Site icon paixnidaki.com

Παιδικό cinema | Δείτε πρώτοι το trailer του Πήτερ Ράμπιτ

Παιδικό cinema | Δείτε πρώτοι το trailer του Πήτερ Ράμπιτ

Λίγα λόγια για την ταινία 

Από 29 Μαρτίου στους κινηματογράφους θα δούμε μια ταινία που περιμέναμε καιρό. Ο σκανταλιάρης, τολμηρός και ανήσυχος Πίτερ Ράμπιτ (με τη φωνή του Φάνη Μουρατίδη) θα κοντράρει τον Τόμας Μακ Γκρέγκορ (Domhnall Gleeson) μέχρι τελικής πτώσης. Το καρότο της έριδος είναι ο λαχταριστός λαχανόκηπος του προκομμένου και πολύ κτητικού Μακ Γκρέγκορ. Όταν στο σκηνικό εμφανιστεί μια γλυκομίλητη και φιλόζωη γειτόνισσα, η Μπι (Rose Byrne), οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν την αποκλειστική εύνοια της με πάθος και η διαμάχη τους θα γίνει χειρότερη από ποτέ. Ο καθένας έχει δικά του τεχνάσματα, μα το «στρατόπεδο» του Πίτερ ολοένα και μεγαλώνει, με σύσσωμη την παρέα του δάσους να ετοιμάζεται για απόβαση.

Ο πιο ατίθασος και αξιολάτρευτος λαγός στην ιστορία ξεπηδάει από τις σελίδες της θρυλικής συγγραφέως Beatrix Potter και προσγειώνεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, σε μία χορταστική, ξεκαρδιστική – με live-action και κινούμενο σχέδιο- ταινία, με πρωταγωνιστές τον ομώνυμο ήρωα Πίτερ Ράμπιτ, την εξίσου σκανταλιάρικη παρέα του και τους Domhnall Gleeson (Harry Potter, Ex Machina) και Rose Byrne (Insidious, Spy) στους….ανθρώπινους ρόλους.

Χάρισε μας ένα like

 

Στα ίχνη της Potter

«Όταν ήμουν παιδί, ο πατέρας μου μού διάβαζε τα βιβλία του Πίτερ Ράμπιτ, οπότε ήμουν συνδεδεμένος μαζί του, κι όταν απέκτησα παιδιά ο ίδιος, τους διάβαζα κι εγώ τα βιβλία» λέει ο Will Gluck που σκηνοθέτησε την πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του Πίτερ Ράμπιτ. «Μου αρέσει που είναι ένας απατεωνίσκος. Ήταν μεγάλη ευκαιρία να πάρω αυτό το ψήγμα που έδωσε η Beatrix Potter και να το κάνω χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του σε μια σύγχρονη ιστορία».

Στην ταινία, ο πόλεμος του Πίτερ με το Γέρο Μακ Γκρέγκορ, που φροντίζει τον περίφημο λαχανόκηπο, λήγει οριστικά και αμετάκλητα όταν ο ηλικιωμένος φύγει από τη ζωή. Τη θέση του παίρνει ο απόγονος του, ο κύριος Τόμας Μακ Γκρέγκορ που κληρονομεί τον κήπο. Τότε, ο Πίτερ αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να πολεμήσει με τη βοήθεια των φίλων και της οικογένειας του ξανά για τον κήπο, αλλά και για την καρδιά μιας γοητευτικής γειτόνισσας.

«Θελήσαμε να χρησιμοποιήσουμε όσους περισσότερους χαρακτήρες γίνεται από τα βιβλία της Beatrix Potter» λέει ο Gluck. «Είμαστε εξοικειωμένοι με τις όμορφες εικονογραφήσεις τους, και αν ήταν να ζωντάνευαν, ελπίζαμε ότι θα έμοιαζαν όπως αποφασίσαμε να τις δείξουμε». Ένας τρόπος για να διατηρηθεί η αίσθηση των αυθεντικών εικονογραφήσεων ήταν να λειτουργήσουν ως σημεία αναφοράς. «Ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε τους λαγούς και τα άλλα ζώα να μοιάζουν αληθινά, αλλά τα ρούχα και οι εκφράσεις τους να πατάνε στα βιβλία», επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

Έτσι, ο χαρακτήρας του Πίτερ, που του αρέσει να κάνει φάρσες και να παίρνει ρίσκα, αναδύεται περίτρανα στην ταινία. «Στον Πίτερ έχουν πει να μην πηγαίνει στον κήπο του Μακ Γκρέγκορ γιατί ο πατέρας του είχε καταλήξει να γίνει γέμιση πίτας, επειδή πήγε στον κήπο αυτό. Και τι κάνει; Πάει στον κήπο. Αυτός είναι ο Πίτερ» εξηγεί ο Gluck. «Είναι σκανταλιάρης και τρέφει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του του, θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο, ενώ στην πραγματικότητα έχει συχνά άδικο. Δεν αμφιβάλει ποτέ, οπότε συνεχίζει να τραβάει μπροστά, μέχρι που κάποια στιγμή καταλαβαίνει ότι το έχει παρακάνει». Αλλά καθώς ο Πίτερ τα βρίσκει σκούρα εξαιτίας του πείσματος τους, ο πραγματικός τους χαρακτήρας βγαίνει στην επιφάνεια. «Καταλαβαίνει ότι πρέπει να βοηθήσει τον ξάδερφο του και τις τρεις αδερφές του και παρ’ όλο που δεν το παραδέχεται στον εαυτό του, καταλαβαίνει ότι δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα» συνεχίζει ο Gluck.

Ένας ακόμα τρόπος που η ταινία τιμά τα βιβλία είναι ότι πολλές σκηνές γυρίστηκαν στο Lake District της Αγγλίας, όπου έζησε και η συγγραφέας. «Εκεί έζησε η Beatrix Potter, εκεί έγραψε τις ιστορίες της και ζωγράφισε τις εικόνες. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που μοιάζει ακριβώς με αυτόν των βιβλίων της. Εμπνευστήκαμε και πήραμε κάθε στιγμή, κάθε τι που έγραψε ή ζωγράφισε για χτίσαμε ένα ολόκληρο σύμπαν, παραμυθένιο αλλά και ρεαλιστικό. γύρω από αυτό» λέει ο σκηνοθέτης.

 

Οι χαρακτήρες

Πίτερ Ράμπιτ (με τις φωνές των James Corden/Φάνη Μουρατίδη)

Μπι (Rose Byrne/Τάνια Παλαιολόγου)

 

Τόμας Μακ Γκρέγκορ (Domhnall Gleeson/Φοίβος Ριμένας)

 

Ο Γέρος Μακ Γκρέγκορ (Sam Neill/Πέτρος Δαμουλής)

 

Φλόπσι (Margot Robbie/Τζίνη Παπαδοπούλου), Μόπσι (Elizabeth Debicki/Μαριάνθη Σοντάκη), Κότοντεϊλ (Daisy Ridley/Άντρια Ράπτη)

 

 

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Will Gluck

Σενάριο: Rob Lieber, Will Gluck

Παίζουν: Domhnall Gleeson, Rose Byrne

Ακούγονται: James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Daisy Ridley

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Peter Menzies, Jr. ACS

Μοντάζ: Christian Gazal, Jonathan Tappin.

Μουσική: Dominic Lewis

 

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται:

Φάνης Μουρατίδης στο ρόλο του Πίτερ Ράμπιτ, καθώς και οι: Τζίνη Παπαδοπούλου, Αντώνης Ζαχαράτος, Χρήστος Πλαΐνης, Μελίνα Κατσακούλη, Χρήστος Συριώτης, Πέτρος Δαμουλής, Μαριάνθη Σοντάκη, Άντρια Ράπτη, Τάνια Παλαιολόγου, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Στάικου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Μελίνα Χατζηγεωργίου

Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου

Σκηνοθεσία: Πέτρος Δαμουλής

Στούντιο Ηχογράφησης: Sierra Post

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version