Site icon paixnidaki.com

Μαθαίνουμε τους θεούς του Ολύμπου παρέα με τα Playmobil

Μαθαίνουμε τους θεούς του Ολύμπου παρέα με τα Playmobil

Τα Playmobil πάντα μας εντυπωσιάζουν με τα πρωτότυπα αλλά και μοναδικά παιχνίδια τους. Αυτή τη φορά όμως πήγαν ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησαν τους πρώτους 6 θεούς του Ολύμπου.

Ακολουθήστε με στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Οι πρώτοι αρχαίοι Έλληνες Θεοί Playmobil κυκλοφόρησαν στο τέλος του 2016. Τον Ιούνιο του 2018 μετά από μελέτες και με την πολύτιμη συμβολή αρχαιολόγων και παιδαγωγών θα συμπληρωθεί η πρώτη συλλεκτική εξάδα των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Για τη δημιουργία των συλλεκτικών φιγούρων χρειάστηκε μακροχρόνια έρευνα και προετοιμασία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό, σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα.

 

Χάρισε μας ένα like ♥

Σύμφωνα με την εταιρεία σύντομα αναμένουμε να έρθουν και οι υπόλοιποι θεοί του Ολύμπου, μέχρι τότε όμως είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να μάθουμε τους πρώτους 6 απέξω και ανακατωτά! Και αν αναρωτιέστε πως θα τα καταφέρουμε σας έχω τη λύση, με παιχνίδι, όπως πάντα.

Πάμε αρχικά να σας γνωρίσω τους θεούς του Ολύμπου και να εντυπωσιαστείτε από αυτές τις μοναδικές φιγούρες που σχεδίασε η Playmobil για εμάς.

Δίας

Πρώτος και καλύτερος είναι φυσικά ο Δίας, έρχεται παρέα με τον αετό του, την αστραπή του και φυσικά το θρόνο του! Ο βασιλιάς των θεών είναι αυτός, πρέπει να κάνει εντύπωση.

Ποσειδώνας

Δεύτερος στην τυχαία μου σειρά έρχεται ο Ποσειδώνας, κρατάει την τρίαινά του, έχει γύρω του ψαράκια, ιππόκαμπους, φύκια και κοχύλια και μπορεί να μην είναι ο βασιλιάς των Θεών, αλλά είναι ο βασιλιάς στη θάλασσα!

Δήμητρα

Η θεά Δήμητρα είναι υπέροχη στην απλότητά της, όπως ακριβώς την φανταζόμουν. Έρχεται παρέα με τα ζωάκια της, τα στάχυα της αλλά και τα φρούτα της. Θεά της γεωργίας είναι αυτή και τόσο σημαντική!

Ερμής

Ο φτερωτός Ερμής, ο αγγελιοφόρος των θεών και ο αγαπημένος των παιδιών μου , τρέχει να τα προφτάσει όλα και τα καταφέρνει πάντα με επιτυχία. Θεός του εμπορίου αλλά και ο πιο συμπαθητικός θεός νομίζω! Θα τον βρείτε με τα πουλάκια του αλλά και τον σάκο του.

 

Αθηνά

Η θεά Αθηνά είναι η δικιά μου αγαπημένη, είναι η θεά της σοφίας και έρχεται με τη σοφή κουκουβάγια και το φίδι! Η ασπίδα της είναι από δέρμα κατσίκας και ο Παρθενώνας φτιάχτηκε για χάρη της!

Άρτεμις

Η θεά Άρτεμις είναι η θεά του κυνηγιού, αλλά και η προστάτιδα των μικρών παιδιών αλλά και των ζώων. Έρχεται με το αγαπημένο της ελάφι και φυσικά το τόξο της!

Αφού λοιπόν τους συναρμολογήσαμε παρέα με τα παιδιά, διαβάσαμε τις κάρτες που συνοδεύουν κάθε θέο και προσπαθήσαμε αρχικά να μάθουμε κάποιες πληροφορίες για αυτούς. Επειδή όμως μαθαίνουμε καλύτερα παίζοντας, πάμε να σας δείξω τι παιχνίδια σκαρφιστήκαμε και μέσα σε 1 ώρα ξέραμε τα πάντα για τους θεούς του Ολύμπου.

1ο παιχνίδι

Στήσαμε τους Θεούς του Ολύμπου πάνω στο τραπέζι μας. Ο καθένας είχε το δικό του χώρο και γύρω του όλα τα δικά του πράγματα που τον αντιπροσωπεύουν. Τι θα γινόταν όμως αν το τραπέζι μας μεταμορφωνόταν στον ίδιο τον Όλυμπο και αν οι θεοί μιλούσαν μεταξύ τους;

Την αρχή την έκανε η Ζωή που πήρε από το χέρι τη θεά Αθηνά και την πήγε μια βόλτα από τον πατέρα της τον Δία. Η συζήτηση πήγε κάπως έτσι:

Αθηνά ” Γειά σου πατέρα, τι καιρό θα κάνει σήμερα;”

Δίας  ” Δεν έχω διάθεση σήμερα κόρη μου, λεω να ρίξω μερικές αστραπές!”

Έπειτα συνέχισε ο Γιώργος και έβαλε και τον Ποσειδώνα στην κουβέντα.

Ποσειδώνας ” Δία εγώ πάλι σήμερα έχω πολύ καλή διάθεση και θέλω γαλήνια τη θάλασσα, κανόνισε την πορεία σου!”

Κάπως έτσι συνεχίστηκε η κουβέντα με όλους τους θεούς, που για να είμαι ειλικρινής εμείς τους βάλαμε να μαλώσουν λίγο μεταξύ τους, αλλά έτσι δεν έκαναν και αυτοί τις περισσότερες φορές;

Το θεατρικό παιχνίδι με τις φιγούρες λοιπόν ήταν μια φανταστική πρώτη εικόνα με τους θεούς του Ολύμπου γιατί μάθαμε από τους ίδιους όλα τους τα μυστικά και τα τεχνάσματα!

2ο παιχνίδι

Στο δεύτερο παιχνίδι μας φτιάξαμε ένα μικρό επιτραπέζιο εύκολα και γρήγορα. Πήραμε μια κόλλα Α4 και γράψαμε τους αριθμούς από το 1 μέχρι και το 6. Έπειτα ξαπλώσαμε πάνω όλους τους θεούς του Ολύμπου.

Πρώτη έπαιξε η Ζωή, έριξε το ζάρι της και έφερε το 3, έπρεπε λοιπόν να μας πει ότι θυμόταν για τη θεά Δήμητρα που βρισκόταν στη θέση 3, για να την κερδίσει. Στη συνέχεια έπαιξε ο Γιώργος και έφερε το 4, μας είπε και αυτός με τη σειρά του ότι θυμόταν για τον Δία που βρισκόταν στο 4 και συνέχισαν μέχρι να τελειώσουν όλοι οι θεοί. Νικητής ήταν εκείνος που είχε βρει τους περισσότερους θεούς πρώτος.

 

3ο παιχνίδι

Βάλαμε όλους τους θεούς αρχικά μέσα σε μια μαξιλαροθήκη. Τα παιδιά έβαζαν τα χέρια τους και χωρίς να βλέπουν έβγαζαν έναν θεό και έλεγαν ότι ήξεραν για αυτόν. Στη συνέχεια όμως το δυσκολέψαμε αρκετά. Έβαζαν τα χέρια τους μέσα στην μαξιλαροθήκη κ χωρίς να βγάλουν έξω τον θεό, έλεγαν ποιός είναι μόνο με την αφή.

Και επειδή μας άρεσε πολύ το παιχνίδι με τη μαξιλαροθήκη, μετά από λίγο βγάλαμε όλους τους θεούς και βάλαμε μέσα όλα τα ζωάκια τους. Τα παιδιά έβγαζαν τα ζωάκια τους και έλεγαν ποιο ζωάκι είναι του κάθε θεού.

4ο παιχνίδι

Το παιχνίδι μνήμης φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από τα παιχνίδια μας! Στήσαμε τους θεούς του Ολύμπου σε μια συγκεκριμένη σειρά, τους σκεπάσαμε με τη μαξιλαροθήκη μας και έπρεπε να πει το παιδί που έπαιζε τη σωστή σειρά.

Στην αρχή το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο, στην πορεία όμως λίγο δυσκολεύει γιατί φυσικά η σειρά αλλάζει ξανά και ξανά και μπερδευόμαστε όλοι μας!

 

5ο παιχνίδι

Γράψαμε κάρτες με τα ονόματα των θεών του Ολύμπου και παίξαμε με 2 τρόπους!

Αρχικά τοποθετήσαμε τις κάρτες με τα ονόματα πάνω στο τραπέζι και το παιδί που έπαιζε έπρεπε να βάλει όσο πιο γρήγορα μπορούσε πάνω σε κάθε κάρτα τον αντίστοιχο θεό αλλά και την κάρτα του. Ναι είχαμε χρονόμετρο και ναι το διασκεδάσαμε πολύ!

Στη συνέχεια πήραμε τις κάρτες στα χέρια μας και ο ένας έδειχνε την κάρτα χωρίς να μιλάει και ο άλλος σήκωνε τον αντίστοιχο θεό. Παιχνίδι για λίγο πιο μικρά παιδάκια από τα δικά μου αλλά αστείο και αυτό.

Με τους θεούς του Ολύμπου το καταδιασκεδάσαμε, παίξαμε με τις ώρες,  μάθαμε και γελάσαμε πολύ!

 

Η επόμενη κίνηση που θα κάνουμε πολύ πολύ σύντομα είναι να εκτυπώσουμε δωρεάν από εδώ, το εκπαιδευτικό φυλλάδιο ζωγραφικής “Οι 6 θεοί του Ολύμπου”. Μέσα σ αυτό θα βρείτε εικόνες για να ζωγραφίσετε, κρυπτόλεξα, λαβύρινθους, βρείτε τις διαφορές, ένωσε τις τελίτσες, σταυρόλεξα και ένα φανταστικό επιτραπέζιο παιχνίδι στο τέλος.

Σκοπεύω να εκτυπώσω την τελευταία σελίδα όσο πιο μεγάλη γίνεται , να την πλαστικοποιήσω και να παίζουμε το επιτραπέζιο παιχνίδι μας με τις ίδιες τις φιγούρες που έχουμε! Είναι μια πάρα πολύ ωραία δουλειά και σας προτείνω να μπείτε να το δείτε ακόμα και αν δεν έχετε τις φιγούρες ακόμα!

Νομίζω ότι όποιος με διαβάζει καιρό τώρα θα έχει καταλάβει ότι αυτό το παιχνίδι το χαρήκαμε πραγματικά πάρα πολύ. Πέρασαμε ένα όμορφο απόγευμα και σκοπεύουμε να παίξουμε πάρα πολλές φορές ξανά και ξανά. Φυσικά και σας το προτείνω με κλειστά μάτια!

 

Καλά Παιχνίδια φίλοι μας

Γιώργος και Ζωή (και η μαμά Γιούλη)!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version