Site icon paixnidaki.com

Πώς φτιάχνουμε υπέροχα στολίδια από αλατοζύμη

Πώς φτιάχνουμε υπέροχα στολίδια από αλατοζύμη

Η αλατοζύμη είναι ένα υλικό που θα αγαπήσετε πολύ!

Με υλικά που έχουμε όλοι μας μέσα στο σπίτι μας, φτιάξτε υπέροχα στολίδια από αλατοζύμη. Χρησιμοποιήστε την αλατοζύμη για χριστουγεννιάτικα στολίδια, για πασχαλινά, για διακοσμητικά μέσα στο σπίτι σας και για ότι σας έρθει στο μυαλό. Αποσχολήστε δημιουργικά τα παιδάκια σας ή τους μαθητές σας και χαρίστε τους μια όμορφη ανάμνηση!

 Χάρισε μας ένα like ♥

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα αλάτι
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα μας τα υλικά μέσα σ ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Αν σας φανεί λίγο σκληρή η ζύμη προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό ή αντίθετα μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Μόλις φτιάξουμε το μείγμα μας, με κουπάτ ή με τα χέρια μας φτιάχνουμε υπέροχα στολίδια! Μην ξεχάσετε πριν το ψήσιμο να κάνετε μια τρύπα αν θέλετε τα στολίδια σας να τα κρεμάσετε κάπου.

Μπορείτε να χρωματίσετε την αλατοζύμη πριν το ψήσιμο με τέμπερες ή μετά με ακρυλικά χρώματα. Και στις 2 περιπτώσεις να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσης.

Η αλατοζύμη μπορεί να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά , αλλά να έχετε σκεπάσει τα στολίδια σας με αλουμινόχαρτο για να μην σας καούν.

Αφού κρυώσουν εντελώς τα στολίδια μπορείτε ακόμα και να τα κάνετε να γυαλίζουν μ ένα απλό διάφανο βερνίκι νυχιών. Αν σας αρέσει μάλιστα και η χρυσόσκονη τώρα είναι η ώρα να ρίξετε πάνω από τα στολίδια σας. Αμέσως μετά αφού βάλετε το βερνίκι ρίξτε τη χρυσόσκονη σας.

Αυτή η συνταγή είναι δοκιμασμένη πολλές φορές και η επιτυχία της είναι σίγουρη! Ο κάθε φούρνος όμως είναι διαφορετικός οπότε να έχετε το νου σας την πρώτη φορά και επίσης να μετρήσετε τα υλικά σας με την ίδια κούπα ακριβώς!

Περιμένω τις δικές σας φωτογραφίες!

Καλή επιτυχία!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version