Site icon paixnidaki.com

Υγιεινό σνακ για το σχολείο! 10 υπέροχες προτάσεις!

 Υγιεινό σνακ για το σχολείο! 10 υπέροχες προτάσεις!

 

1.Τοστ

Προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο. Αν  φτιάξετε και εσείς το ψωμί ακόμα καλύτερα. Αποφύγετε τα αλλαντικά, για την ακρίβεια βγάλτε τα από τη ζωή σας εντελώς. Ιδανικά μπορείτε να βάλετε μέσα στο τοστ σας τυρί και λαχανικά, όπως μαρούλι και ντομάτα.

2. Αβγό με μια φέτα ψωμί και τυρί

Το αβγό είναι ένας θησαυρός για τα παιδιά, σε συνδυασμό με το ψωμί και το τυρί είναι ένα υγιεινό σνακ για το σχολείο!

3. Ένα κομμάτι σπιτικό κέικ

Ένα κέικ φτιαγμένο με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο, με φρέσκο γάλα και ίσως την προσθήκη κάποιου φρούτου μέσα είναι επίσης ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για το σχολείο. Εναλλακτικά δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρό κέικ με διάφορα τυρία μέσα και λαχανικά!

4. Ένα κομμάτι από σπιτική πίτα

Στην Ελλάδα ζούμε και από πίτες άλλο τίποτα! Φτιάξτε πίτες με τυρί, με σπανάκι, με κοτόπουλο. Δοκιμάστε να φτιάξετε και  γλυκιά πίτα με κολοκύθι. Υγιεινό σνακ για το σχολείο αλλά και παραδοσιακό!

5. Παστέλι

Αγοράστε έτοιμο ή φτιάξτε το μόνοι σας. Είναι τόσο μα τόσο υγιεινό σνακ για το σχολείο και όχι μόνο! Το σουσάμι γενικά να το βάζετε όπου μπορείτε, πάνω σε κουλουράκια, πίτες και γλυκά, ταιριάζει σε πολλά πράγματα και είναι τόσο μα τόσο υγιεινό.

 

6. Μια δροσερή φρουτοσαλάτα

Χρησιμοποιήστε φρέσκα φρούτα εποχής. Κόψτε τα σε μικρά κομματάκια και βάλτε τα είτε στο ψυγείο της τάξης, είτε σε ειδικό σκεύος που κρατάει τη θερμοκρασία. Προσθέστε μέσα και ξηρούς καρπούς, προτιμήστε όμως να είναι ωμοί και ανάλατοι. Μην ξεχάσετε και ένα πιρούνι!!

7. Γιαούρτι με μέλι και καρύδια

Προτιμήστε το γιαούρτι των “μεγάλων” και όχι τα παιδικά γιαούρτια που κυκλοφορούν με μπαλάκια και σοκολατάκια. Στο εμπόριο επίσης κυκλοφορούν σκεύη ειδικά για τη μεταφορά γιαουρτιού έξω από το σπίτι. Τα καρύδια και γενικά τους ξηρούς καρπούς να τα δίνετε σε μεγαλύτερα παιδάκια που δεν έχουν φόβο να πνιγούν.

8. Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Το κουλούρι είναι και αυτό μια υπέροχη ιδέα για υγιεινό σνακ στο σχολείο! Αν δεν θέλετε να το αγοράσετε από τον φούρνο φτιάξτε το μόνοι σας. Χρησιμοποιήστε και αλεύρι ολικής άλεσης και πολύσπορο. Αν δεν προλαβαίνετε ζητήστε από τον φούρνο της γειτονιάς σας να σας ετοιμάζει κουλούρι Θεσσαλονίκης με το αλεύρι της προτίμησής σας.

9. Ψωμί με μέλι ή ταχίνι

Χρησιμοποιήστε ψωμί ολικής και βάλτε πάνω μέλι. Αν φοβάστε ότι θα πασαλειφτούν τα παιδιά κόψτε το ψωμάκι σε μικρές μπουκίτσες για να το παίρνουν με το πιρούνι. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε και ταχίνι ή φυστικοβούτυρο (υπάρχει και ελληνικό φυστικοβούτυρο το ανακάλυψα πρόσφατα).

 

10.  Σταφιδόψωμο

Είναι ένα υγιεινό σνακ για το σχολείο και πολύ χορταστικό. Εναλλακτικά δοκιμάστε να φτιάξετε ελιόψωμο που είναι επίσης και υγιεινό και χορταστικό!

 

Όλα αυτά τρώγονται και για απογευματινό σνακ ή ακόμα και στην παιδική χαρά!

 

#paixnidaki #kids #twins #twinslife #mommyslife #blogger #momblogger #greekblogger #mombloggergr #new_challenge #σνακ #σταφυλι #αμυγδαλα #τι_τρωτε_εσεις;

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης ?paixnidaki?? (@julie_bouza) στις


———–>Όπως δίνετε σημασία στο υγιεινό σνακ για το σχολείο έτσι να προσέχετε και τα σκευή μεταφοράς τόσο για τα τρόφιμα, όσο και τα ροφήματα. Μην δώσετε τόσο μεγάλη σημασία στο σχέδιο όσο στην ποιότητα. Διαβάστε τα ψιλά γράμματα στις συσκευασίες.


———–>Μην παραλέιψετε τη διακόσμηση των πιάτων του παιδιού. Όσο μεγαλώνει μπορεί να σας βοηθάει και το ίδιο το παιδί. θα μεταμορφώνετε το πιάτο του και θα χορτάσει τόσο το σώμα όσο και το μάτια!


 ———–>Γενικά σας προτείνω να αποφύγετε το κυλικείο, αν όμως το παιδί ζηλέψει τα άλλα παιδιά μπορείτε να συμφωνήσετε μια μέρα την εβδομάδα να αγοράζει και κάτι ακόμα από εκεί. 


 

 

Διαβάστε επίσης

 

«Κοινοποίησε αν σου άρεσε αλλά απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου του  κειμένου και των φωτογραφιών, χωρίς την συναίνεσή μου»

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version