Site icon paixnidaki.com

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά – Ζωγραφίσαμε με σπειρογράφο

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά – Ζωγραφίσαμε με σπειρογράφο

 

Τι είναι ο σπειρογράφος;

Ο σπειρογράφος είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια με τροχούς και δακτυλίους, συνδυάζοντας τα μαθηματικά και την τέχνη. Ο πρώτος Σπειρογράφος σχεδιάστηκε την δεκαετία του 1960 από τον μηχανικό Fisher.

Από ποια ηλικία είναι κατάλληλο;

Προτείνεται για παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Πώς λειτουργεί;

Το παιχνίδι βασίζεται σε εργαλεία σχεδίασης με εμβληματικούς τροχούς και δακτύλιους συνδυάζοντας τις θεμελιώδεις αρχές καλλιτεχνικών και μαθηματικών. Τα παιδιά και οι μεγάλοι μπορούν να δημιουργήσουν αμέτρητα πρωτότυπα σχέδια.

Δυο σετ σπειρογράφου

Τον σπειρογράφο θα τον βρείτε από την Giochi Preziosi σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών καθώς και στο www.gptoys.gr

Το βασικό σετ διαθέτει δίσκο αποθήκευσης, καθώς επίσης 2 δαχτυλίους, 15 οδοντωτούς τροχούς, 4 τροχούς σε διαφορετικά σχήματα, 1 ράβδο . Η ειδική πλαστελίνη που περιέχεται συγκρατεί το δακτύλιο σταθερό στο χαρτί, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε περίπλοκα όμορφα σχέδια χωρίς τρύπες στο χαρτί! Το βασικό σετ συνοδεύεται επίσης από ένα μπλοκ σχεδίων 20 φύλλων, 8 μαρκαδόρους και έναν έγχρωμο οδηγό σχεδίων, ο οποίος εξηγεί τις βασικές αρχές της ζωγραφικής με το Spirograph, καθώς και οδηγίες βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια!

Το μικρό σετ περιέχει 1 δαχτύλιο και 8 διαφορετικά αξεσουάρ σχεδίασης. Την ειδική πλαστελίνη που συγκρατεί το δακτύλιο σταθερό στο χαρτί, ένα μπλοκ σχεδίων 10 φύλλων, 6 μαρκαδόρους και έναν έγχρωμο οδηγό σχεδίων.

Η γνώμη της μαμάς

Ο σπειρογράφος με κέρδισε από την πρώτη στιγμή γιατί άνοιξα το κουτί και χάθηκα στον μαγικό κόσμο του . Ήθελα να κάνω όλα τα σχέδια την ίδια μέρα, κάτι που είναι πραγματικά απίθανο γιατί τα σχέδια είναι πραγματικά αμέτρητα. Κάθε οδοντωτός τροχός μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες σχέδια και αν απλώς αλλάξετε δαχτύλιο τα σχέδια αυτά διπλασιάζονται. Και σκεφτείτε ότι το βασικό σετ που πήραμε εμείς έχει 15 οδοντωτούς τροχούς και 2 δαχτύλιους.

Είναι ένα σετ δημιουργικής απασχόλησης που μπορείς να ασχολείσαι διαρκώς μαζί του. Αφού τα παιδιά κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργεί, θα το χρησιμοποιούν διαρκώς, θα μπορούν να ζωγραφίζουν αμέτρητα σχέδια και να φτιάξουν πολλές και διαφορετικές κατασκευές. Έχω σκεφτεί ήδη κάποιες παιδικές κατασκευές που μπορεί ο σπειρογράφος να τις απογειώσει. Επιφυλάσσομαι να σας τις δείξω σύντομα.

@julie_bouza Ο σπειρογράφος με κέρδισε από την πρώτη στιγμή γιατί άνοιξα το κουτί και χάθηκα στον μαγικό κόσμο του. Είναι ένα σετ δημιουργικής απασχόλησης που μπορείς να ασχολείσαι διαρκώς μαζί του. #Ad #painting #GiochiPreziosihellas #gptoys #σπειρογράφος #spirograph #paixnidaki #unboxingtoyskids #kidsactivities #kidscrafts @giochipreziosihellas @julie_bouza ♬ Happy and fun corporate music for advertising. – TimTaj

Η γνώμη των παιδιών

Με τον σπειρογράφο ασχολήθηκαν τα μεγάλα μου παιδιά γιατί ο μικρός μας είναι 4 χρονών. Αφού επεξεργάστηκαν το περιεχόμενο του κουτιού, άρχισαν να κάνουν σχέδια. Ξεκίνησαν με τα εύκολα και πολύ σύντομα πέρασαν και στα πιο πολύπλοκα. Χρησιμοποιήσαν αρχικά ένα χρώμα και μετά έζησαν την απόλυτη μαγεία του σπειρογράφου όταν άρχισαν δηλαδή να χρησιμοποιούν περισσότερα χρώματα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περίτεχνης ζωγραφικής τα παιδιά χαλάρωσαν και χάθηκαν κυριολεκτικά στην τέχνη τους.

Από εμάς ο σπειρογράφος είναι ένα τεράστιο ναι, το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε είναι ότι είμαστε πολλοί και θέλουμε να ζωγραφίζουμε όλοι μαζί!

Να παίζετε και να περνάτε όμορφα κάθε στιγμή!

Σας φιλώ

Γιούλη

 

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version