Site icon paixnidaki.com

Γιατί η τσάντα με ροδάκια ήταν η χειρότερη επιλογή μας

Τις τσάντες με ροδάκια πολλοί τις αγάπησαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς…τι γίνεται όμως μερικούς μήνες μετά;

Είμαι σίγουρη ότι αν έχετε πρωτάκι σας παρακαλάει ήδη για να του αγοράσετε μια τσάντα με ροδάκια ή αλλιώς trolley… Έτσι ακριβώς με παρακαλούσαν και εμένα λίγα χρόνια πριν και τα δυο μου παιδιά και αποφάσισα να τους κάνω το χατήρι και να τους πάρω τις περίφημες τσάντες με ροδάκια για την πρώτη δημοτικού.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μου και θα σας εξηγήσω τους λόγους.

1. Οι τσάντες με ροδάκια λερώνονται από την πρώτη μέρα και όταν λέμε λερώνονται εννοώ όπως ακριβώς λερώνονται και τα παπούτσια μας αφού σέρνονται στο δρόμο όλη την ώρα.

2. Μόλις ξεκινήσουν οι πρώτες βροχούλες οι τσάντες αυτές εκτός από βρώμικες γίνονται και μέσα στα νερά.

3. Είναι πολύ πιο βαριές από τα σακίδια αλλά κανείς δεν δίνει σημασία σ΄αυτό γιατί όλοι σκεφτόμαστε ότι δεν πειράζει πάρα πολύ αφού τα παιδιά τις σέρνουν, δηλαδή ποια παιδιά .. οι γονείς τους τις σέρνουν. Κι όμως στα περισσότερα σχολεία οι γονείς επιτρέπεται να μπουν μέχρι την κεντρική πόρτα. Άρα τα παιδιά από εκεί και μέχρι την τάξη τους αναλαμβάνουν όλο το βάρος. Αν η τάξη είναι στο ισόγειο είναι σχετικά καλά, αν όμως τα παιδιά πρέπει να ανεβαίνουν καθημερινά σκάλα όπως γινόταν στη δική μας περίπτωση τότε δεν είναι καθόλου καλά.

4. Αν τα παιδιά για τον οποιοδήποτε λόγο τις πάρουν στους ώμους, τα ροδάκια τους χτυπάνε στην πλάτη και τους λερώνουν τη μπλούζα, αλλά αυτό είναι αμελητέο σε σχέση με τον πόνο στην πλάτη.

5. Δεν πλένονται στο πλυντήριο ρούχων όπως τα σακίδια γιατί απλούστατα δεν χωράνε. Οπότε αναγκαστικά θα τις πλύνετε ή μέσα στη μπανιέρα σας ή με λάστιχο στην αυλή σας.

6. Αν δεν πατάτε με παπούτσια μέσα στο σπίτι, όπως εμείς, αναγκαστικά θα μείνουν στον χώρο των παπουτσιών.

7. Είναι συνήθως λίγο πιο ακριβές από τα σακίδια.

 

Αν παρόλα αυτά θέλετε να αγοράσετε οπωσδήποτε τσάντα με ροδάκια τότε προσέξτε τα εξής;

1. Να είναι η πιο ελαφριά απ’ όλες τις τσάντες με ροδάκια.

2. Να βγαίνουν τα ροδάκια για να μπορεί να πλυθεί εύκολα.

 

Φέτος εμείς αγοράσαμε σακίδια. Για την ακρίβεια μου ζήτησαν τα ίδια τα παιδιά να αγοράσουμε σακίδια. Το μόνο που προσέξαμε ήταν η πλάτη του κάθε σακιδίου να είναι ανατομική. Δηλαδή να είναι λίγο πιο ενισχυμένη η πλάτη με βάτες για να κουβαλάνε τα παιδιά με μεγαλύτερη ευκολία το βάρος των βιβλίων.

Το ιδανικότερο όλων είναι η σχολική τσάντα να μένει στο σχολείο ή τουλάχιστον όλα τα βιβλία στη σχολική τάξη αλλά αυτό φέτος δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει λόγω Κορωνοϊού.

Σας ενδιαφέρει και αυτό!

Σχολική λίστα – 11 & 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version