Site icon paixnidaki.com

Σχολική λίστα – 11 & 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

σχολική λίστα

Σχολική λίστα – 11 & 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η σχολική λίστα είναι ένα έξοδο που απασχολεί πάρα πολλούς γονείς κάθε χρόνο! Είναι ένα έξοδο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε ενώ στην καλύτερη περίπτωση θα δώσουμε από 30 ευρώ έως 150 ευρώ, αναλόγως το σχολείο (αν είναι ιδιωτικό ή δημόσιο) και την τάξη του παιδιού.

Τι θα λέγατε όμως να σας έδινα 11 συμβουλές και μια bonus, που θα σας ενθουσιάσει πραγματικά, για να κάνετε τις καλύτερες αγορές!

1η συμβουλή

Μην αγοράσετε τίποτα απολύτως πριν σας δώσει ο εκπαιδευτικός τη σχολική λίστα της τάξης του παιδιού σας. Και όταν λέμε τίποτα , εννοούμε τίποτα απολύτως!

Έχω αγοράσει πάρα πολλά πράγματα στο παρελθόν που πίστευα ότι θα χρειαστούν τα παιδιά μου και τελικά έμειναν στο ράφι.

2η συμβουλή

Ανοίξτε συρτάρια, ντουλάπια, αδειάστε το γραφείο και βρείτε όλα τα σχολικά που έχετε στο σπίτι σας. Εμείς φέτος βρήκαμε πολλά πράγματα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τα παιδιά και είχαν ξεχαστεί εντελώς.

Ξύστε όλα τα μολύβια και τις ξυλομπογιές σας, καθαρίστε τις ξύστρες και τις γόμες σας ενώ μπορείτε να καθαρίσετε ακόμα και τα χαρακάκια σας και να τα χρησιμοποιήσετε ξανά τη νέα σχολική χρονιά. Δεν χρειάζεται να έχουν όλα τα σχολικά περιτύλιγμα και να είναι καινούρια.

3η συμβουλή

Ρίξτε μια καλή ματιά στη σχολική τσάντα και την κασετίνα του παιδιού σας. Μπορείτε πάντα να την πλύνετε και να τη χρησιμοποιήσετε ξανά. Επιλέγω πάντα καλής ποιότητας τσάντες για να μας βγάλουν 2 χρονιές, άρα στο τέλος η λίγο πιο ακριβή τσάντα μας έχει κοστίσει στην πραγματικότητα πολύ πιο οικονομικά!

Αν έχει σκιστεί μπορείτε να την ανακυκλώσετε. Αν όμως για κάποιο λόγο δεν τη θέλει το παιδί αλλά είναι σε καλή κατάσταση μπορείτε να τη χαρίσετε εδώ.

Χαρίστε τις περσινές σας σχολικές τσάντες εδώ

4η συμβουλή

Αγοράστε όλη τη σχολική λίστα μαζί με το παιδί, γιατί το παιδί θα τα χρησιμοποιεί όλη τη χρονιά και όχι εμείς!

5η συμβουλή

Εξηγήστε στο παιδί από το σπίτι και πριν πάτε στο κατάστημα, που θα αγοράσετε τη σχολική λίστα, τι ακριβώς πρόκειται να αγοράσετε και γιατί.

Μπορείτε να διαβάσετε μαζί τη λίστα και να συζητήσετε από το σπίτι τι θα ήθελε έτσι ώστε να πάτε και οι 2 σας απόλυτα προετοιμασμένοι.

Για το καλό της σχολικής χρονιάς αφήστε το να πάρει ένα – δυο  πραγματάκια που δεν είναι μέσα στη σχολική λίστα άλλα τα θέλει πολύ. Θέλουμε η σχολική χρονιά να αρχίσει με χαρά και όχι με γκρίνια!!!

6η συμβουλή

Προτιμήστε μια σχολική τσάντα – σακίδιο και όχι με ροδάκια διαβάστε εδώ γιατί.

Γιατί η τσάντα με ροδάκια ήταν η χειρότερη επιλογή μας.

Επίσης μην ξεχάσετε να είναι ελαφριά σαν πούπουλο, καλή κατασκευή για να μη σας σκιστεί στα μέσα της χρονιάς και με ανατομική πλάτη.

7η συμβουλή

Μην αγοράσετε μολύβια, γόμες και ξύστρες παιχνίδια γιατί το παιδί θα παίζει μ’ αυτά όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Προτιμήστε όλα αυτά τα χαριτωμένα για το σπίτι!

Πάρτε όσο πιο απλά σχολικά είδη μπορείτε!

8η συμβουλή

Προσέξτε τα τετράδια των παιδιών να είναι 80γρ. είναι πάντα πιο ακριβά από τα υπόλοιπα αλλά όταν το παιδί σβήνει κάτι η σελίδα θα μένει στη θέση της. Με όλα τα υπόλοιπα οι σελίδες σκίζονται πανεύκολα.

Καλό θα ήταν επίσης να έχουν σκληρό εξώφυλλο για να μη τσαλακώνονται όταν μπαινοβγαίνουν από τη σχολική τσάντα.

9η συμβουλή

Προτιμήστε μολύβια αλλά και ξυλομπογιές καλής ποιότητας. Μην αγοράσετε τις τεράστιες συσκευασίες που είναι συνήθως υπερβολικά πολύ οικονομικά αλλά αγοράστε ποιοτικά.

Ο μοναδικός λόγος που σας το γράφω αυτό είναι γιατί σ’ αυτά τα μολύβια οι μύτες σπάνε πανεύκολα και τα παιδιά ξύνουν και ξύνουν αρκετή ώρα μέχρι να βρουν μύτη ενώ στο τέλος της μέρας δεν θα έχει μείνει μολύβι για μολύβι!

10η συμβουλή

Αγοράστε μαρκαδόρους που φεύγουν από τα ρούχα , να γράφει δηλαδή πάνω το κουτί washable. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια αλλά σας υπόσχομαι ότι δεν θα λερωθεί κανένα ρούχο στο σχολείο με μόνιμη ζωγραφική!

11η συμβουλή

Βάλτε ετικέτες με το όνομα του παιδιού παντού! Βάλτε ετικέτες στα βιβλία, στα τετράδια, στα μολύβια, σε όλες τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους σας.

Βάλτε ετικέτες σε όλα τα πράγματα της σχολικής σας λίστας.

Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα μπερδευτούν τα πράγματά του παιδιού με κάποιου άλλου παιδιού, δεν θα χάσει τα πράγματά του και ένα ακόμα παραπάνω φέτος  που λόγω κορωνοϊού πρέπει να προσέχουμε ακόμα περισσότερο.

 

Bonus συμβουλή

Τα βιβλία του δημοτικού που έχουμε πάρει στα χέρια μας μέχρι στιγμής, είναι βιβλία που το εξώφυλλο φεύγει – σκίζεται για πλάκα.

Φανταστείτε λοιπόν την απογοήτευσή μας όταν συνειδητοποιήσαμε ότι περάσαμε 2 μέρες να ντύσουμε όλα τα σχολικά βιβλία με το αυτοκόλλητο ντύμα και το βιβλίο μετά από λίγο να μένει χωρίς εξώφυλλο και να είναι και χωρίς καμία απολύτως προστασία.

Εδώ και 2 χρόνια χρησιμοποιούμε λοιπόν μια διάφανη θήκη που μπαίνει και βγαίνει από τα βιβλία. Όταν τα παιδιά τελειώνουν το βιβλίο βγάζουν τη θήκη και απλά τη βάζουν στο επόμενο.

Άρα φέτος μην αγοράσετε το αυτοκόλλητο ντύμα αλλά τις θήκες αυτές και στείλτε μου ευχαριστήριο μήνυμα μετά!!!

Το χρόνο που θα κερδίσετε από το μη ντύσιμο βιβλίων φέτος επενδύστε τον σε αγκαλιές και φιλιά! Μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα αλήθεια σας λέω!!!

 

Καλή σχολική χρονιά!

Γιούλη

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version