Site icon paixnidaki.com

Πιστεύω στον Άγιο Βασίλη!

Τα Χριστούγεννα ? από μικρή ήταν η καλύτερη μου γιορτή! Τα γενέθλια μου είναι 21 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα ? και η αγαπημένη ιστορία της μαμάς μου, ακόμα και σήμερα, είναι να περιγράφει τα πρώτα μου ? Χριστούγεννα, το στολισμένο μας σπίτι αλλά και όλα τα επόμενα Χριστούγεννα που η αλήθεια είναι ότι φρόντιζε πάντα να περνάμε υπέροχα!

Έχω τόσες πολλές και καλές αναμνήσεις να θυμάμαι και εγώ με τη σειρά μου, ένα υπέροχα στολισμένο σπίτι, τα γενέθλια μου και διακοπές στο χιονισμένο μας χωριό. Παρόλο ομως όλο αυτο το γιορτινό κλίμα οι γονείς μου ήταν κάθετοι, ο Άγιος Βασίλης ? δεν υπήρχε έλεγαν! Έτσι και εγώ το είχα αποδεχτεί. Στην αρχή με λίγη στεναχώρια η οποία μου έφευγε τελείως όταν το δώρο ? που ζητούσα ερχόταν κανονικότατα από την πόρτα και όχι από την καμινάδα, που έτσι κ αλλιώς δεν είχαμε! Μαμά και μπαμπά ? δεν σας κρατάω κακία, μη φοβάστε μου έχετε χαρίσει τα πιο υπέροχα παιδικά χρόνια που θα μπορούσε ποτέ παιδί να φανταστεί!

Έτσι λοιπόν μεγάλωσα και εγώ με τη σειρά μου και είχα αποφασίσει ότι μ αυτόν τον τρόπο θα μεγαλώσω τα παιδιά μου. Προσπαθώ πάντα να τους λεω την αλήθεια και δεν ήθελα ποτέ μα ποτέ να νιώσουν ότι η μαμά και ο μπαμπάς τους κοροιδεύουν. Ο Άγιος Βασίλης ? λοιπόν στο σπίτι μας δεν θα ερχόταν, το είχα συζητήσει και με τον άντρα μου, πριν καν γεννήσω!!!

6 Δεκεμβρίου έφερα στον κόσμο τον Γιώργο και τη Ζωή και τα Χριστούγεννα, τα ήδη υπέροχα Χριστούγεννα απέκτησαν άλλο νόημα, περισότερη αγάπη, και μια γλύκα και ένα μέλι και όλα τα ζαχαρωτά ???? του κόσμου. Είχα γίνει μαμά, είχα γίνει μαμά και μάλιστα Χριστούγεννα! Παρόλο την άσχημη γέννα μου, δεν θα σας τα πω μάλλον ποτέ, κρατούσα επιτέλους τα δίδυμα μωρά μου ?? και ένιωθα ότι έχω κερδίσει το τζόκερ της ζωής μου.

Εκείνη την περίοδο λοιπόν μια καλή μου φίλη ήρθε να μας δει και μας έφερε δώρα για τα  μωρά. Τα δώρα ήταν στολές για λιλιπούτεια αγιοβασιλάκια ?? . Τα πλύναμε, τα σιδερώσαμε και τα φορέσαμε στα μωρά για να κάνουμε χαβαλέ όπως λέγαμε. Η αγαπημένη μου φωτογραφία από εκείνη την ημέρα είναι αυτή

Εκείνη η ημέρα έχει χαραχτεί στη μνήμη μου και δεν θα βγει ποτέ! Ήταν η μέρα που πίστεψα στον Άγιο Βασίλη ?, πίστεψα στο καλό, στο αγνό, στην αγάπη ❤, πίστεψα σε όλα τα καλά που πρεσβεύει ο αγαπημένος μου Άγιος Βασίλης ?. Και μπορεί να ήμουν πάντα άτακτο κορίτσι αλλά δεν με ξέχασε ποτέ. Η απόδειξη είναι αυτή η φωτογραφία ο Άγιος Βασίλης  ?  μου χάρισε μια καρδιά γεμάτη από αγάπη και ευγνωμοσύνη. Κοίταζα τα μωρά μου και η μαγεία των Χριστουγέννων είχε μόλις φωλιάσει στην καρδιά μου. Γιατί είναι όμορφο να είσαι παιδί τα  Χριστούγεννα, αλλά το να είσαι μαμά και να φτιάχνεις λίγη μαγεία Χριστουγέννων είναι υπέροχο!

Κάθε χρόνο με τον Γιώργο και τη Ζωή γιορτάζουμε τον Άγιο Βασίλη ? όπως του αξίζει, φέτος τα Χριστούγεννα όμως ο Γιώργος δεν πείστηκε ότι οι πατημασιές γύρω από το τζάκι ? ήταν από χιόνι και για να μου το αποδείξει βούτηξε το δάχτυλο του στο πάτωμα και έγλυψε την άχνη, φωνάζοντας ταυτόχρονα στην αδερφή του “Ζωήηηηηηηηηηηη είναι ζάααααααααααααχαρη”

Η απάντηση μου; Γιώργο ο Άγιος Βασίλης ? μόνο γλυκές πατημασιές θα μπορούσε να αφήσει. Με κοίταξε καλά καλά με τα μεγάλα του μάτια και πήγε στην αδερφή του. Πιστεύω για κανένα 2 χρόνια ακόμα μπορώ να τα αφήσω στη μαγεία των Χριστουγέννων και του Άγιου Βασίλη ?. Και μόλις googlάρουν όπως  η Εβίτα της Άσπας , αν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης θα είμαι έτοιμη να τους αναθέσω το νεο τους ρόλο, να γίνουν τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη!

????????????????????????????????????????

Ξέρω ότι πλησιάζει το Πάσχα, αλλά η  Άσπα χωρίς να το ξέρει μίλησε και στη δική μου καρδιά και εύχομαι πραγματικά όλα τα παιδιά του κόσμου να ζουν με λίγη μαγεία στην καρδιά και στην ψυχή τους!

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version