Site icon paixnidaki.com

Πριν πας επίσκεψη σ ένα μαιευτήριο, διάβασε αυτό!

Πριν πας επίσκεψη σ ένα μαιευτήριο, διάβασε αυτό!

Όσο πλησιάζει ο καιρός για να γεννήσω, θυμάμαι την πρώτη μου γέννα και όλα όσα μου άφησαν μια πικρή γεύση στο στόμα, στο μυαλό και στην καρδιά.

Χάρισε μας ένα like


Είναι πολλές φορές που οι άνθρωποι απλά δεν σκεφτόμαστε λογικά, δεν βάζουμε το μωρό και τη λεχώνα πάνω από όλα και κάνουμε απλά του κεφαλιού μας. Σ αυτή την εγκυμοσύνη, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν ντρέπομαι να διεκδικήσω το δίκιο του μωρού μας και το δικό μου, δεν φοβάμαι για το τι θα πει ο κόσμος και ανυπομονώ απλά για τη στιγμή που θα συναντήσω το κερασάκι μας!

Πριν πας επίσκεψη λοιπόν σ ένα μαιευτήριο, διάβασε αυτό και σκέψου καλά.

1. Μήπως είσαι άρρωστος, αν η απάντηση είναι ναι, απλά μην πας. Όχι δεν θα παρεξηγηθεί κανένας, χάρη θα κάνεις σε όλους.

2. Μήπως το άρωμά σου είναι βαρύ και έντονο, αν η απάντηση είναι ναι, απλά μην το φορέσεις εκείνη τη μέρα.

3. Τήρησε τις ώρες επισκεπτηρίου, μην φωνάζεις και μην παριστάνεις ότι είσαι σε καφετέρια! Απλά δεν είσαι, βρίσκεσαι σ ένα νοσοκομείο!

4. Μη σου περάσει από το μυαλό ότι θα κάτσεις με τις ώρες, τονίζω (ξανά) ότι δεν είναι καφετέρια, μείνε το πολύ για 1 τέταρτο και απλά αποχώρησε  με ευγένεια και σεβασμό προς τη μητέρα και το μωρό της.

5. Μη ζητάς να πάρεις αγκαλιά το μωρό, είναι αγένεια, είναι μεγάλη αγένεια. Αν θέλει η μητέρα θα στο προτείνει εκείνη, διαφορετικά απλά μην το ζητήσεις καν!

6. Όταν η μητέρα θέλει να θηλάσει, μπήκε η μαία ή ο γιατρός βγες διακριτικά έξω, είναι απλό, ανοίγεις την πόρτα και ή περιμένεις έξω υπομονετικά ή αποχωρείς για… την καφετέρια που λέγαμε!

7.  Πόσο κοντινός συγγενής ή φίλος είσαι; Αν δεν είσαι απλά μην πας! Και αν θέλεις πολύ να δεις το μωρό και τη μαμά του, ρώτησε πριν πας και θα σου πουν… αν δεν ντρέπεται η μαμά, όπως ντρεπόμουν κ εγώ!

8. Μην παίρνεις και ξαναπαίρνεις τηλέφωνα τη λεχώνα που μόλις έχει γεννήσει, είναι ίσως από νάρκωση, προσπαθεί να θηλάσει ή θέλει απλώς να κοιμηθεί. Στείλε ένα μήνυμα ή πάρε μετά από 3 μέρες, δεν θα σε παρεξηγήσει κανένας, ούτε πρόκειται να κερδίσεις βραβείο πρωτιάς κάπου…

9.  Κράτησε τις συμβουλές σου για μια άλλη μέρα, άλλη ώρα ή ακόμα καλύτερα δώσε τις συμβουλές σου ΑΝ σου ζητηθούν!

10. Σεβάσου τη μητέρα και το μωρό της και αν την αγαπάς πολύ μην πας στο μαιευτήριο καν!

Όλα τα παραπάνω τα γράφω με μεγάλη λύπη, είχα μια πολύ άσχημη γέννα και ένιωθα διαρκώς ότι πρέπει να χαμογελάω και να μιλάω σε όλους όσους ήρθαν να μας δουν. Ένιωθα ότι πρέπει να το παίζω δυνατή και ότι δεν τρέχει τίποτα, αλλά μέσα μου έσφιγγα τα δόντια μου και ήθελα απλά να φύγουν… όλοι!


Ήμουν σε τρίκλινο δωμάτιο ιδωτικού μαιευτηρίου και γινόταν χαμός από επισκέψεις, συνέχεια. Δεν τηρούσε κανένας το ωράριο, το προσωπικό ήταν ανύπαρκτο και είχα κουραστεί υπερβολικά πολύ. Σκεφτείτε ότι πάνω από το κεφάλι κάθε λεχώνας αντιστοιχούσαν 5 άτομα, που σημαίνει ότι ήταν 15 άτομα σ ένα τρίκλινο δωμάτιο, πάνω ακριβώς από τα νεογέννητα μωράκια!

Το ξέρω καλά ότι θα παρεξηγηθώ από πάρα πολλούς συγγενείς και φίλους μας, αλλά πραγματικά κουράστηκα να σκέφτομαι συνέχεια τι θα πει ο κόσμος και να βάζω πάντα μπροστά τις ανάγκες των άλλων. Αυτή τη φορά θα ήθελα να διεκδικήσω το δίκιο μου, το θέλω μου και να βάλω το μωρό μου πάνω απ’ όλα! Εξάλλου πάνε 7 χρόνια που γέννησα πια, μεγάλωσα έπαθα και έμαθα!

*Έρχεται αντίστοιχο άρθρο για τις πρώτες μέρες στο σπίτι…εκεί νομίζω ότι θα παραξηγηθούν περισσότεροι μαζί μου!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version