Site icon paixnidaki.com

3 προτάσεις για βόλτα με παιδιά πριν ανοίξουν τα σχολεία

Βόλτα με παιδιά πριν ανοίξουν τα σχολεία

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες (πόσες φορές έχω ξεκινήσει μ αυτή την πρόταση; ) και ο ελεύθερος χρόνος μας δεν θα είναι ο ίδιος όπως τώρα το καλοκαίρι! Το σχολείο θα αρχίσει (ναι το εμπεδώσατε) και μαζί και οι εξωσχολικές δραστηριότητες που θα γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο των παιδιών μας.

Πριν λοιπόν χτυπήσει το κουδούνι, προλαβαίνετε να πάτε σε 3 υπέροχα μέρη για μια βόλτα με παιδιά που θα σας μείνει αξέχαστη αλλά και που πιστεύω ότι θα διασκεδάσετε ολοι πολύ.

1.

Λούνα πάρκ

Αυτή τη στιγμή την περίμενα χρόνια τώρα! Τα παιδιά μου μεγάλωσαν, μπήκαν μόνα τους σε ένα σωρό παιχνίδια και εγώ ήμουν χαλαρή και τα έβγαζα φωτογραφίες αντί να τρέχω πανικόβλητη πάνω κάτω.

Και τι δεν κάναμε στα Αηδονάκια, γίναμε για λίγο ινδιάνοι και μάθαμε να κάνουμε κανό.

Ο Γιώργος είχε πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του

ενώ η Ζωή θυμήθηκε την γλυκιά Ποκοχάντας και πόζαρε στον φακό ανάλογα!

Μπήκαμε σ όλα τα παιχνίδια αλλά όλα τα παιχνίδια!

Στα αυτοκινητάκια

στο καρουζέλ!

Βγάλαμε και φωτογραφίες με μια όμορφη πειρατίνα

Ενθουσιαστήκαμε όμως με το τραμπολίνο!

και όταν λεω ενθουσιαστήκαμε εννοώ όλοι μας!!!

Ακόμα και αν δεν έχετε τα Αηδονάκια κοντά σας μπορείτε να πάτε ένα απόγευμα μια βόλτα με παιδιά  στο κοντινότερο λούνα παρκ! Τα παιδιά θα το καταευχαριστηθούν και θα έχετε μια ακόμα δικαιολογία να μπείτε και εσείς ξανά σ ένα παιχνίδι. Και δεν θα σας κοιτάξει κανείς περίεργα, μπορεί και ο συνοδός να διασκεδάζει στη βόλτα με παιδιά έτσι δεν είναι;

2.

Ιππασία

Αυτό και αν ήθελα χρόνια να το κάνω με τα παιδιά μου! Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που ότι και αν σας γράψω είναι λίγο. Πήγαμε στο Madis pony club στη Ραφήνα και περάσαμε τέλεια!!

Στην αρχή φορέσαμε τα καπελάκια μας

Διαλέξαμε το αλογάκι μας με βάση το βάρος μας. Μέχρι 20 κιλά μπορεί να ανέβει κάποιος σε πόνυ και από 20 κιλά και πάνω σε αλογάκι. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε η Ζωή με τα 18 κιλά της ανέβηκε σ ένα πανέμορφο μικρό πόνυ. Και ο Γιώργος με τα 28 κιλά του σ ένα δυνατό κάτασπρο άλογο!

Η πρώτη μας γνωριμία με το πόνυ

Η βόλτα μέσα στο δάσος

Και αν αναρωτιέστε γιατί έχω τόσες φωτογραφίες μέσα στο δάσος, ναι το ομολογώ έτρεχα από πίσω!! Ταπεράκι με φαγητό δεν κράταγα, μόνο τη φωτογραφική μηχανή μου. Είχα την τέλεια δικαιολογία για να είμαι κοντά ε; Είπαμε βόλτα με παιδιά είναι αυτή!!!

Ακόμα και αν δεν είστε κοντά στη Ραφήνα, σ όλη την Ελλάδα έχει ένα σωρό κέντρα για ιππασία. Να πάτε και να περάσετε τέλεια!!

3.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Σ αυτή τη βόλτα με παιδιά περάσαμε υπέροχα αλλά και μάθαμε πάρα πολλά πράγματα. Είναι μια βόλτα που αξίζει να πάτε με τα παιδιά σας με την πρώτη ευκαιρία. Εμείς πήγαμε στο Jumicar στη Νέα Μάκρη!

Στην αρχή γίνεται ένα θεωρητικό μάθημα, ειδικά προσαρμοσμένο για μικρά παιδιά. Μαθαίνουν τα βασικά σήματα και πως πρέπει να κυκλοφορούμε στον δρόμο σε γενικές γραμμές.

Στη συνέχεια όμως οδηγάνε κανονικά

και μάλιστα παίρνουν πολύ σοβαρά το ρόλο τους!

Είναι πανέτοιμοι για να κυκλοφορήσουν στον δρόμο (σε 13 χρόνια)!

Πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής έχει νομίζω σ όλη την Ελλάδα. Αλλά ακόμα και αν δεν έχει στην περιοχή σας αφιερώστε μια μέρα να περπατήσετε στην πόλη με το παιδί σας και να του μιλήσετε για τα σήματα αλλά και πώς πρέπει να κυκλοφορούμε στο δρόμο. Είτε με τα πόδια, είτε με το αυτοκίνητο μας! Είπαμε τα σχολεία ανοίγουν ας μάθουμε όλοι μας να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στον δρόμο!

Οι προτάσεις για βόλτα με παιδιά γράφτηκαν με σκοπό να σας “πιέσω” να βγείτε από το σπίτι σας και να κάνετε κάτι διαφορετικό. Μπορείτε να πάτε πριν ανοίξουν τα σχολεία αλλά και μετά εφόσον θα έχει καλό καιρό.

Όσο για το οικονομικό κομμάτι

Αν πάλι είστε σπιτόγατοι μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις 20 δραστηριότητες για παιχνίδι μέσα στο σπίτι!

Να περνάτε υπέροχα ότι και αν κάνετε!!!

«Κοινοποίησε αν σου άρεσε αλλά απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version