Site icon paixnidaki.com

SOS: Υπάρχει Άγιος Βασίλης!!!

Κάποια στιγμή έπεσα κατά λάθος σε ένα κείμενο καθώς ήμουν στο ίντερνετ, το οποίο ήταν ένα γράμμα από τους γονείς του Ryan και απευθύνονταν σε εκείνον. Μέσα από αυτό το γράμμα προσπάθησαν να του εξηγήσουν αν όντως πίσω από τη μαμά και τον μπαμπάς κρύβεται ο Άγιος Βασίλης… Αυτό που του έγραψαν είναι κάτι που όλοι/ες όσοι/ες συναναστρέφονται με παιδιά θα έπρεπε να γνωρίζουν. Επιτρέψτε μου να σας μεταφράσω τα λόγια τους. Κάποιοι/ες μπορεί να το έχετε ήδη διαβάσει. Κάποιοι/ες άλλοι/ες είναι ευκαιρία να μάθετε τα νέα!

«Ξέρουμε ότι θέλεις να ξέρεις την απάντηση στο ερώτημά σου και έπρεπε να σκεφτούμε προσεκτικά για το τι θα σου πούμε τελικά. Η απάντηση είναι όχι. Δεν είμαστε εμείς ο Άγιος Βασίλης. Δεν υπάρχει ένας Άγιος Βασίλης. 

Εμείς είμαστε αυτοί που γεμίζουμε τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες σου, επιλέγουμε και τυλίγουμε τα δώρα κάτω από το δέντρο – όπως έκαναν και οι δικοί μας γονείς κι όπως θα κάνεις κι εσύ στα παιδιά σου κάποια μέρα.

Αυτά που κάνουμε δε μας ονομάζουν “Άγιο Βασίλη” όμως. Ο Άγιος Βασίλης είναι πολλοί άνθρωποι που κρατάνε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο Άγιος Βασίλης ζει στις καρδιές μας – κι όχι στο Βόρειο Πόλο. Είναι η μαγεία, η αγάπη, η ιδέα του να δίνουμε στους άλλους. Αυτό που κάνει είναι να διδάσκει στα παιδιά να πιστεύουν σε κάτι που δε μπορούν να δουν ή να αγγίξουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου θα χρειαστείς αυτή την ικανότητα να πιστεύεις στον εαυτό σου, στην οικογένειά σου, στους φίλους σου, στο Θεό.

Θα χρειαστεί να είσαι σε θέση να πιστέψεις σε πράγματα που δε μπορείς να μετρήσεις ή να κρατήσεις στα χέρια σου. Τώρα ξέρεις το μυστικό για το πώς κατεβαίνει από όλες αυτές τις καμινάδες την Παραμονή των Χριστουγέννων. Έχει βοήθεια από όλους τους ανθρώπους που οι καρδιές τους είναι γεμάτες χαρά.

Με γεμάτες καρδιές, άνθρωποι σαν τη μαμά και τον μπαμπά, έχουν αναλάβει μία δουλειά που θα ήταν απίθανη αλλιώς. Επομένως, όχι δεν είμαστε ο Άγιος Βασίλης. Ο Άγιος Βασίλης είναι αγάπη, μαγεία, ελπίδα κι ευτυχία. Είμαστε όλοι/ες στην ομάδα του και τώρα είσαι κι εσύ. Σ’ αγαπάμε για πάντα. Με αγάπη, μαμά & μπαμπάς».

Εσείς είχατε σκεφτεί ποτέ αυτή την απάντηση για τα παιδιά σας; Αυτό είναι ο Άγιος Βασίλης. Υπάρχει Άγιος Βασίλης και κρύβεται στα πιο απίθανα μέρη. Απέκτησε κόκκινη στολή, μακριά λευκά γένια και ταράνδους, γιατί τα παιδιά έχουν αυτή την ανάγκη. Τα ενθουσιάζει η εικόνα. Άλλωστε θα γνωρίζετε σίγουρα ότι λατρεύουν τα παραμύθια με εικονογράφηση! Γιατί πιστεύετε;! Ωστόσο, πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές με τα παιδιά. Κι αυτό είναι μία καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε να λέμε αλήθειες… Και τι όμορφη αλήθεια που είναι αυτή! Να μάθουν να πιστεύουν σε κάτι που δεν υπάρχει γιατί όλη μας η ζωή βασίζεται σε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Δε μπορούμε να δούμε την εμπιστοσύνη, την πίστη, την ελπίδα… Μπορούμε να τους μάθουμε να τα νιώθουν όμως! Δεν υπάρχει εξέλιξη αν δεν έχουμε πίστη στις ικανότητες, τις δικές μας και των άλλων. Πίστη στις δυνατότητές μας, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, ελπίδα ότι όλα μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο. Ελπίδα… Τι όμορφη λέξη!

 

Καλές Γιορτές!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version