Site icon paixnidaki.com

Συμβουλές για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Το τέλος του χρόνου έφτασε και ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε τις διακοπές των Χριστουγέννων με τα παιδιά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Απολαύστε λοιπόν την καλύτερη εποχή του έτους έχοντας κατά νου τις ακόλουθες συμβουλές για να τις περάσετε με ασφάλεια μαζί με τα παιδιά σας.

Tip No 1

Ασφαλές ταξίδι

Αν είστε από αυτούς που θα ταξιδέψετε με τα παιδιά σας με το αμάξι για να επισκεφτείτε την οικογένειά σας, φροντίστε να φορέσετε στα βρέφη και στα παιδιά σας ζεστά ρούχα, άνετα φτιαγμένα από λεπτά υφάσματα . Θυμηθείτε τον κανόνα ένα επιπλέον ρούχο για τα παιδιά σε σχέση με αυτό που φοράμε οι ενήλικες σε ίδια θερμοκρασία. Κρατείστε τα ογκώδη ρούχα για εξωτερικούς χώρους!

Tip No 2
«Κολλήστε με την ρουτίνα τους»

Τα παιδιά αγαπούν τη ρουτίνα! Γι΄αυτό μην ξεχνάτε όσο μπορείτε να ακολουθείτε το πρόγραμμα του ύπνου τους και των γευμάτων τους .

Tip No 3
Επίσκεψη σε σπίτια φίλων

Τώρα που θα επισκεφθείτε τα σπίτια των φίλων σας για τις γιορτές, έχετε κατά νου να ελέγχετε για τυχόν σημεία στο σπίτι τους που μπορεί να κρύβουν κινδύνους για ένα μικρό παιδί. Τέτοια μπορεί να είναι:

Tip No 4
Επιλογή δώρων

Επιλέξτε το κατάλληλο δώρο για το παιδί σας με βάση την ηλικία του και την ανάπτυξή του.
Μην ξεχνάτε μετά το άνοιγμα των δώρων να απομακρύνετε τις κορδέλες , τους φιόγκους και τα περιτυλίγματα των δώρων που μπορούν να τα καταπιούν ανά πάσα στιγμή.

 

Tip No 5

Θυμηθείτε το νόημα των γιορτών 

Οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι ο ιδανικός χρόνος για να τον περάσουμε με τα παιδιά μας, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και για να συνδεθούμε συναισθηματικά μαζί τους! Δώστε και μία παραπάνω αγκαλιά αυτά τα Χριστούγεννα, η δύναμη της αγκαλιάς μας φέρνει όλους  πιο κοντά!

Καλά Χριστούγεννα με υγεία & πολλά παιδικά χαμόγελα!
Με αγάπη Δρ. Ζωή

Πηγή κειμένου & video: American Academy of Pediatrics

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version