Site icon paixnidaki.com

Οι εκδόσεις Ψυχογιός μας παρουσιάζουν τη νέα σειρά βιβλίων STEM

Οι εκδόσεις Ψυχογιός μας παρουσιάζουν τη νέα σειρά βιβλίων STEM

Πριν από λίγο καιρό ήμουν καλεσμένη σε μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίων. Οι εκδόσεις Ψυχογιός κάλεσαν εμένα αλλά και άλλες bloggers για να μας παρουσιάσουν, βιβλία διαφορετικά από τα άλλα, βιβλία που δίνουν περισσότερα ερεθίσματα στα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να απαντήσουν σε επιστημονικά ερωτήματα μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση αλλάζει. Η μάθηση γίνεται ολοένα και πιο ανακαλυπτική, πιο διερευνητική. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η νέα σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Ψυχογιός!

Χάρισε μας ένα like ♥


H νέα σειρά βιβλίων STEM είναι για όλες τις ηλικίες, θα βρείτε για πολύ πολύ μικρά παιδάκια αλλά και για μεγαλύτερα. Μπορείτε να δείτε εδώ όλη τη σειρά και να βρείτε κάποιο που σας ενδιαφέρει!

Στο τέλος της παρουσίασης διάλεξα 4 βιβλία, από τη νέα σειρά βιβλίων STEM με βαριά καρδιά, γιατί μεταξύ μας τα ήθελα όλα.

Τα βιβλία που διάλεξα ήταν 2 από τη σειρά Μαθαίνω και κατασκευάζω, η ιστορία του τρένου αλλά και η ιστορία του αεροπλάνου και 2 σχετικά με το διάστημα,  360 POP-UP: Το διάστημα αλλά και ο άτλαντας του διαστήματος.

Η ιστορία του αεροπλάνου

Μελέτησε τους διάφορους τύπους αεροπλάνων και ανακάλυψε πώς πετάνε. Μάθε τη συναρπαστική ιστορία των εφευρετών τους και πώς πέταξε το πρώτο αεροσκάφος. Τέλος, κατασκεύασε ένα µοντέλο Fokker Dr. 1, το ένδοξο τριπλάνο µε το οποίο πετούσε ο διάσηµος αεροπόρος Κόκκινος Βαρόνος.

Η ιστορία του τρένου

Ανακάλυψε την ιστορία, τη λειτουργία και την τεχνολογία των τρένων! Πώς κατασκευάζονταν οι παλιές µηχανές τρένου; Πόσο γρήγορα τρέχουν τα σύγχρονα τρένα; Ανέβα σ’ ένα τρένο και ταξίδεψε στο θαυµαστό παρελθόν ενός από τα πιο διαδεδοµένα µέσα µεταφοράς στον κόσµο! Τέλος, κατασκεύασε ένα φανταστικό τρισδιάστατο µοντέλο ατµοµηχανής και θαύµασε όλες τις λεπτοµέρειές της!

 

Με τα παιδιά φτιάξαμε και ένα βιντεάκι στο κανάλι μας στο YouTube για αυτά τα βιβλία, μπορείτε να το δείτε εδώ:


Τα άλλα 2 βιβλία ήταν.

Ο άτλαντας του διαστήματος

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ

Ο Άτλαντας του Διαστήματος είναι ένας καινούργιος άτλαντας με θαυμάσια εικονογράφηση. Περιλαμβάνει 6 μεγάλες αναδιπλούμενες σελίδες που εισάγουν τους νεαρούς αναγνώστες στα θαύματα του απώτερου Διαστήματος, αποκαλύπτοντάς τους τη συναρπαστική ιστορία της δημιουργίας των άστρων και των πλανητών. Περιέχει όμορφες, πολύχρωμες εικόνες του Ηλιακού Συστήματος και απλούς χάρτες με τους σημαντικότερους αστερισμούς. Παραθέτει ακόμη πολλές ιστορικές πληροφορίες που συνοδεύονται από σχετική εικονογράφηση. Με αυτό τον εντυπωσιακό άτλαντα, τα παιδιά θα κάνουν ένα μικρό ταξίδι στο μυστηριώδες και γοητευτικό σύμπαν που μας περιβάλλει.

Τα παιδιά μαθαίνουν τις σημαντικότερες πληροφορίες για το Διάστημα με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Κατάλληλος και για σχολεία.

360 POP-UP: Το διάστημα

Μέσα από τέσσερις ξεχωριστές θεµατικές ενότητες θα µάθεις για τα µυστήρια του Διαστήµατος, τους πλανήτες του ηλιακού µας συστήµατος, τις µαύρες τρύπες και τους γαλαξίες του σύµπαντος! Επίσης, μπορείς να νιώσεις κι εσύ αστροναύτης απολαμβάνοντας τις τρισδιάστατες εικόνες που ανοίγουν κατά 360 μοίρες!

Αυτά τα βιβλία, από τη νέα σειρά βιβλίων STEM, μας άρεσαν πολύ και ενώ τα έχουμε δει ήδη αρκετές φορές τα παιδιά τα ξεφυλλίζουν συχνά!

 

Αυτή τη σειρά θα ήθελα να την πάρουμε ολόκληρη, μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και τα βρίσκω όλα πολύ πρωτότυπα και έξυπνα για τα παιδιά. Επίσης είναι βιβλία που διαβάζεις ξανά και ξανά γιατί πάντα ανακαλύπτεις κάτι νέο!

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός όμως αποφασίσαμε να χαρίσουμε σ ένα τυχερό παιδάκι το βιβλίο Μαθαίνω και κατασκευάζω: Η ιστορία του αεροπλάνου. Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας πατήστε την παρακάτω φωτογραφία στο Instagram.

Η νέα σειρά βιβλίων Stem θα σας ενθουσιάσει και εσάς!

 

Καλή επιτυχία σε όλους, καλά ξεφυλλίσματα και καλές αναγνώσεις!

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version