Site icon paixnidaki.com

Το Tangram είναι η νέα μας αγάπη! Δωρεάν εκτύπωσιμο παιχνίδι για όλους

Το Tangram είναι η νέα μας αγάπη!

Αλήθεια γνωρίζετε το tangram; Έχετε παίξει ποτέ μ αυτό το εκπληκτικό παιχνίδι που ακονίζει δυνατά το μυαλό; Το tangram μας βάζει να σκεφτομαστε την ώρα που παίζουμε και αυτό μας αρέσει πολύ!

Ο μύθος

θέλει τον βασιλιά να ζητάει από τον σοφό της εποχής να του μεταφέρει στο παλάτι ένα τετράγωνο γυαλί για παράθυρο. Ο σοφός ενώ μεταφέρει με μεγάλη προσοχή το γυαλί, λίγο πριν φτάσει πέφτει και το πολύτιμο φορτίο σπάει σε 7 κομμάτια.

Πηγαίνει στον βασιλιά στεναχωρημένος και του λέει τι έχει συμβεί, στην προσπάθειά του να του δείξει τι πέρασε μέχρι να φτάσει στο παλάτι, φτιάχνει με τα κομμάτια του γυαλιού ολόκληρη την περιπέτειά του. Το σπίτι του, την καμήλα, το βουνό και όλα όσα πέρασε μέχρι να πάει στον βασιλιά. Ο βασιλιάς ενθουσιάζεται με όλα τα γεωμετρικά σχήματα και αποφασίζει να το ξαναφτιάξουν με ξύλο. Το υπέροχο τάνγκραμ έχει μόλις γεννηθεί!

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Είναι ένα πρωτότυπο κλασικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους

Εκτυπώστε το tangram σε χοντρό χαρτόνι, πλαστικοποιήστε, κόψτε και ξεκινήστε να παίζετε!

Κατεβάστε δωρεάν από εδώ

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι

Ρίξτε μια ματιά στον πίνακα που έφτιαξα στο Pinterest με διάφορα σχέδια tangram.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να παίξετε εδώ

και μια ακόμα ιδέα!

Δώστε ξαφνικά στον μπαμπά τα κομμάτια και ζητήστε του να τα φτιάξει ξανά σε τετράγωνο! Τι λέτε θα τα καταφέρει; Ο δικός μας ε γκούχου γκούχου χμ κ ξανά χμ έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια! Σημασία έχει ο αγώνας έτσι δεν είναι;

Να παίξετε με το tangram και εσείς  και να χαρείτε μικροί μας φίλοι!

Όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα είναι συγκεντρωμένα εδώ!

«Κοινοποίησε αν σου άρεσε αλλά απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version