Site icon paixnidaki.com

Πώς ζωγραφίζουν τα παιδιά από 12 μηνών εως 4 χρονών

Οι ζωγραφιές των παιδιών μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις κατηγορίες σχεδίων:

1. του μουντζουρώματος,

2. των συμβόλων

3.του ρεαλισμού.

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για την πρώτη κατηγορία, για το αγαπημένο μας μουτζούρωμα!

Αυτό το στάδιο ξεκινάει περίπου από 12 μηνών μέχρι και 4 χρονών.

Στην αρχή εμφανίζονται δυσδιάκριτα σημάδια που γίνονται σε ποικίλες επιφάνειες, με αγαπημένη τους επιφάνεια τον τοίχο!

Η κίνηση του χεριού του παιδιού αφήνει ίχνη που εξελίσσονται σε μουντζούρες. Οι κινήσεις αυτές δεν ελέγχονται ακόμα ενώ το παιδί ικανοποιείται με το λέρωμα της επιφάνειας. Αργότερα όμως οι μουντζούρες οργανώνονται και το παιδί μπορεί να επαναλάβει την κίνηση του με συγκεκριμένο σκοπό.

Το στάδιο αυτό, περικλείει τρία υποστάδια.

Στο πρώτο υποστάδιο έχουμε το τυχαίο και ανοργάνωτο μουντζούρωμα (1-2 χρονών), όπου το παιδί ενθουσιάζεται να ανακαλύπτει τα αποτυπώματα της κίνησης του πάνω στις επιφάνειες. Απολαμβάνει πολύ την κίνηση του, ενώ το βλέμμα του, μην σας κάνει εντύπωση, μπορεί να είναι στραμμένο αλλού. Κατασκευάζει γραμμές με απλές και χοντροκομμένες κινήσεις, που χαρακτηρίζονται από σφικτό πιάσιμο με άκαμπτη θέση του καρπού χρησιμοποιώντας κίνηση του ώμου.

Στο δεύτερο υποστάδιο, που ονομάζεται υποστάδιο του ελεγχόμενου μουντζουρώματος (2–3 χρονών), το σχέδιο του παιδιού χαρακτηρίζεται από ελεγχόμενες, οργανωμένες και επαναληπτικές κινήσεις, από εμφάνιση ποικιλίας γραμμών και κατευθύνσεων. Το παιδί καθώς σχεδιάζει παρακολουθεί το μουντζούρωμα και περιορίζεται μέσα στα όρια του χαρτιού. Επιπλέον μπορεί να κινεί τον καρπό του χεριού του, να αντιγράφει ένα κύκλο αλλά και να συγκεντρωθεί σε ειδικά μέρη του σχεδίου.

Στο τρίτο υποστάδιο, το υποστάδιο του κατονομαζόμενου μουντζουρώματος (3–4 χρονών), βλέπουμε το παιδί να ξοδεύει πολύ περισσότερο χρόνο στο να σχεδιάζει γραμμές. Παρατηρείτε μεγαλύτερη ποικιλία γραμμών, περισσότερη συγκέντρωση και μεγαλύτερος έλεγχος των δακτύλων καθώς σχεδιάζει.

Όλα τα παραπάνω είναι αναλόγως το παιδί και αν το έχουμε φέρει φυσικά σ επαφή με υλικά ζωγραφικής.

Από τα μεγάλα παιδιά μου ακόμα είχα ανακαλύψει μια εξαιρετική σειρά ζωγραφικής για πολύ μικρά παιδάκια. Πρόκειται για τα μοναδικά Giotto be-bè !

Εμείς χρησιμοποιούμε τα πάντα από τα αγαπημένα μας Giotto be-bè πάμε όμως να σας τα πω αλλά και να σας δείξω τον μικρό μου καλλιτέχνη σε δράση.

Giotto be-bè Super Fibre Pens

Οι μαρκαδόροι, το όνειρο κάθε μπόμπιρα, αφού γράφουν με μεγάλη ευκολία ότι θέλουν, έχουν έντονα χρώματα και μπορούν να βάψουν σχεδόν όποια επιφάνεια θέλουν.

Οι μαρκαδόροι αυτοί είναι ιδανικοί για πολύ μικρά παιδιά. Έχουν ασφαλές, δερματολογικά ελεγμένο μελάνι που ξεπλένεται από τα χέρια και τα υφάσματα πολύ εύκολα.

Ο μικρός μου γιος τρελαίνεται και έχω καταλάβει ότι είναι οι αγαπημένοι του. Λατρεύει να ζωγραφίζει εκτός από το χαρτί, τα χέρια του, τα χέρια μου, τον τοίχο. Ευτυχώς φεύγουν όλα αμέσως μ ένα πανάκι με νερό και χαιρόμαστε  έτσι και οι 2 μας.

Giotto be-bè Super Large Pencils

Αυτά τα σούπερ μεγάλα μολύβια για τα πολύ μικρά παιδιά θα τα λατρέψετε μεμιάς. Είναι κατασκευασμένα από το καλύτερο ξύλο. Πολύ φωτεινά σε απαλά χρώματα. Εύκολο να εφαρμοστεί στο χαρτί χωρίς να ασκείται πάρα πολλή πίεση από τους μικρούς μας καλλιτέχνες και πολύ ασφαλή. Φυσικά είναι superwashable αλλά και πολύ εύκολα στο ξύσιμο.

Το καπάκι είναι ασφάλειας, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά κάτω των τριών ετών που έχουν ήδη κάνει την πρώτη επαφή τους με την τέχνη. Εγγυημένη ασφάλεια λόγω της προσεκτικής επιλογής των συστατικών του προϊόντος και σχολαστικός έλεγχος ποιότητας που διενεργούνται σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Η ξύστρα  είναι μέσα στο μαγικό κουτί.

Giotto be-bè Supercrayons

Τι θα μπορούσε να πει κανείς για τα παστέλ; Τα αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Ειδικά αυτό αφού είναι άθραυστο, πολύ μεγάλο και ιδανικό για πολύ μικρά παιδιά.
Ασφαλέςς, φυσικά και αυτό superwashable, εξαιρετικά ανθεκτικό στη θραύση και δερματολογικά ελεγμένο, όπως όλα. Ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά κάτω των τριών ετών που έχουν ήδη κάνει την πρώτη επαφή τους με την τέχνη. Εγγυημένη ασφάλεια λόγω της προσεκτικής επιλογής των συστατικών του προϊόντος και σχολαστικός έλεγχος ποιότητας που διενεργείται σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Η ξύστρα  είναι μέσα στο μαγικό κουτί.

Giotto be-bè Super Finger paints

Αν τα παραπάνω τα ονειρεύονται όλα τα παιδιά, τις σούπερ δακτυλομπογιές , που είναι ιδανικές για πολύ μικρά παιδιά, τις λατρεύουν.
Μη φοβάσαι μαμά γιατί είναι μη τοξικές και δερματολογικά ελεγμένες όπως όλα τα Giotto Be-Be.
Εξετάζονται αυστηρά για να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα για παιδιά κάτω των 3 ετών. Τα χρώματα αυτά είναι ασφαλή, δερματολογικά ελεγμένα και μπορούν να πλυθούν από το δέρμα με ζεστό νερό.
Κάθε κουτί περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για να ελευθερώσετε τη φαντασία σας: 3 τεμάχια των 100ml και οδηγό με συμβουλές.
Φυσικά η σειρά Giotto Be-Be περιλαμβάνει πάρα πολλά προϊόντα που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να βρείτε και εσείς το δικό σας αγαπημένο!

Η πρόταση μου είναι να αφήσετε τα παιδάκια σας να ζωγραφίζουν. Η παιδική ζωγραφιά είναι ίσως μια από τις πιο γοητευτικές και συνάμα «πλούσιες» δραστηριότητες ενός παιδιού. Αφήστε τα λοιπόν να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν φανταστικούς κόσμους αλλά και να λερωθούν.

Δείτε και τον Στέλιο πόσο περήφανος είναι για το έργο τέχνης του!

Και επειδή ξέρουμε ότι αυτά τα προιόντα τα αγαπάτε και εσείς πολύ, με τα Giotto Be-Be αποφασίσαμε να κάνουμε έναν super Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό για να σας ευχαριστήσουμε που είστε εδώ!
Κλικ πάνω στη φωτογραφία για να πάρετε μέρος!
Καλές γιορτές, καλές δημιουργίες και καλή επιτυχία αγαπημένοι μου φίλοι!
Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version