Site icon paixnidaki.com

Super DIY – Συνταγή για πλαστελίνη με μόνο 2 ΥΛΙΚΑ

Μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι είναι η αλήθεια ! Δεν είναι όλα τα πειράματα αποτελεσματικά. Αυτή τη φορά όμως, ο πειραματισμός μου βγήκε σε καλό. Έχω πετύχει κατά καιρούς στο διαδίκτυο πολλές συνταγές για σπιτική πλαστελίνη και έχω δοκιμάσει αρκετές.

Ωστόσο, αυτή η συνταγή για πλαστελίνη που θα σας παρουσιάσω τώρα σας δίνει την πιο αφράτη και ευκολόπλαστη πλαστελίνη που έχετε δει ποτέ.

Το δύο υλικά μας υπάρχουν πιστεύω σε όλα τα σπίτια και αυτό είναι που την κάνει ακόμα πιο υπέροχη γιατί μπορείτε να την κάνετε ανά πάσα στιγμή.

Τα δύο υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή για πλαστελίνη είναι:

Κορν Φλάουρ και … μία λοσιόν ! Ναι, καλά διαβάσατε.

Μία λοσιόν. Είτε είναι baby lotion, είτε είναι κάποια κρέμα σώματος που έχετε στο ντουλάπι σας και έχετε καιρό να τη χρησιμοποιήσετε ή ακόμα και κρέμα χεριών.

Αυτό που έκανα εγώ είναι το εξής:

Ζύγισα με τη ζυγαριά κουζίνας 150γρ κορν φλάουρ. Το έριξα σε ένα μπολ και έπειτα ζύγισα και 150γρ λοσιόν.

Ανακάτεψα καλά με μία ξύλινη κουτάλα κι εκεί που πιστεύεις ότι δε γίνεται τίποτα με αυτή τη ζύμη που προσπαθείς να φτιάξεις, πρέπει να αρχίσεις να ζυμώνεις με το χέρι! Μόλις αρχίσεις να ζυμώνεις θα δεις σιγά σιγά τα υλικά να ενώνονται και να μετατρέπονται σε μία μαλακή ζύμη. Όσο ζυμώνετε με τα χέρια θα κρίνετε μόνες/οι σας αν χρειάζεται περισσότερο το στερεό στοιχείο (κορν φλαουρ αν κολλάει) ή το υγρό στοιχείο (lotion αν είναι πολύ σφιχτή και δεν πλάθεται).

Χρειάζεται αρκετό ζύμωμα ώστε να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μας! Εγώ σας έδωσα κάποιες αναλογίες αλλά το αποτέλεσμα της ζύμης εξαρτάται κυρίως από το πόσο παχύρευστη θα είναι η lotion που θα επιλέξετε να βάλετε. Όσο φθηνή κι αν είναι αυτή η lotion τη δουλειά της θα την κάνει. Αρκεί να μυρίζει πολύ όμορφα 🙂

Εναλλακτικά


Τώρα, επειδή μπορεί να μην υπάρχει το κορν φλάουρ σε κάποιο σπίτι, μην ανησυχείτε! Κάντε την ίδια διαδικασία αλλά στη θέση του κορν φλάουρ βάλτε αλεύρι!

Κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά, απλά στο τέλος η ζύμη μας μπορεί να μην είναι τόσο αφράτη όσο με το κορν φλάουρ. Αυτό δε μας χαλάει καθόλου βέβαια γιατί εγώ που τα έκανα και τα δύο με εντυπωσίασαν και οι δύο μορφές. Είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιάσουν κι εσάς. Και μην παραλείψετε το γεγονός ότι αυτή η πλαστελίνη θα μυρίζει υπέροχα αλλά και το ότι τα χέρια μας μετά από τόσο αντισηπτικό θα τους κάνει καλό μία πλαστελίνη με lotion!

Χρωματίζουμε την πλαστελίνη


Αφού ολοκληρώσετε το ζύμωμα μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και να προσθέσετε κάποιες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής.

Όπως θα δείτε παρακάτω, στη ζύμη με το κορν φλάουρ, το χρώμα αναμίχθηκε πολύ καλά. Όμως, στο αλεύρι όχι και τόσο… Αυτό δε με πτόησε, αντίθετα μου έδωσε την ιδέα για galaxy πλαστελίνη κι έτσι πρόσθεσα και λίγη χρυσόσκονη για να θυμίζει ακόμα περισσότερο γαλαξία!

Δεν είναι υπέροχη;

Αν την αποθηκεύσετε σε τάπερ που κλείνει καλά, μπορεί να κρατήσει για αρκετές εβδομάδες.

Και δεν ξεχνάμε να υπενθυμίζουμε στο παιδί ότι πλένουμε χέρια ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ το παιχνίδι με την πλαστελίνη.

Περιμένω δικές σας φωτογραφίες!

Δοκιμάστε, δημιουργήστε, πειραματιστείτε !

 

Σας ενδιαφέρουν και αυτά!

Εύκολη συνταγή για σπιτική πλαστελίνη! Θα ενθουσιαστείτε!!! (+video)

Φτιάξαμε χιόνι με 2 υλικά και πλαστελίνη χιονιού μ ένα τρίτο !!!

25 υπέροχες κατασκευές με πλαστελίνη για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version