μόνο του σ ένα χωράφι

Ζωή —> και πάνω του φύτρωναν όλα τα φρούτα του κόσμου

Μαμά—> Μια μέρα ένας βοσκός πήγε με τα πρόβατά του σ αυτό το χωράφι

Γιώργος —> και τα πρόβατα έφαγαν όλα τα φρούτα

Ζωή —> τότε τα πρόβατα άρχισαν να μιλάνε με ανθρώπινη φωνή

τη συνέχεια δεν θα σας τη μαρτυρήσουμε σήμερα, πάντως έχει πολύ πλάκα!!

4.

Χρωματιστά αυτοκίνητα

Διαλέγουμε όλοι από ένα χρώμα, πρέπει να πούμε διαφορετικά χρώματα ο καθένας. Παρατηρούμε τα αυτοκίνητα που περνάνε και μετράμε μόνο τα αυτοκίνητα με τα χρώματα που έχουμε διαλέξει. Σημαντική πληροφορία, νικάει σχεδόν πάντα το γκρι ή το λευκό!!

 

5.

Ιστορία με σύννεφα

Σας είχα ξαναμιλήσει για τα σύννεφα, τα χαζεύω πάντα μου αρέσουν όλα αυτά τα απίθανα σχήματα που έχουν, μου αρέσει ο αέρας που τα φυσάει και αυτά αλλάζουν συνέχεια μορφή. Μου αρέσει να βλέπω ένα σύννεφο και να ρωτάω τα παιδιά τι βλέπουν, πολλές φορές βλέπουμε το ίδιο, άλλες βλέπουν κάτι μοναδικό, που χρειάζεται πολύ μεγάλη φαντασία αλλά και προσπάθεια απο εμένα για να το δω.

Όταν λοιπόν δούμε ένα σύννεφο και έχουμε όλοι μας αποφασίσει τι είναι ,ξεκινάμε μια ιστορία για αυτό το σύννεφο. Τι είναι, γιατί βρέθηκε στον ουρανό, που πάει, πως ανέβηκε εκεί πάνω, πώς θα κατέβει ξανά, που είναι το σπίτι του, έχει άλλους φίλους; Αν μάλιστα κοντά έχει και άλλα σύννεφα κάνουμε μια ιστορία για όλα τα σύννεφα  μαζί .

 

 

Αυτά είναι τα 5 αγαπημένα μας παιχνίδια για το αυτοκίνητο.

Τα παιδιά επιπλέον μπορούν να έχουν μέσα στο αυτοκίνητο

  1. βιβλία
  2. περιοδικά
  3. μαρκαδόρους και χαρτιά για ζωγραφική
  4. μουσική δική τους
  5. κάποιο μαγνητικό επιτραπέζιο παιχνίδι

 

Θα μου άρεσε να έβλεπα στα σχόλια και τα δικά σας αγαπημένα παιχνίδια για το αυτοκίνητο.

Καλό ταξίδι!!!

«Απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

 

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version