Site icon paixnidaki.com

Παιχνίδια με αριθμούς 1 – 10 + φύλλα εργασίας + video

Ο Γιώργος και η Ζωή τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά χαίρονται το παιχνίδι πολύ. Είναι τυχερά γιατί είναι δίδυμα και μεγαλώνουν μαζί , παίζουν και μαλώνουν και δεν βαριούνται σχεδόν ποτέ! Είναι κάποιες φορές όμως που θέλουν να παίξουν με τα παιχνίδια της μαμάς και τότε δεν χάνω ευκαιρία, καμία!

πλαστικοποιήστε αξίζει τον κόπο!

εκτυπώσαμε σε λευκό χαρτί αυτά τα φύλλα εργασίας που θα βρείτε εδώ και εδώ.

χρωματίσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε

και κόψαμε και κολλήσαμε! Τα παιδιά έκοψαν τους αριθμούς και τους κόλλησαν στη δεύτερη σελίδα με τη σωστή σειρά (1,2,3…..9) . Ωραίο θα ήταν αν τα κολλάγατε και από την ανάποδη ( 9 …….3, 2, 1)

Με τα φύλλα εργασίας που θα βρείτε εδώ κ εδώ ετοιμαστείτε για πολλά παιχνίδια

Εκτυπώστε σε χαρτόνι και πλαστικοποιήστε και τις 2 σελίδες. Κόψτε τα τετράγωνα με τους αριθμούς.

 

 

αν δεν έχετε ξαναπαίξει παιχνίδι μνήμης ξεκινήστε με 4 κάρτες (2 + 2). Αναποδογυρίστε τις κάρτες έτσι ώστε να μη βλέπουν τα παιδιά τι κρύβεται από κάτω. Γυρίζουμε από την καλή μέχρι να βρούμε 2 ίδιες κάρτες. Προσοχή όταν βρούμε ένα ζευγάρι ίδιων καρτων φεύγει από το παιχνίδι , ενώ αν γυρίσουμε 2 κάρτες χωρίς να είναι ίδιες  τις ξαναγυρνάμε ανάποδα.

 

Και επειδή σήμερα όλο σας αναφέρω τις λέξεις ανάποδα και αντίστροφα , δείτε και ένα βιντεάκι με τον Γιώργο και τη Ζωή από την προσπάθεια μας να μάθουν να μετρούν τους αριθμούς ανάποδα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_Ti8ArB5SAY]

αν και τα δικά σας παιδιά δεν έχουν μάθει ακόμα να μετρούν ανάποδα, βοηθήστε τα σήμερα κιόλας να το πετύχουν. Πώς; με όλα τα παραπάνω φυσικά κ με περισσότερο παιχνίδι και τραγούδι. Γιατί τα παιδιά είπαμε ξανά, μαθαίνουν με παιχνίδι, μόνο!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version