Site icon paixnidaki.com

Συμβουλές για ασφαλή χριστουγεννιάτικο στολισμό με τα παιδιά μας

Πολύχρωμα λαμπιόνια, κεράκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα , γκι, είναι λίγα μόνο από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα οποία θα διακοσμήσουμε το σπίτι μας για να μπούμε για τα καλά στην πολυπόθητη περίοδο των Χριστουγέννων. Πέρα όμως από το να είμαστε εναρμονισμένοι με το κλίμα των εορτών , ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι αυτός που βοηθάει τα παιδιά μας να συνδεθούν με τις οικογενειακές μας παραδόσεις. Προκειμένου να σιγουρευτούμε ότι θα διασκεδάσουμε το χριστουγεννιάτικο στολισμό και φέτος με τα παιδιά μας πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για το πώς θα γίνει με ασφάλεια για όλους μας !

1)Για όσους θα αγοράσουν τεχνητό δέντρο αναζητήστε να αναγράφει στην ταμπέλα του «Fire resistant” δηλαδή ότι είναι κατασκευασμένο από βραδυφλεγή υλικά ,ώστε να μην φλέγεται εύκολα.

2)Αν έχετε φυσικό έλατο, φροντίστε το ώστε να είναι φρέσκο με πράσινα κλαδιά που δεν θα πέφτουν εύκολα κάτω και όχι κάποιο που ήδη έχει αρχίσει να ξεραίνεται.

3)Αποφύγετε στολίδια που είναι: αιχμηρά, εύθραυστα, που μοιάζουν να είναι φαγώσιμα (π.χ γλειφιτζουρένιο μαγκουράκι) και μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό στα μικρά παιδιά.

4)Τοποθετείτε το δέντρο μακριά από θερμές πηγές όπως τζάκι, σόμπα, καλοριφέρ (να απέχει τουλάχιστον 1 μέτρο ). Να είναι σε απόμερη γωνία και να μην κλείνει σημεία διέλευσης των μελών της οικογένειας .

5)Ελέγχετε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς ως προς τα ακόλουθα: ξεφτισμένα καλώδια, χαλασμένες πρίζες ή χαλαρές συνδέσεις καλωδίων.

6)Τα καλώδια από τα λαμπάκια φέρουν ηλεκτρισμό ή συρμάτινα καλύμματα επομένως να ΜΗΝ τα πιάνουν τα παιδιά!

7)Πείτε στον Άγιο Βασίλη να τοποθετήσει τα δώρα στην μπροστινή πλευρά του δέντρου !! Σε περίπτωση που τα βάλει κοντά στη βάση του δέντρου ή προς τα πίσω, τα παιδιά όταν σκύψουν να τα πάρουν κινδυνεύουν να τραυματίσουν το πρόσωπο τους ή τα μάτια τους από τα κλαδιά του δέντρου.

8)Σβήστε όλα τα λαμπάκια πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν πάτε για ύπνο.

Υ.Γ:Και όταν έρθει η ώρα που θα ανοίξετε τα δώρα…απομακρύνετε τα χαρτιά περιτυλίγματος , τις κορδέλες , τους φιόγκους ώστε να αποφευχθούν περιστατικά κατάποσης και πνιγμού στα μικρά παιδιά !

Καλό στόλισμα!!

Με αγάπη Δρ Ζωή

ΠΗΓΗ: American College of Pediatrics

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version