Site icon paixnidaki.com

Πρωταγωνιστής για 1 εβδομάδα

Στο σχολείο των παιδιών μου κάθε βδομάδα κάνουν κάτι πραγματικά εκπληκτικό! Ένα παιδάκι, διαφορετικό κάθε φορά, είναι ο πρωταγωνιστής για 1 ολόκληρη εβδομάδα. Η επιλογή είναι τυχαία αφού γίνεται μετά από κλήρωση και τα παιδιά ανυπομονούν για τη  δική τους σειρά!

Ο πρωταγωνιστής είναι το δεξί χέρι της δασκάλας, κάθεται δίπλα της, τη βοηθάει και φουσκώνει από περηφάνια. Αν θέλει μπορεί να πάει στο σχολείο το αγαπημένο του ζωάκι, ένα παιχνίδι, ένα βιβλίο, φωτογραφίες του και πράγματα γενικότερα που τον αντιπροσωπεύουν.

Την τελευταία μέρα της εβδομάδας καλεί και το αγαπημένο του πρόσωπο να μιλήσει για αυτόν και είναι η κορύφωση αυτής της δραστηριότητας.

Αυτή την εβδομάδα ήταν η σειρά του Γιώργου, όσοι με ακολουθείτε στο Instagram θα είδατε ήδη 2 σχετικές φωτογραφίες με τις προετοιμασίες μας! Ο Γιώργος ήταν ανυπόμονος γιατί  η Ζωή ήταν τυχερή και έγινε σχετικά στην αρχή του σχολικού έτους (δεν είχα ακόμα blog και η Ζωή σχετική ανάρτηση 🙁 …) και ήθελε να γίνει εδώ και μήνες!!!

Χθες λοιπόν ο Γιώργος έκανε την τιμή τόσο σ εμένα όσο και στον μπαμπά του να μας καλέσει στο σχολείο για να μιλήσουμε για το παιδάκι μας.

Σήμερα λοιπόν πήγαμε στο σχολείο, καθήσαμε στην παρεούλα και η γελαστή μας δασκάλα μας είπε τι πιστεύουν οι συμμαθητές του Γιώργου για τον ίδιο. Ξεχώρισα τα εξής “έχει καλή ψυχούλα” , “είναι πολύ καλός στις κατασκευές”, “είναι πολύ όμορφος” “είναι γλυκός σαν παπάκι”, “είναι ένα λαμπρό αστέρι” !

Στη συνέχεια παίξαμε ένα κουίζ, η δασκάλα μας έκανε ερωτήσεις και εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε τι απάντησε ο Γιώργος

Συγκινήθηκα όταν η δασκάλα μας, μας διάβασε τι λέει ο Γιώργος για τον εαυτό του.

“Είμαι ένα χαρούμενο παιδάκι! Μου αρέσει να παίζω στη θάλασσα και να κάνω βουτιές. Μου αρέσει να πηγαίνω βόλτα με τη μαμά και να τρώω παγωτό. Αγαπώ πολύ τη μαμά μου, την αδερφή μου και τον μπαμπά μου! Όταν μεγαλώσω θα οδηγώ αεροπλάνο!

Στο τέλος ο Γιώργος μοίρασε τα δωράκια που ετοιμάσαμε με αγάπη για τους συμμαθητές του, τα οποία συνειδητά δεν είχαν σχέση με φαγητό ή γλυκό! Αλλά για αυτά θα σας μιλήσω σε μια ξεχωριστή ανάρτηση, σύντομα!

Αυτή η δραστηριότητα είναι μια φοβερή ιδεά και για το σπίτι!

Φτιάξτε μια λίστα με τα δικά σας αγαπημένα ή όχι, αυτά που θέλετε, αυτά που φοβάστε , ή εκτυπώστε τη δικιά μας  εδώ.

Γράψτε τις απαντήσεις σ ένα χαρτί, οι μικροί με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου.

Μαζευτείτε γύρω από το τραπέζι και ξεκινήστε να απαντάτε στις ερωτήσεις των παιδιών σας, του συζύγου, των φίλων σας! Αλήθεια ξέρετε τόσο καλά, όσο πιστεύετε, αυτόν που έχετε απέναντί σας;

Μην χάνετε χρόνο, κερδίστε τον παίζοντας!!

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version