Site icon paixnidaki.com

Μαθαίνουμε τα ζωάκια παρέα με την PLAYMOBIL

Μια από τις πιο χαριτωμένες ηλικίες των παιδιών είναι εκεί στους 18 μηνές. Περπατάνε, μιλάνε και επεξεργάζονται ότι και αν βλέπουν. Αυτή η ηλικία είναι επίσης ιδανική για να μάθουμε στα παιδάκια μας τις πρώτες τους λεξούλες αλλά και να παίξουμε μ’ ένα σωρό παιχνίδια.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥




Τα ζωάκια είναι σ αυτή την ηλικία το πιο αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, αν μάλιστα είναι και από τη σειρά 1.2.3. της PLAYMOBIL τότε θα ενθουσιαστούν ακόμα περισσότερο. Η σειρά 1.2.3. σας έχω πει πολλές φορές ότι είναι η αγαπημένη μου σειρά παιχνιδιών για πάρα πολλούς λόγους:

  1. έχουν φανταστικά χρώματα
  2. ιδανικά σχήματα για να τα πιάνουν τα μικρά χεράκια τους
  3. δεν αποτελούνται από μικρά κομματάκια και δεν υπάρχει κίνδυνος πνιγμού
  4. πλένονται στο πλυντήριο των πιάτων
  5. δεν χαλάνε πραγματικά ποτέ
  6. πάνε από παιδί σε παιδί
  7. τα παιδιά μπορούν να παίξουν με άπειρους τρόπους μ αυτά τα παιχνίδια αφού ενισχύουν τη φαντασία τους.
  8. μπορούν να παίξουν και μόνα τους και με παρέα
  9. έχουν την εγγύηση της Playmobil

Αυτή τη φορά όμως κρατάω στα χέρια μου 2 νέους κωδικούς από τη σειρά 1.2.3. και θα ήθελα να σας μιλήσω για το πως μαθαίνουμε τα ζωάκια παρέα με την PLAYMOBIL. Οι κωδικοί που έχω είναι  “H κιβωτός του Νώε” και ο νέος “Ζωολογικός Κήπος” που θα ενθουσιάσουν πραγματικά κάθε παιδί!

Αν θέλετε λοιπόν να παίξετε μαζί με το παιδάκι σας δημιουργικά και να μάθει με χαρά τα ζωάκια σας προτείνω τα παρακάτω.

Παίζουμε και μαθαίνουμε τις φωνές των ζώων. Ρωτάμε το παιδάκι μας “Πώς κάνει το λιοντάρι;”,  “Πώς κάνει το πουλάκι;” ή αντίστοιχα κάνουμε εμείς τις φωνές των ζώων και μας λέει το παιδί ποιο ζώο είναι.

Μαθαίνουμε τα χρώματα των ζώων. Παρατηρούμε για παράδειγμα τη Ζέβρα, “Πόσα χρώματα έχει;”, “Το λιοντάρι τι χρώμα είναι;”.

Ζωγραφίζουμε τα ζωάκια με τον δικό μας τρόπο. Δίνουμε ένα χαρτί στο παιδί και πολλούς μαρκαδόρους και του ζητάμε να ζωγραφίσει τα ζωάκια του ζωολογικού κήπου όπως μπορεί.

Βγάλτε φωτογραφίες ένα ένα τα ζωάκια, εκτυπώστε και πλαστικοποιήστε. Έπειτα βάλτε όλες τις φωτογραφίες πάνω στο χαλί και ζητήστε από το παιδί να τοποθετήσει πάνω σε κάθε φωτογραφία το αντίστοιχο ζωάκι.

Φτιάξτε πλαστελίνη, δείτε εδώ πως, και κρύψτε ένα ένα ζωάκι μέσα σε μια μικρή μπαλίτσα πλαστελίνης. Αφήστε το παιδί να βγάλει το ζωάκι από μέσα και να σας πει το όνομα του ζώου που βρήκε. Η σειρά σας τώρα, δώστε την πλαστελίνη στο παιδί να κρύψει και εκείνο με τη σειρά του όποιο ζωάκι θέλει.

Βάλτε όλα τα ζωάκια μέσα στην κιβωτό και από πάνω ένα πανί και ζητήστε από το παιδί να πιάσει ένα μόνο ζωάκι χωρίς να το δει και να σας πει το όνομά του. Μην ξεχνιέστε η σειρά σας τώρα, παίζουμε μαζί με την αγαπημένη μας PLAYMOBIL.

Πάρτε ένα κουτί παπουτσιών και φτιάξτε στο καπάκι του τρύπες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος. Έπειτα δείξτε του πώς να βάζει διαφορετικά ζωάκια μέσα στις τρύπες, το καθένα ανάλογα με το μέγεθός του. Θα καταλάβει ότι μερικά ζωάκια χωράνε μόνο σε μερικές τρύπες και όχι σε άλλες.

Παίζουμε με συμβολικό παιχνίδι παρέα με την PLAYMOBIL. Πείτε στο παιδί να περπατήσει – μπουσουλήσει όπως ένα λιοντάρι. Τώρα πείτε να γίνει πουλάκι και έπειτα καμηλοπάρδαλη! Δεν είναι πολύ αστείο;

Να θυμάστε ότι η προσπάθεια μετράει , τα παιχνίδια αυτά σας τα προτείνω με σκοπό κυρίως να περάσετε όμορφες και δημιουργικές ώρες με τα παιδάκια σας. Σημασία έχει το παιχνίδι σ αυτή την ηλικία. Αν το παιδί σας δεν κάνει τα ζωάκια δώστε του απλά λίγο χρόνο ακόμα και αν η ζωγραφιά του δεν σας θυμίζει με τίποτα ζωάκι, πάρτε την στα χέρια σας και χαρίστε στο μικρό σας ένα τεράστιο χαμόγελο . Να είστε περήφανοι για τα παιδιά σας και αυτά θα το εισπράξουν και θα ανθίσουν!

Σας φιλώ

Γιούλη

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version