Site icon paixnidaki.com

Το μικρό αγόρι με τα 4 αβγά είναι ένα παραμύθι που ξεχωρίσαμε

Το μικρό αγόρι με τα 4 αβγά ήθελα να το διαβάσω από την πρώτη στιγμή. Ίσως επειδή είχα διαβάσει και το προηγούμενο παραμύθι της Κατρίνας Τσάνταλη, “Το Σοφάκι και ο Ντο”,  και μ είχε κερδίσει κυρίως η ευαισθησία της συγγραφέως.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν η συγγραφέας κερδίζει το στοίχημα και μας παρουσιάζει ένα όμορφο βιβλίο που μιλάει για τη διαφορετικότητα. Με πολύ έξυπνο τρόπο κάνει τους μικρούς αναγνώστες να ταυτιστούν με τον ήρωα της ιστορίας και να καταλάβουν μαζί του ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Μέσα από αυτό το παραμύθι τα παιδιά θα μάθουν καλά ότι όλοι οι άνθρωποι απ’ όπου και αν είμαστε, όποιο χρώμα και αν έχουμε, όσο μεγάλοι ή μικροί είμαστε, μας ενώνουν πολλά και δεν θα έπρεπε να μας χωρίζει τίποτα.

Και αν κάποιος ρωτήσει γιατί έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά, γιατί έχουμε διαφορετική εθνικότητα, φύλο, φυλή, θρησκεία, ιδεολογία, σεξουαλικό προσανατολισμό, κοινωνική και επαγγελματική τάξη σπάστε του 4 διαφορετικά αβγά και δείξτε του το εσωτερικό τους. Είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί αλλά τόσο ίδιοι, είμαστε άνθρωποι και πρέπει να σεβόμαστε τους γύρω μας.

Διαβάστε λοιπόν αυτό το παραμύθι στα παιδιά σας, στους μαθητές σας ξανά και ξανά και ας ευχηθούμε κάποτε να αγκαλιάσουμε όλοι μας το διαφορετικό με αγάπη και ενσυναίσθηση.

 

Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη
Εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης
Εκδόσεις: Διόπτρα

Περίληψη

Ένα όμορφο πρωινό, ένα μικρό αγόρι που θέλει να μάθει όλα τα μυστικά του κόσμου, εξερευνά τον κήπο του σπιτιού του.
Ανάμεσα στα λουλούδια ανακαλύπτει μια χελώνα με πολύχρωμο καβούκι.
Η χελώνα του αναθέτει μια αποστολή… να της φέρει 4 αβγά και του υπόσχεται να του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό!Μέσα από τα ταξίδια του, το μικρό αγόρι θα μάθει για τη διαφορετικότητα και πώς μπορεί να αγαπά και να αποδέχεται όλους τους ανθρώπους με σεβασμό.
«Η Κατρίνα Τσάνταλη, σ’ αυτή την ιστορία, προσεγγίζοντας πολύ ευρηματικά την παιδική περιέργεια και φαντασία, μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: πως όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε εξωτερικά οι άνθρωποι, στην πραγματικότητα είμαστε όλοι ίδιοι και άρα όλοι ίσοι». Σάντυ Κουτσοσταμάτη Ψυχοθεραπεύτρια & Οικογενειακή Σύμβουλος
Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version