Site icon paixnidaki.com

Μ’ αυτά τα βιβλία θα προετοιμαστούν τα παιδιά για το Δημοτικό

Μ’ αυτά τα βιβλία θα προετοιμαστούν τα παιδιά για το Δημοτικό

 

Κάθε καλοκαίρι αφήνω τα παιδιά μου να παίζουν πάρα πολλές ώρες. Τρέχουν, παίζουν, κολυμπάνε, χαίρονται κάθε λεπτό, αλλά και βαριούνται πολύ.

Αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι του 2020 ήμουν ακόμα πιο χαλαρή μαμά γιατί περάσαμε όλοι μας ένα αρκετά δύσκολο lockdown,  κλειστήκαμε στο σπίτι και πολύ φοβάμαι ότι μας περιμένει ένας ακόμα πιο δύσκολος χειμώνας!

Το διάβασμα λοιπόν έγινε όταν το ήθελαν και το γράψιμο το αντικατέστησε η ζωγραφική και οι παιδικές κατασκευές.

Κάπου εδώ όμως στα τέλη Αυγούστου νομίζω ότι οι μικροί μου μαθητές πρέπει να “ξεσκονίσουν” τις γνώσεις τους, να θυμηθούν την σχολική ύλη της τάξης τους και να προετοιμαστούν τόσο ώστε να μην τους πιάσουν αδιάβαστους.

Γι’ αυτό το λόγο διαλέξαμε μαζί 4 βιβλία από τις Εκδόσεις Πατάκη που μου θυμίζουν και εμένα τις δικές μου παλιές χαρούμενες διακοπές αλλά σαφώς πιο εξελιγμένα, πιο χαρούμενα, γεμάτα παιχνίδια αλλά και ασκήσεις.

 

Πάμε όμως να σας τα δείξω αναλυτικά!

Το 1ο βιβλίο είναι

Χαρούμενες διακοπές για παιδιά που έχουν τελειώσει την Γ΄ Δημοτικού

Συγγραφέας Μάνου-Πασσά Κατερίνα / Καρθαίου Ρένα
Εκδόσεις Πατάκη

Σύνοψη

Οι «Χαρούμενες διακοπές» αναθεωρήθηκαν, ώστε η ύλη τους να συμφωνεί με τα νέα σχολικά βιβλία. Μαζί τους το παιδί θα περάσει ένα πιο ευχάριστο καλοκαίρι κι έναν πιο ξεκούραστο χειμώνα. Γιατί μέσα στις διασκεδαστικές σελίδες του βιβλίου αυτού, τις γεμάτες παιχνίδια, σταυρόλεξα, σπαζοκεφαλιές, ευκαιρίες για να χρωματίσει και να ζωγραφίσει το παιδί, αθλητική ύλη, ωραίες εικόνες, ευχάριστα κείμενα και ποιήματα, έχουν τρυπώσει κι όλα τα μαθήματα που διδάχτηκε το παιδί το χειμώνα στο σχολείο. Οι «Χαρούμενες διακοπές», με μια γρήγορη επανάληψη, σιγουρεύουν τις γνώσεις του παιδιού, ενώ παράλληλα του χαρίζουν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες.


Το 2ο βιβλίο είναι

Καλοκαιρινά Γ΄ Δημοτικού

Συγγραφέας Βαρελλά Αγγελική
Εκδόσεις Πατάκη

Σύνοψη

Με ασκήσεις, σταυρόλεξα και διάφορες δραστηριότητες το κάθε βιβλίο της σειράς έχει σκοπό να ξαναθυμίσει στα παιδιά πράγματα που έμαθαν στο σχολείο τους την προηγούμενη σχολική χρονιά και είναι κρίμα να ξεχάσουν μέσα στην ανεμελιά του καλοκαιριού. Παίζοντας, χωρίς σύστημα, χωρίς πλήξη, τα «Kαλοκαιρινά» φρεσκάρουν τις γνώσεις των παιδιών με χιούμορ, διάφορα σχόλια και πολλές εικόνες. «Καλοκαιρινά» λοιπόν, και… καλό καλοκαίρι!

Το 3ο βιβλίο είναι

Φανταστικές καλοκαιρινές διακοπές – Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά που τελείωσαν την Γ΄ Δημοτικού

Συγγραφέας Καραγιάννης Γιώργος / Καραγιάννης Βασίλης
Εκδόσεις Πατάκη

Σύνοψη

Ευχάριστες δραστηριότητες και παιχνίδια που στηρίζονται στο σχολικό πρόγραμμα και βοηθούν στην επανάληψή του. Συνολικά θα κυκλοφορήσει ένας τόμος για κάθε τάξη του Δημοτικού και αντίστοιχα βιβλία για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Το 4ο βιβλίο είναι

Καλοκαιρινές στιγμές με την Αλέκα και το Μανόλη, για παιδιά που έχουν τελειώσει την Γ΄ Δημοτικού

Συγγραφέας Βινιχάκης Μανόλης / Βαρβαρέσου Αλέκα
Εκδόσεις Πατάκη

Σύνοψη

Τα βιβλία αυτής της καλοκαιρινής σειράς καλύπτουν συνοπτικά, μέσα σε 48 σελίδες, τους βασικούς στόχους του νέου αναλυτικού προγράμματος και αποτελούν συνδετικό κρίκο της προηγούμενης και της επόμενης τάξης. Εύληπτα και ελκυστικά, κυρίως λόγω της εικονογράφησης σε μορφή κόμικ και του παιχνιδιάρικου λόγου, συχνά σε μορφή ρίμας. Μέσα από εικονογραφημένους διάλογους, γλωσσικές ασκήσεις, μαθηματικά προβλήματα, ασκήσεις λογικής και μνήμης, σπαζοκεφαλιές, χειροπρακτικές δραστηριότητες και απολαυστικά κείμενα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν ευκαιρίες για κινητοποίηση των ενδιαφερόντων τους. Πρόκειται για μια τετράχρωμη, μεγαλόσχημη έκδοση (21×28), που δεν είναι μια συνέχεια των σχολικών υποχρεώσεων αλλά μια πρόταση για δραστηριοποίηση των παιδιών και καμιά φορά και των ενηλίκων.

Εμείς διαλέξαμε αυτά τα βιβλία γιατί τα παιδιά θα πάνε Τετάρτη Δημοτικού, αν το δικό σας παιδάκι θα πάει διαφορετική τάξη αναζητήστε τα αντίστοιχα βιβλία σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

Ο Γιώργος και η Ζωή τα κάνουν παρέα,  διορθώνει ο ένας τον άλλο και περνάνε πολύ δημιουργικό χρόνο μαζί!

Τώρα μένει μόνο να δούμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος!

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version