Site icon paixnidaki.com

6+1 υπέροχα βιβλία για τα μικρά μας πρωτάκια ?

6+1 υπέροχα βιβλία για τα μικρά μας πρωτάκια ?

Αυτά τα υπέροχα βιβλία μας έχουν ενθουσιάσει, τα διαβάσαμε αρκετές φορές, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, πήραμε ιδέες, πολλές ιδέες και σας τα προτείνουμε!

Όλα θα τα βρείτε από τις αγαπημένες μας εκδόσεις Μεταίχμιο, εγγύηση στα παιδικά βιβλία (και όχι μόνο).



1.

Τόνοι, τόνοι και Τόνι

Συγγραφέας: Πάνος Χριστοδούλου

Εικονογράφος: Σοφία Παπαδοπούλου

Δεν είναι καλό πράγμα οι φωνές. Πέρα του ότι δεν είναι ευγενικό να φωνάζουμε, οι φωνές δημιουργούν παρεξηγήσεις. Ειδικά αν είσαι τόνος κι ενώ κολυμπάς αμέριμνος ακούσεις από το παραθαλάσσιο σχολείο κάποιον να φωνάζει «Πού είναι οι τόνοι; Θέλω τόνους!», δε θα βγεις από το νερό νομίζοντας ότι σε καλούν; Ε, αυτό έκαναν και οι τόνοι. Πού να ήξεραν ότι αυτός που φώναζε ήταν ο δάσκαλος και φώναζε στον Τόνι επειδή δεν έβαλε τόνους στο κείμενο της ορθογραφίας. Κι έτσι όπως βγήκαν με φόρα από το νερό οι τόνοι (τα ψάρια δηλαδή), άρχισαν άθελά τους να πέφτουν σαν τόνοι (γραμματικής) στα γράμματα των λέξεων που ήταν γραμμένες στον πίνακα. Και τους άλλαξαν τα φώτα και μαζί και το νόημα…

Θα μπορέσει κάποιος να βάλει τέλος στο χάος που δημιουργήθηκε στην τάξη; Και ο Τόνι θα βάζει από εδώ και στο εξής τόνους για να μην ξανασυμβούν τα ίδια;

Ένα τρελό παραμύθι παρεξηγήσεων και ορθογραφίας!

 

Ένα παραμύθι για τους τόνους πανέξυπνο και διασκεδαστικό. Ο συγγραφέας με πολύ χιούμορ μπλέκει τους τόνους της γραμματικής με τους τόνους της θάλασσας και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό αλλά και πολύ διασκεδαστικό.  Το παραμύθι αυτό τονίζει την σημασία των τόνων και της σωστής χρήσης της γλώσσας. Το κείμενο συμπληρώνει άψογα η  εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου.

Αν έχετε και εσείς παιδάκια που δεν βάζουν τόνους, το παραμύθι αυτό είναι για εσάς!

 

2.

Μαθητικά κατορθώματα: Τι κάνουν τα πρωτάκια;

Συγγραφέας: Αντιόπη Φραντζή

Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη. Πρώτη μέρα στο σχολείο, πρώτη μέρα στην Πρώτη τάξη. Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, που θα κάνει τη μικρή να φύγει στο σχόλασμα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο…

Αχ αυτά τα πρωτάκια μας, πόσο άγχος έχουν και πόσο άγχος έχουμε και εμείς οι γονείς. Η αλήθεια είναι όμως ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τα παιδιά μας, τα άλλα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Αυτό το μικρό παραμύθι θα σας κερδίσει αν είστε γονιός με παιδιά πρώτης αλλά θα κερδίσει και το ίδιο το παιδί. Εμείς ταυτιστήκαμε απόλυτα, μικροί και μεγάλοι, και αυτό το βιλίο ήταν αφορμή για πολλές συζητήσεις.

Η Αντιόπη Φραντζή, συγγραφέας και εκπαιδευτικός καταφέρνει να απαντήσει στις απορίες μας και να μας καθησυχάσει. Το βιβλίο συμπληρώνει η ευχάριστη και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου.

3.

Μαθητικά κατορθώματα: Τα ζωγραφιστά μυστικά

Συγγραφέας: Αντιόπη Φραντζή

Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος

Στον ήρωα του βιβλίου αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, αλλά όχι και τόσο να γράφει. Μέχρι που έρχεται ένας καινούριος δάσκαλος, που αγαπά κι εκείνος τη ζωγραφική, και δείχνει στα παιδιά έναν νέο τρόπο ν’ αντιμετωπίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς. Και τότε, όλα αλλάζουν…

Αυτό το βιβλίο νιώθω ότι γράφτηκε για τον Γιώργο μου. Το παιδί μου ζωγραφίζει από μικρό, σε χαρτιά, σε τοίχους, στο τζάμι, στο πάτωμα. Γενικά ζωγραφίζει και η αλήθεια είναι ότι έχει ταλέντο, το βλέπω αντικειμενικά (αλήθεια!) Αυτό το βιβλίο λοιπόν έφτασε στο σπίτι μας την πιο σωστή στιγμή γιατί ο Γιώργος έχει ήδη ξεκινήσει να ζωγραφίζει στα τετράδια και στα βιβλία του.

Η Αντιόπη Φραντζή, συγγραφές του βιβλίου, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για παιδιά σαν το δικό μου. Ενθάρρυνση χρειάζονται όλα τα παιδάκια, ενθάρρυνση και αγάπη και όλα θα γίνουν. Τα γραμματάκια τους θα μεταμορφωθούν και οι ζωγραφίες τους θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Αν είμαστε και τυχεροί να έχουμε και έναν δάσκαλο σαν τον κύριο Πετράν θα απογειωθούμε!

 

4.

Πόσο μ αρέσει το σχολείο

Συγγραφέας: Τις Ράμπι

Εικονογράφος: Λόρα Χιουζ

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να σου αρέσει το σχολείο! Σε κάθε σελίδα θα βρεις κι από έναν.
Ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι.

Αυτό το υπέροχο βιβλίο είναι ιδανικό για παιδιά νηπιαγωγείου αλλά και για πρωτάκια. Βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή στο σχολείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνιδάκι.

Πόσο μας αρέσει το σχολείο λοιπόν; Μπορούμε να βρούμε 10 λόγους; Σας προτείνω να το διαβάσετε αγκαλιά με τα παιδάκια σας και να συζητήσετε για όλα εκείνα που του αρέσουν στο σχολείο του αλλά και για όλα εκείνα που άρεσαν σ’ εσάς όταν πηγαίνατε εσείς σχολείο.



5.

Οδός των φίλων: Δε θέλω να πάω σχολείο

Συγγραφέας: Σιλβέν Ζαουί

Εικονογράφος: Ανελόρ Παρό

Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις.

Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!

Αυτό το βιβλίο μοιάζει με κόμικ κάτι που τα παιδιά λατρεύουν χρόνια τώρα γιατί είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Τι γίνεται όμως με αυτό το δύσκολο θέμα που πραγματεύεται; Πόσα παιδιά παραπονιούνται καθημερινά ότι δεν θέλουν να πάνε σχολείο και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να τα βοηθήσουμε;

Η βραβευμένη γαλλίδα συγγραφέας Σιλβέν Ζαουί προσκαλεί τους αναγνώστες να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα προβλήματα που τους προκύπτουν, βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Το βιβλίο αυτό προάγει την κοινωνικοποίηση και  τη δόμηση του χαρακτήρα των παιδιών χωρίς ίχνος διδακτισμού και με πολύ χιούμορ.

Σ αυτό το βιλίο θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για να βοηθήσετε τον φίλο σας και πολλές ιδεές για να του φτιάξετε τη μέρα!

6.

Πένι Πέπερ – Σχολικό ημερολόγιο 2017-2018

Ακολούθησε μια γνήσια δεκάχρονη ντετέκτιβ σε ένα φανταστικό ημερολόγιο που δεν πρέπει να λείπει από καμία σχολική τσάντα!
Η θαρραλέα Πένι Πέπερ θα σου κρατήσει συντροφιά όλες τις μέρες της σχολικής χρονιάς με παιχνίδια, σταυρόλεξα, λαβύρινθους και τις απίθανες ντετεκτιβικές της μεθόδους! Επίσης, θα σου υπενθυμίζει τις γιορτές των φίλων σου, τις σημαντικότερες παγκόσμιες ημέρες, αλλά και τις σχολικές αργίες για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου.
Γέμισε τις σελίδες του ημερολογίου με τις σημειώσεις σου και κράτησε για πάντα ένα ημερολόγιο-ανάμνηση των μαθητικών σου χρόνων στο δημοτικό σχολείο!

Αυτό το σχολικό ημερολόγιο είναι της Ζωής και εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε δειλά δειλά να γράφει ότι της άρεσε περισσότερο στο σχολείο. Κάτι μου λέει ότι αυτό το ημερολόγιο θα μείνει για πάντα στο κουτί των αναμνήσεων μας θα το διαβάζουμε και θα αναπολούμε την πρώτη δημοτικού!

7.

Ντετέκτιβ Κλουζ – Σχολικό ημερολόγιο 2017-2018

Ένα φανταστικό ημερολόγιο με τον μεγαλύτερο μικρό ντετέκτιβ που δεν πρέπει να λείπει από καμία σχολική τσάντα!
Ο Κλουζ θα σου κρατήσει συντροφιά όλες τις μέρες της σχολικής χρονιάς με παιχνίδια, σταυρόλεξα, λαβύρινθους και τις φοβερές του ατάκες! Επίσης, θα σου υπενθυμίζει τις γιορτές των φίλων σου, τις σημαντικότερες παγκόσμιες ημέρες, αλλά και τις σχολικές αργίες για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου.
Γέμισε τις σελίδες του ημερολογίου με τις σημειώσεις σου και κράτησε για πάντα ένα ημερολόγιο-ανάμνηση των μαθητικών σου χρόνων στο δημοτικό σχολείο!

Αυτό το σχολικό ημερολόγιο είναι του Γιώργου, το πήρε στα χέρια του, και άρχισε να ζωγραφίζει και να γράφει αμέσως. Ένα σκιτσάκι, μια λεξούλα κάτι να του θυμίζει τις όμορφες στιγμές της πρώτης δημοτικού. Και αυτό όπως και της αδερφής του θα τα κρατήσουμε πολύτιμο θησαυρό στο σπίτι μας!



6+1 υπέροχα βιβλία για τα μικρά μας πρωτάκια ?

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version