Site icon paixnidaki.com

Το Τέρας των αριθμών ή πώς να μάθεις στα μικρά παιδιά πρόσθεση και αφαίρεση

Το Τέρας των αριθμών ή πώς να μάθεις στα μικρά παιδιά πρόσθεση και αφαίρεση

Πόσοι από εμάς  έχουμε συνδυάσει τα μαθηματικά, τους αριθμούς γενικότερα με κάτι κακό, δύσκολο και βαρετό; Σηκώνω το χέρι ψηλά! Παρούσα δηλώνω και πλεον το μετανιώνω.

 

Τα παιδιά πρέπει να παίζουν και να μαθαίνουν, με άλλα παιδιά είναι το ιδανικό αλλά και με τους γονείς τους. Μέσα από το παιχνίδι όλα γίνονται πιο εύκολα και πιο δημιουργικά!

Πώς λοιπόν θα καταφέρουμε να πάιξουμε με τους “άχαρους” αριθμούς.

Ένα κουτί δημητριακών, υλικά χειροτεχνίας (ότι έχετε σπίτι σας) και μπόλικη φαντασία είναι αρκετά.

Παίρνουμε το κουτί (βγάζουμε από μέσα τα δημητριακά έτσι;) και αρχίζουμε και το στολίζουμε όπως θέλουμε. Σπιτάκι, τερατάκι, χαρούμενο πρόσωπο, πάρκινγκ αυτοκινήτων ή ακόμα και σκέτο!

Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο και τρομαχτικό τέρας


Κολλήσαμε με την κόλλα πάνω στο κουτί χαρτόνια σε διάφορα χρώματα και αφού στέγνωσε καλά σχεδιάσαμε το πρόσωπο για να ξέρουμε που θα κόψουμε. Κολλήσαμε τεράστια αφτιά, κόψαμε στρογγυλά τα μάτια και βάλαμε μέσα ρολό υγείας για να γίνει ακόμα πιο τρομαχτικό ενώ του βάλαμε  μπλε μαλλιά και μια τεράστια κίτρινη γλώσσα.

Τι λέτε δεν είναι αρκετά τρομακτικό;

Οι κανόνες του παιχνιδιού μας

Πρόσθεση

Όταν το τέρας είναι ξύπνιο βάζουμε μέσα στα μάτια του φασόλια ( χρησιμοποιήστε εναλλακτικά χάντρες, καρύδια, αυτοκινητάκια, ξυλάκια, ότι έχετε). 2 από το ένα μάτι ΚΑΙ 3 από το άλλο, πόσα φασόλια θα φάει το τέρας; Αν κερδίσουμε και βρούμε τη σωστή απάντηση κρατάμε τα φασόλια εμείς, αν κερδίσει το τέρας τα κρατάει το τέρας, αλλά όχι μέσα στο στόμα του για να συνεχίσουμε το παιχνίδι.

Στο τέλος μετράμε πόσα φασόλια έχουμε εμείς και πόσα το τέρας. Ποιός κέρδισε;

Αφαίρεση

Όταν το τέρας κοιμάται βάζουμε τα φασόλια από το κεφάλι του και βγάζουμε σιγά σιγά από το στόμα του για να μην το ξυπνήσουμε. Βάζουμε 10 φασόλια από το κεφάλι και βγάζουμε 2 από το στόμα πόσα θα μείνουν;

Εσείς κερδίσατε το άσχημο τέρας;

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version