Site icon paixnidaki.com

Συνταγή για puffy paint – Χρώμα ζωγραφικής που φουσκώνει

Συνταγή για puffy paint – Χρώμα ζωγραφικής που φουσκώνει

Τα χρώματα puffy paint τα ξέρουμε εδώ και χρόνια και μας αρέσουν πολύ, πάρα πολύ θα έλεγα! Αλλά μόλις χθες ανακάλυψα ότι δεν τα έχω δείξει ποτέ στον Στέλιο, στον μικρότερο της παρέας μας, και ότι δεν έχω γράψει ποτέ για αυτά στο Παιχνιδάκι μας.

Πάμε λοιπόν να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο και εγώ με το μικράκι μου και εσείς αν δεν την έχετε ακούσει ποτέ αυτή την συνταγή για παιχνίδι.

Αρχικά να σας πω ότι η συνταγή δεν είναι βρώσιμη και δεν πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε για παιδάκια που ακόμα βάζουν τα χέρια τους στο στόμα. Επιπλέον όλες τις συνταγές για παιχνίδια που διαβάζετε είτε εδώ είτε αλλού πρέπει να είστε πάντα δίπλα στο μικράκι σας.

Και αφού τα είπαμε (και τα ξαναείπαμε) πάμε να σας δώσω τα υλικά.

Υλικά

  1.  λευκή κόλλα
  2. λευκός αφρός ξυρίσματος
  3. τέμπερα στο χρώμα της επιλογής σας

Πολλοί είναι αυτοί που βάζουν αντί για τέμπερα, χρώμα ζαχαροπλαστικής σ΄αυτή την συνταγή. Το έχω δοκιμάσει με όλους τους τρόπους και έχω καταλήξει ότι η τέμπερα έχει την καλύτερη απόδοση χρώματος.

Η κόλλα και ο αφρός ξυρίσματος να είναι ίδια ποσότητα (με το μάτι).

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε ίση ποσότητα αφρού ξυρίσματος και κόλλας χειροτεχνίας και ρίξτε όση τέμπερα θέλετε. Ανακατέψτε καλά και το puffy paint σας είναι έτοιμο για χρήση.

Αυτό το χρώμα όσο στεγνώνει φουσκώνει, διογκώνεται (γι΄αυτό το λένε και puffy) και για αυτό τον λόγο δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε κάπου και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.

Φτιάξτε μόνο όσο puffy paint θα χρειαστείτε.

Εμείς με το puffy paint φτιάξαμε ένα κοτοπουλάκι διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

 

Να παίζετε και να περνάτε όμορφα!

Σας φιλώ

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version