Site icon paixnidaki.com

Πώς θα καταλάβω τι αισθάνεται το παιδί μου!

Πώς θα καταλάβω τι αισθάνεται το παιδί μου!

Κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν τα παιδιά και λίγο πριν το παραμύθι, παίζουμε ένα παιχνίδι! Ένα πολύ καλό παιχνίδι, είναι αστείο και ταυτόχρονα γροθιά στο στομάχι! Τι αισθάνεται το παιδί μου; Μπορούμε να καταλάβουμε μ ένα απλό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό παιχνίδι!

Ένα παιδί τη φορά ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες.

Κάνε

Μόλις τελειώσουμε με όλα τα συναισθήματα αρχίζουμε τα ζώα

κάνε ότι είσαι

Και περνάμε στους ανθρώπους, η γροθιά στο στομάχι που σας έλεγα παραπάνω. Εδώ θα ανακαλύψουμε τι αισθάνεται το παιδί μας για κάθε πρόσωπο που μας απασχολεί.

κάνε

Πολλές φορές πιστέουμε ότι περνάμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας, ότι παίζουμε μαζί τους ή ότι περνάνε καλά εκεί που πάνε. Είναι όμως η αλήθεια; Μόνο τα παιδιά μας μπορούν να το απαντήσουν αυτό.

Τι αισθάνεται το παιδί μας τελικά;

Κανένα σχεδόν παιδί δεν θα μας πει ότι δεν περνάει καλά με εμάς ή με κάποιον άλλο αν απλά τα ρωτήσουμε.

Πάνω στο παιχνίδι όμως θα μας τα πουν  όλα, για την ακρίβεια θα μας τα δείξουν όλα και ακόμα παραπάνω από ότι θα μας έλεγαν!

Η δική μου γροθιά στο στομάχι ήταν όταν ζήτησα να μου κάνουν ένα άτομο από το κοντινό μας περιβάλλον. Και τα παιδιά προσποιήθηκαν ότι είναι αυτό το άτομο. Ξέρετε τι έκαναν και τι είπαν;

Κάθησαν στο κρεβάτι τους και έκαναν ότι βλέπουν τηλεόραση. Μάλιστα πήραν και ένα αόρατο τηλεκοντρόλ και έλεγαν ότι αλλάζουν κανάλια στην τηλεόραση!

Ταυτόχρονα έλεγαν “Θέλω να δω ειδήσεις” (πολλές πολλές φορές)

Θα μου πείτε τώρα εντάξει ας μην είμαστε υπερβολικοί, γίνονται τόσα πράγματα στις μέρες μας, θέλουμε να ενημερωθούμε.

Τα παιδιά μας όμως μεγαλώνουν πιο γρήγορα από μια είδηση. Την ώρα που εμείς αγχωνόμαστε για το δικό τους μέλλον αυτά παρακολουθούν έναν δικό τους άνθρωπο να αδιαφορεί για αυτά στην ουσία!

Σημασία δεν έχει πόσο χρόνο περνάμε μ ένα παιδί αλλά πως περνάμε αυτόν τον χρόνο. Και αυτό το παιχνίδι έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να ανακαλύψουμε όλα όσα τα παιδιά μας αισθάνονται και δεν μας λένε! Και τελικά να τα διορθώσουμε, να τα αλλάξουμε με περισσότερα παιχνίδια, αγκαλιές και φιλιά!

Θυμηθείτε και το μυστικό της Ζωής!

όπως και το παιχνίδι με τα σχήματα και τα συναισθήματα!

 

«Απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version