Site icon paixnidaki.com

Το παιδί μου φοβάται να κολυμπήσει στη θάλασσα

Το παιδί μου φοβάται να κολυμπήσει στη θάλασσα

Ο Στέλιος το μικρότερο από τα 3 παιδάκια μου μόλις έγινε 2 χρονών. Είναι πολύ δραστήριος, πολύ κοινωνικός, χαίρεται να παίζει με τα παιδάκια αλλά φοβάται τη θάλασσα.

Στην αρχή το πήρα πολύ βαριά! Έσκασα από τη στεναχώρια μου για την ακρίβεια αλλά γρήγορα αποφάσισα να το ξεπεράσω και να μην το κάνω μεγαλύτερο θέμα απ’ ότι είναι.. Αν δεν μπει στη θάλασσα φέτος το καλοκαίρι θα μπει του χρόνου και αν δεν μπει ούτε του χρόνου θα μπει κάποια στιγμή όταν θα αισθανθεί έτοιμος, σκέφτηκα.

Πέρυσι έκανε μπάνιο στην αγκαλιά μας, του είχαμε πάρει και ένα ωραίο σωσίβιο, το οποίο όμως δεν ήθελε με τίποτα. Δεν τον πίεσα να το φορέσει τον είχα αφήσει πάλι να κάνει ό,τι θέλει. Το καλό της υπόθεσης ήταν ότι έστω και στην αγκαλιά μας έκανε μπάνιο.

Φέτος τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Ο Στέλιος την πρώτη μέρα έκλαψε πολύ όταν είδε τα αδέρφια του να κολυμπούν. Τον ρώτησα αν θέλει να μπει μέσα κ εκείνος μου αρνήθηκε κατηγορηματικά. Την επόμενη μέρα που πήγαμε στη θάλασσα έκλαιγε με το που την είδε από μακριά.

Αγχώθηκα και έτσι ρώτησα έναν ειδικό να με συμβουλέψει γιατί το παιδί μου φοβάται να κολυμπήσει στη θάλασσα

Οι συμβουλές του ήταν λοιπόν πάνω κάτω όλα όσα σκεφτόμουν και εγώ σαν μαμά!

1. Δεν πιέζουμε ένα παιδί να κολυμπήσει.

2. Δεν το βουτάμε με το ζόρι στη θάλασσα.

3. Σεβόμαστε τις ανάγκες του.

4.  Πηγαίνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε και παίζουμε μαζί στην παραλία με τα παιχνίδια του.

5. Το ρωτάμε αν θέλει να μπει στη θάλασσα στην αγκαλιά μας, με τη μαμά, τον μπαμπά, τη γιαγιά κτλ

6.  Το σημαντικότερο όλων δεν το κοροϊδεύουμε, δεν κάνουμε το παιδί να αισθανθεί άσχημα.

7. Δεν συζητάμε γι’ αυτό το θέμα μπροστά σε όλους.

 

Ο Στέλιος μέχρι και σήμερα που γράφω αυτή την ανάρτηση δεν έχει μπει στη θάλασσα και δεν έχει κολυμπήσει ούτε μια φορά. Φτάσαμε όμως στο σημείο να παίζει χωρίς να κλαίει στην παραλία και αυτό είναι για εμάς μια μικρή νίκη!

Παιχνίδια στην παραλία


Συνήθως παίρνουμε μαζί μας τα αγαπημένα του οχήματα Little Tikes 2 σε 1. Αυτά τα πανέμορφα παιχνίδια είναι κατάλληλα για τον κήπο, την παιδική χαρά ή την παραλία όπως τα χρησιμοποιούμε εμείς.

Από τα 4 σχέδια που υπάρχουν, μπουλντόζα – φτυάρι, φορτηγό – κουβαδάκι, μπετονιέρα – κουβαδάκι,, εκσκαφέας-τσουγκράνα, ο Στέλιος έχει το φορτηγό με το κουβαδάκι που βγαίνει και τον εκσκαφέα με την τσουγκράνα που επίσης βγαίνει.

 

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά τα πρωτότυπα παιχνίδια.

 

Και να φανταστείτε ότι είναι ένα παιδί που του αρέσει πολύ το νερό. Χαίρεται να κάνει μπάνιο στην μπανιέρα του σπιτιού μας, παίζει πάρα πολύ ώρα με παιχνίδια με νερό αλλά με τη θάλασσα κόλλησε εντελώς.

 

Αν αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα θα χαρώ να μου στείλετε ένα μήνυμα ή να μου αφήσετε ένα σχόλιο και με τη δική σας εμπειρία!

Σας φιλώ

Γιούλη

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version