Site icon paixnidaki.com

Πώς θα γίνει το παιχνίδι των παιδιών μια αξέχαστη εμπειρία + Διαγωνισμός

Πολλές φορές όταν έχουμε πολύ μικρά παιδιά αναρωτιόμαστε πως θα τα βοηθήσουμε να παίξουν δημιουργικά, πως θα μιλήσουν πιο γρήγορα, πως θα κατακτήσουν τις πρώτες τους γνώσεις.

Πώς όμως θα γίνει το παιχνίδι των παιδιών μια αξέχαστη εμπειρία;

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

Αρχικά πρέπει να διαλέξουμε τα σωστά παιχνίδια. Θα πρέπει να είναι για την ηλικία του παιδιού μας, να μη σπάνε και να μη χαλάνε. Θα πρέπει να έχουν ζωηρά χρώματα αλλά και να μπορεί το παιδί να τα πάρει παντού.

Η σειρά 1.2.3. της PLAYMOBIL είναι η αγαπημένη μου σειρά παιχνιδιών χρόνια τώρα. Μου αρέσουν τα πρωτότυπα σχέδια της, τα φωτεινά της χρώματα αλλά και ότι δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα. Απόδειξη για αυτό είναι ότι με τη σειρά 1.2.3. μεγάλωσα τα μεγάλα μου παιδιά και τα έχουμε ακόμα! Μετά από τέτοια (κατά)χρήση αυτά ζουν ακόμα και περιμένουν υπομονετικά το μωράκι μας να μεγαλώσει για να παίξει και αυτό με τη σειρά του. Για την ακρίβεια είναι τα μοναδικά παιχνίδια που έχουν επιζήσει στο δικό μας σπίτι!

Και αφού τα αγοράσουμε, τι θα κάνουμε εμείς οι γονείς; Πώς θα παίξουμε δημιουργικά με τα παιδιά μας;

Αρχικά μπορείτε να μπείτε στο επίσημο κανάλι της PLAYMOBIL στο YouTube και να βρείτε μια σειρά από φανταστικά εκπαιδευτικά βίντεο. Αυτά τα βίντεο προορίζονται για γονείς αλλά και παιδιά και μας δείχνουν τον τρόπο για να παίξουμε δημιουργικά μαζί με τα παιδιά μας.

Δείτε για παράδειγμα το βιντεάκι με τίτλο “Επαγγέλματα και οχήματα” για να πάρετε μια γεύση του τι μας έχει ετοιμάσει η PLAYMOBIL!

Τα υπόλοιπα 3 βιντεάκια της σειράς θα τα βρείτε εδώ. Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι της PLAYMOBIL (subscribe) γιατί μας ετοιμάζουν και άλλα πολλά εκπαιδευτικά βιντεάκια για γονείς αλλά και για παιδιά.

Πάμε λοιπόν να σας δείξω και εγώ 3 τρόπους για να παίξουμε δημιουργικά με τα PLAYMOBIL μας, να βοηθήσουμε τα παιδάκια μας να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τη συγκέντρωσή τους.

Σ αυτή την ανάρτηση χρησιμοποίησα κάποια από τα αυτοκινητάκια της σειράς 1.2.3. και συγκεκριμένα τους κωδικούς : φορτωτής 6775, γιατρός με ασθενοφόρο 9122, πυροσβέστης με κλιμακοφόρο όχημα 6967 , πούλμαν 6773

 

Πρώτο παιχνίδι

Βάζουμε μπροστά στο παιδί τα αυτοκινητάκια και μετράμε μαζί μέχρι το 3 στην αρχή και αργότερα μέχρι το 5. Έπειτα εμφανίζουμε και τους οδηγούς των οχημάτων. Είναι οι οδηγοί όσα είναι και τα αυτοκινητάκια; Συνεχίζουμε το παιχνίδι κρύβοντας πότε ένα αυτοκινητάκι, πότε έναν οδηγό και ρωτάμε ξανά το παιδί.

Δεύτερο παιχνίδι

Μαθαίνουμε τα ονόματα από τα αυτοκινητάκια και τα επαγγέλματα. Δείχνουμε στο παιδί το ασθενοφόρο για παράδειγμα μαζί με τον γιατρό και τον ασθενή, τον οδηγό του πούλμαν μαζί με τους επιβάτες, τον πυροσβέστη μαζί με το κλιμακοφόρο όχημα κτλ

Έπειτα παίρνουμε ένα αυτοκινητάκι και ρωτάμε το παιδί, ποιος θα το οδηγήσει; Μπορούμε αν θέλουμε αργότερα να το ρωτήσουμε που πηγαίνει, τι κάνει ακριβώς και να το αφήσουμε να μας διηγηθεί μια ιστορία.

Τρίτο παιχνίδι

Ζωγραφίζουμε με τα PLAYMOBIL. Αρχικά φτιάχνουμε βρώσιμες δακτυλομπογιές, γίνονται εύκολα αν ανακατέψετε ζαχαρούχο γάλα και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στη συνεχεία απλώνουμε στο πάτωμα ή σ ένα τραπέζι χαρτί του μέτρου και αφήνουμε το παιδί να διασκεδάσει ζωγραφίζοντας.

Την ώρα της ζωγραφικής μπορούμε να λέμε επίσης στο παιδί “Δες τα ίχνη που αφήνουν οι ρόδες του ασθενοφόρου, παρατήρησε τα βήματα του πυροσβέστη” ή να κλείνουμε τα μάτια και να προσπαθούμε να μαντέψουμε ποιο αυτοκινητάκι άφησε αυτά τα ίχνη.

Στο τέλος βάλτε όλα τα παιχνίδια PLAYMOBIL στο πλυντήριο πιάτων και θα γίνουν σαν καινούρια για να συνεχίσετε να παίζετε για πολλά πολλά χρόνια!

Σε συνεργασία με την PLAYMOBIL σας ετοιμάσαμε και 2 μεγάλους διαγωνισμούς για 2 τυχερά παιδάκια.

Για να πάρετε μέρος στο facebook κλικ εδώ

Για να πάρετε μέρος στο Instagram κλικ εδώ

Να παίζετε πάντα με χαρά!

Σας φιλώ Γιούλη

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version