Site icon paixnidaki.com

Voucher σε μαμάδες που εργάζονται στο Δημόσιο

σχολεία

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε εργαζόμενες μητέρες του Δημοσίου

Το νέο  «Παράλληλο εθνικό πρόγραμμα διανομής voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς» έρχεται να διορθώσει μια στρέβλωση ετών.

Για πολλά χρόνια και ανεξαρτήτως εισοδήματος οι μητέρες που εργάζονταν σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να λάβουν επίδομα για την εισαγωγή των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς το υπάρχον πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, τις απέκλειε.

Παιδικοί Σταθμοί – ΕΣΠΑ 2020: Ξεκινούν οι αιτήσεις

Για πρώτη φορά


Για πρώτη φορά χορηγείται η δυνατότητα σε μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α και τα Ν.Π.Δ.Δ. να είναι δικαιούχοι κουπονιών για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στο πλαίσιο της διεύρυνσης του προγράμματος με τα voucher ήδη ψηφίστηκε από τη βουλή.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ  εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της ΑΔΕΔΥ. Όπως ανέφερε το προεδρείο η Κυβέρνηση με την ένταξη των υπαλλήλων του δημοσίου στο πρόγραμμα διορθώνει μια αδικία χρόνων εις βάρος εργαζόμενων του δημόσιου τομέα – που άλλωστε η ΑΔΕΔΥ είχε θέσει στην Πολιτεία από το 2014.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  από την πλευρά της, ενημέρωσε πως στόχος του νέου προγράμματος 15.000 νέων δικαιούχων που θα χρηματοδοτηθεί με 30 εκατ. εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Εργασίας είναι να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα αυξάνει τόσο τον αριθμό των παιδιών όσο και τον αριθμό των ωφελούμενων μητέρων, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού.

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version