Site icon paixnidaki.com

Πάσχα – Νονά ξέρεις τι συμβολίζουν τα δώρα σου;

Το Πάσχα πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και όλοι όσοι είμαστε νονοί και νονές ψάχνουμε να βρούμε τα δώρα που θα πάρουμε και φέτος στα γλυκά μας βαφτιστήρια. Ξέρουμε όμως τι συμβολίζουν πραγματικά τα δώρα μας;

Πάμε να μάθουμε λοιπόν μαζί όχι μόνο τι “πρέπει” να αγοράσουμε αλλά και γιατί να το αγοράσουμε!

Το Πάσχα η νονά και ο νονός αγοράζουν κυρίως λαμπάδα, πασχαλινό σοκολατένιο αυγό, ένα τσουρέκι και φυσικά παπούτσια.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥



Η λαμπάδα

Η λαμπάδα που κρατάμε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, συμβολίζει το θαύμα της Ανάστασης, καθώς είναι και αυτή που θα διανέμει το Άγιο Φως στους πιστούς. Συμβολίζει δηλαδή την Ανάσταση του Κυρίου, τη νίκη της ζωής και του φωτός απέναντι στο θάνατο και το σκοτάδι.

Παλιότερα ήταν κυρίως λευκή γιατί συμβολίζει τη νίκη της ζωής και του φωτός απέναντι στον θάνατο και το σκοτάδι. Τα χρόνια όμως πέρασαν και η λευκή λαμπάδα αντικαταστάθηκε από πολύχρωμες λαμπάδες φορτωμένες με παιχνίδια που ξετρελαίνουν τα παιδιά και ανυπομονούν να τις κρατήσουν.

Το αυγό

Η νονά συνήθιζε να κάνει δώρο ένα βαμμένο κόκκινο αυγό που συμβολίζει το αίμα και την θυσία του Ιησού. Με τα χρόνια όμως το πασχαλινό αυγό έγινε σοκολατένιο και είναι και αυτό στολισμένο πολλές φορές μοναδικά!

Το τσουρέκι

Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, καθώς το αλεύρι παίρνει ζωή με το ζύμωμα και γίνεται τσουρέκι. Το τσουρέκι είναι ένα δώρο που κάνει και η νονά στο βαφτιστήρι της αλλά και το βαφτιστήρι στη νονά του.

Στο εμπόριο αυτές τις γιορτινές μέρες θα βρείτε πολλά τσουρέκια αλλά τα χειροποίητα που φτιάχνουμε παραδοσιακά κάθε Μεγάλη Πέμπτη έχουν άλλη γλύκα.

Τα παπούτσια

Συμβολίζουν τη σταθερότητα που ευχόμαστε να έχει το παιδί στη ζωή του και είναι ένα δώρο που το χαίρονται παραδοσιακά τα παιδιά αλλά και οι γονείς εδώ και χρόνια.

 

Μην ξεχνάτε όμως ποτέ ότι όσα δώρα και αν αγοράσετε τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αγάπη!

Διαβάστε και αυτό, ένα γράμμα στη νονά , “Αγαπημένη μου νονά”

 

Σας φιλώ

Γιούλη

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version