Site icon paixnidaki.com

Τα πρωτάκια μου διαβάζουν καλύτερα με αυτά τα 3 βιβλία

Τα πρωτάκια μου διαβάζουν καλύτερα με αυτά τα 3 βιβλία

Η πρώτη δημοτικού ξεκίνησε και μαζί της και τα γλυκά μας βάσανα. Κάθε μέρα εδώ και καιρό διαβάζουμε, γράφουμε και μαθαίνουμε. Κάποια παιδάκια όμως, ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε, ξεκίνησαν από πολύ πολύ νωρίς να μαθαίνουν παπαγαλία την ανάγνωση και τις λεξούλες της ορθογραφίας. Μπορεί στην αρχή αυτό να φαίνεται καλό αλλά μεταξύ μας δεν είναι… Γιατί σ αυτή την τάξη, που κατά τη γνώμη μου είναι και η δυσκολότερη τάξη στη ζωή ενός παιδιού, αυτό που θέλουμε είναι το παιδί να κατακτήσει τη γνώση.




Δείτε και 5 τρόπους για να γίνει το διάβασμα παιχνιδάκι!

Έπρεπε λοιπόν να ψάξω και να βρω κάτι που θα ήταν σύμφωνα με τα σχολικά βιβλία αλλά να μοιάζει και με παιχνιδοβιβλίο για να μην κουραστούν τα μικρά μου και τελικά να διαβάζουν καλύτερα . Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ, οι αγαπημένες μου εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν πάντα αυτό που ψάχνω! Mας έστειλαν λοιπόν 3 υπέροχα βιβλία που σας τα προτείνω με κλειστά τα μάτια.

Και τι διαφορετικό θα με ρωτήσετε έχουν αυτά τα βιβλία;

Εκτός του ότι τα λάτρεψαν τα μικρά με την πρώτη ματιά, θέλουν κάθε μέρα να γράφουν και από τουλάχιστον 1 σελίδα. Και αυτό για τέτοιου είδους βιβλία είναι μεγάλη επιτυχία.

Στην αρχή ενθουσιάστηκαν με τα αυτοκόλλητα που έχει μέσα το τετράδιο πρώτης γραφής, διάβαζαν τις λέξεις και τις κόλλαγαν στο σωστό σημείο.  Στη συνέχεια ζωγραφίζουν τα γράμματα με ξυλομπογιές , αναγνωρίζουν τα γράμματα που ξέρουν και προσπαθούν να κάνουν όσο πιο ωραία γράμματα μπορούν. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο όμως εμένα είναι οι διαφορετικές γραμματοσειρές, και αυτό γιατί τα παιδιά εξοικειώνονται καλύτερα με την ανάγνωση.

Το δεύτερο βιβλίο, η Γλώσσα – Γράμματα Λέξεις Ιστορία, μοιάζει με το βιβλίο της Γλώσσας, αλλά έχει περισσότερες λέξεις και διαφορετικές. Διαβάζουμε λοιπόν περισσότερο αποφεύγουμε την παπαγαλία και οι ασκήσεις που έχει μέσα είναι διασκεδαστικές. Η εικονογράφηση μας κέρδισε όλους από την αρχή!

Το τρίτο βιβλίο, Ορθογραφία: Θεωρία – Ασκήσεις, μας βοηθάει πάρα πολύ στην ορθογραφία! Ακολουθεί και αυτό με τη σειρά του τις ενότητες του σχολικού βιβλίου και οι μικροί μαθητές μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο να γράφουν την ορθογραφία τους και όχι μόνο. Ένα καταπληκτικό βιβλίο!

Και τα τρια αυτά βιβλία τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, μπορεί να γράψουμε μια ή και περισσότερες σελίδες, να διαβάσουμε μόνο ή να παίξουμε κάποιο από τα παιχνίδια τους. Με αυτά τα βιβλία ένα είναι το σίγουρο τα παιδιά διαβάζουν καλύτερα!

 



Πάμε να σας τα δείξω αναλυτικά.

 1.

Τετράδιο πρώτης γραφής

Ευγενία Κολέτα

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Tετράδιο πρώτης γραφής περιλαμβάνει δραστηριότητες που βοηθούν τους μαθητές της Α’ Δημοτικού να εξασκηθούν στη γραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν στο σχολείο ή στο σπίτι. Είναι δομημένο σύμφωνα με την ύλη του νέου σχολικού βιβλίου και ανταποκρίνεται στη σύγχρονη προσέγγιση της διδασκαλίας του γλωσσικού μαθήματος. Σε κάθε μάθημα το παιδί μπορεί:

  • να αναγνωρίσει το νέο γράμμα, κεφαλαίο και μικρό, και να μάθει την ορθή φορά της γραφής του
  • να εντοπίσει το νέο γράμμα στις εικόνες-λέξεις
  • να εξοικειωθεί με διαφορετικού τύπου γραμματοσειρές
  • να γράψει τις λέξεις ή την πρόταση της ορθογραφίας
  • να εξασκηθεί γράφοντας μια συμπληρωματική πρόταση-ορθογραφία, που περιέχει το νέο γράμμα ή και τη λέξη-κλειδί
  • να χρωματίσει την εικόνα της ορθογραφίας
  • να κολλήσει το σωστό αυτοκόλλητο στις λέξεις-κλειδιά του μαθήματος

Στο τέλος του Τετραδίου περιλαμβάνονται επαναληπτικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τη γνώση με τη χαρά του παιχνιδιού.

 

 2.

Γλώσσα Α’ Δημοτικού. Γράμματα, Λέξεις, Ιστορίες

Μαρία Ζυμαρίτου

Εικονογράφος: Ιόλη Σηφακάκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Παρέα με τους γνώριμους ήρωες του Αισώπου, τη χελώνα και το λαγό, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού με διασκεδαστικό τρόπο οδηγούνται σταδιακά στη γνωριμία τους με τον κόσμο της ανάγνωσης και της γραφής.
Το βοήθημα ακολουθεί τη δομή και την ύλη του νέου σχολικού βιβλίου.

Περιλαμβάνει:

  • Ασκήσεις γραφής
  • Ποικιλία δραστηριοτήτων με αξιοποίηση της πλούσιας εικοογράφησης, οι οποίες επεξεργάζονται τους λεξικογραμματικούς, επικοινωνιακούς και γνωσιακούς στόχους κάθε ενότητας
  • Παραγωγή προφορικού λόγου και απλού γραπτού κειμένου με υποβοήθηση
  • Επαναληπτικές δραστηριότητες αξιολόγησης των στόχων κάθε ενότητας

 

3.

Ορθογραφία: Θεωρία – Ασκήσεις

Έφη Λούβρου, Τζένια Νικολοπούλου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο, το οποίο ανταποκρίνεται στη σύγχρονη προσέγγιση της διδασκαλίας του γλωσσικού μαθήματος με βάση τις αρχές του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της Α΄ Δημοτικού να ασκηθούν στην ορθογραφία. Για να τους διευκολύνει στην καθημερινή μελέτη, ακολουθεί την ύλη κάθε ενότητας του σχολικού βιβλίου.
Παρουσιάζει τους κανόνες με απλό και παιγνιώδη τρόπο, επισημαίνει τα σημεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία, δίνει εύστοχα παραδείγματα και προτείνει ευχάριστες και δημιουργικές εργασίες.
Συγκεκριμένα, κάθε ενότητα περιλαμβάνει:
•Στοιχεία θεωρίας με κατατοπιστικά παραδείγματα •Ασκήσεις – δραστηριότητες



Τα πρωτάκια μου διαβάζουν καλύτερα με αυτά τα 3 βιβλία

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version