Site icon paixnidaki.com

10 συμβουλές για να επιλέξουμε ρούχα για το σχολείο!

Ρούχα για το σχολείο!

Σε λίγες μέρες το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει και πολλοί έχουμε αρχίσει ήδη να κάνουμε μια προετοιμασία για τα σχολικά είδη. Τι γίνεται όμως με τα ρούχα για το σχολείο;

Αρχικά θα σας δώσω μια συμβουλή που φέτος για πρώτη φορά θα ακολουθήσω και εγώ η ίδια!

1.

Αφιερώστε πολύ χρόνο και ανοίξτε όλες τις ντουλάπες, συρτάρια, πατάρια και αποθήκες και βρείτε όλα τα περσινά ρουχαλάκια του παιδιού σας. Βάλτε το παιδί να τα δοκιμάσει, κρατήστε ότι του κάνει και κρύψτε ή χαρίστε ότι του είναι μικρό.

Πέρυσι είχα κάνει το λάθος να μην τσεκάρω την ντουλάπα μας απ’ άκρη σ άκρη και αφού τέλειωσε ο χειμώνας είχα ανακαλύψει μια τσάντα με χειμωνιάτικα ρούχα που δεν είχαμε φορέσει ούτε μια φορά.

2.

Χωρίστε τη ντουλάπα σε 2 μέρη. Στο ένα  μέρος θα βάλετε τα ρούχα του σχολείου και στο άλλο τα ρούχα που είναι λίγο καλύτερα για γιορτές και εξόδους. Είναι τόσο σημαντικό να χωρίσετε τα σχολικά ρούχα από τα υπόλοιπα για να γίνει η ζωή σας ευκολότερη! Επίσης μπορείτε να φτιάξετε την ντουλάπα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ένα μεγαλύτερο παιδί να μπορεί να διαλέξει τα ρούχα του μόνο του αλλά και να ντυθεί!

3.

Αγοράστε βολικά ρούχα για το σχολείο και άνετα παπούτσια. Επιλέξτε βαμβακερά υφάσματα και όχι συνθετικά για τα ρούχα για το σχολείο και αθλητικά παπούτσια. Εμείς φέτος διαλέξαμε ήδη τα αθλητικά μας από το αγαπημένο μας Kokoriko Shoes!

4.

Για τα αγόρια επιλέξτε φόρμες. Προτιμήστε παντελόνι με μπλούζα και όχι φούτερ ζακέτας που έχουν οι περισσότερες φόρμες. Αν κρίνω από το δικό μου παιδί η ζακέτα στο τέλος της μέρας κατέληγε πετάμενη στην τσάντα (γιατί έπαιζε με το φερμουάρ) και κυκλοφορούσε με το φανελάκι (μέσα στον χειμώνα) …

Για τα κορίτσια επιλέξτε επίσης φόρμες ή τα αγαπημένα των κοριτσιών κολάν με μπλουζοφορέματα. Αποφύγετε φορέματα με καλσόν, φούστες και ολόσωμες φόρμες.

5.

Αν και μου αρέσουν πολύ τα προσωποποιημένα ρούχα, αξεσουάρ και τσάντες, αυτά που γράφουν δηλαδή το όνομά του παιδιού πάνω να τα αποφύγετε στο σχολείο. Φορέστε τα  στη βόλτα όχι όμως στο σχολείο. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλετε φαντάζομαι ένας άγνωστος να διαβάσει το όνομα του παιδιού σας στον δρόμο, όταν γυρίζει από το σχολείο και να το φωνάξει με το όνομα του σαν να το γνωρίζει σωστά;

6.

Αποφύγετε δύσκολα ρούχα σε μικρά παιδιά. Αυτά που έχουν για παράδειγμα κουμπιά και το παιδί δεν θα καταφέρει ούτε να το ξεκουμπώσει αλλά ούτε και να το κουμπώσει. Όπως επίσης και παπούτσια με κορδόνια αν δεν ξέρει το παιδί να τα δένει προτιμήστε σκριτς σκρατς.

Αν θέλετε να μάθετε στο παιδί σας να δένει τα κορδόνια του εύκολα, διαβάστε εδώ!

Γενικά αγοράστε ρούχα και παπούτσια που το παιδί μπορεί να τα βάλει και να τα βγάλει μόνο του, χωρίς καμία βοήθεια!

7.

Προσοχή στα κορδόνια από μπλούζες, παιδικά φουλάρια και παιδικούς κολιέδες. Δεν είναι αξεσουάρ για το σχολείο σε καμία περίπτωση!! Υπάρχει κίνδυνος πνιγμού, ειδικά στα μικρότερα παιδάκια.

8.

Το παιδί πρέπει να έχει μέσα στη τσάντα του ή στο σχολείο πάντα ένα καπέλο. Επίσης πρέπει και να το χρησιμοποιεί στα διαλείμματα μαζί με αντηλιακό που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να του το έχετε βάλει εσείς από το σπίτι και να το ανανεώνει η δασκάλα πριν βγουν έξω για παιχνίδι. Εντάξει ξέρω ότι αν το ζητήσετε από κάποιους θα σας κοιτάνε σαν να είστε από άλλο πλανήτη αλλά εμείς μέχρι τώρα πετύχαμε καλούς εκπαιδευτικούς και το έκαναν χωρίς καν να το ζητήσουμε! Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να το βάζουν και μόνα τους!

9.

Ειδικά στα αγόρια και σε κάποια κορίτσια, ίσως χρειαστεί να ράψετε στις φόρμες  από πριν ειδικά μπαλώματα στα γόνατα! Όσο μεγαλώνουν ναι τα σκίζουν όλα πάρτε το απόφαση και είναι και ο λόγος που σας έγραψα και στην αρχή να μην αγοράζετε ακριβά ρούχα για το σχολείο.

10.

Επιλέξτε ρούχα μαζί με το παιδί σας! Να θυμάστε αυτό θα το φοράει, είναι δικά του και όχι δικά σας. Κάντε μια βόλτα στο μαγαζί που θα έχετε από πριν επιλέξει εσείς και αφήστε το να συνδυάσει ρούχα και να διαλέξει αυτά που θα πάρει. Για να αποφύγετε συγκρούσεις μέσα στο κατάστημα εξηγήστε του από πριν ότι θα διαλέξετε ρούχα για το σχολείο.

Τα ρούχα για το σχολείο να είναι πολύχρωμα, φωτεινά και παιδικά όπως ακριβώς είναι και η ψυχολογία των παιδιών μας!

Καλές αγορές!!! Καλή σχολική χρονιά σ όλους μας!!


Αν σας ενδιεφέρει η κατηγορία Σχολείο δείτε εδώ

Τι έχει μέσα η τσάντα για τον παιδικό σταθμό.

10 συμβουλές για εύκολη προσαρμογή στον παιδικό σταθμό.

Πρώτη δημοτικού σε λίγο!

Πώς να μιλάμε στα παιδιά μας

“Πώς θα καταλάβω τι αισθάνεται το παιδί μου”

Κόλλησε το παιδί σου ψείρες; Διάβασε τι να κάνεις για να μη ξανακολλήσουν ποτέ!

δωράκι – κέρασμα για το σχολείο

Εσύ κοίταξες τη τσάντα του παιδιού σου σήμερα;

Και τα εκπαιδευτικά που αν έχετε παιδί στο νηπιαγωγείο ή στις πρώτες τάξεις του δημοτικού θα σας χρειαστούν σίγουρα!

Πώς θα μάθει να διαβάζει το παιδί με παιχνίδι + δωρεάν εκτυπώσιμο παιχνίδι για όλους

Μαθαίνουμε τα παιδιά να συλλαβίζουν με ρολό από χαρτί υγείας + video

Το Τέρας των αριθμών ή πώς να μάθεις στα μικρά παιδιά πρόσθεση και αφαίρεση

Παιχνίδια με γράμματα + δωρεάν εκτυπώσιμα

Εκτύπωσε την αλφαβήτα


 

«Κοινοποίησε αν σου άρεσε αλλά απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version