Site icon paixnidaki.com

Βρεφική διατροφή – Ξεκινήσαμε με ζωμό κοτόπουλου

Από την πρώτη στιγμή που ανέβασα τον ζωμό κοτόπουλου στον λογαριασμό μου στο Instagram πλήθος μαμάδων μου έστειλαν προσωπικό μήνυμα και με ρωτούσαν πολλές πολλές πληροφορίες. Μ’  αυτή την ανάρτηση λοιπόν έχω σκοπό να σας ενημερώσω για την επιλογή μου αυτή αλλά όχι να σας την επιβάλλω. Δεν είμαι γιατρός και δεν δίνω ιατρικές ή άλλες συμβουλές. Για οποιαδήποτε απορία ρωτήστε πρώτα τον παιδίατρο που έχει αναλάβει το μωράκι σας.

Και αφού ξεκαθαρίσαμε λοιπόν τα παραπάνω πάμε να σας μιλήσω λίγο για τον διάσημο τώρα πια ζωμό!

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Χάρισε μας ένα like ♥

Ο ζωμός είναι ένας εύκολος τρόπος να εισάγουμε ένα βρέφος στις στερεές τροφές. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πολύτιμο κολλαγόνο και λιπαρά και προετοιμάζει τον πεπτικό σωλήνα για το ξεκίνημα των στερεών τροφών.

Τα υλικά ήταν κοτόπουλο, μπόλικο νερό και τίποτα άλλο!

Η εκτέλεση επίσης ήταν πανεύκολη, όπως και τα υλικά. Πήρα ένα ολόκληρο κοτόπουλο και το έβρασα για 3 ώρες σε μέτρια φωτιά. Χρειάστηκε να προσθέσω λίγο νερό 2 φορές περίπου καθ όλη τη διάρκεια , αλλά δεν έβαλα μέσα ούτε αλάτι ούτε λάδι.

Στις 3 ώρες ακριβώς το κρέας ξεκολλούσε από τα κόκαλα και είχε μαλακώσει πάρα πολύ. Πήρα τότε ένα γυάλινο βάζο και έβαλα μέσα μόνο τον ζωμό. Ο ζωμός αμέσως χωρίστηκε στα δυο αφού ανέβηκαν πάνω τα λιπαρά του. Φυσικά και δεν τα πέταξα, αφού είναι καλά λιπαρά και ήθελα να τα πιει και αυτά το μωράκι.

Μόλις ξύπνησε το μωρό, ο ζωμός ήταν ήδη ζεστός, οπότε έβαλα λίγο σ ένα μπιμπερό και ήπιε κοιτώντας με απορία περίπου 30 ml. Φυσικά του έδωσα μετά από λίγο και γάλα για να ολοκληρωθεί το γεύμα του και δεν το πίεσα να το πιει όλο.

Μόλις κρύωσε εντελώς ο ζωμός, τον έβαλα μέσα στο ψυγείο, κλεισμένο καλά με το καπάκι του.

Την 2η μέρα έβγαλα μια μικρή ποσότητα από τον ζωμό και την έβαλα μέσα στο μπιμπερό του μωρού ξανά. Ο ζωμός είχε γίνει σαν ζελέ και για να το ζεστάνω έβαλα σ ένα μπολ ζεστό νερό και τοποθέτησα μέσα το μπιμπερό που ήδη είχα βάλει τον ζωμό, κάτι σαν μπεν μαρί δηλαδή. Μόλις έγινε στη θερμοκρασία που πίνει το γάλα του, το έδωσα ξανά στο μωρό και ήπιε περίπου 70 ml. Τον υπόλοιπο ζωμό τον φύλαξα στο ψυγείο ξανά.

Την 3η μέρα ακολούθησα ακριβώς τα παραπάνω βήματα και το μωρό ήπιε περίπου 60 ml. Τον ζωμό που περίσσεψε τον έβαλα μέσα σε μια σούπα των μεγάλων μου παιδιών για γεύση γιατί έτσι κ αλλιώς δεν θα μπορούσα να το έδινα ξανά στο μωρό 4η μέρα συνεχόμενη.

Και τις 3 μέρες το μωρό ήπιε κανονικά το γάλα του μετά από τον ζωμό. Και δεν θεώρησα ότι χόρτασε μ αυτά τα ml ζωμού. Δεν πίεσα να πιει παραπάνω ζωμό ούτε γάλα.

Μπορείτε να δείτε στο προφίλ μου στο Instagram στην κατηγορία ζωμός κοτόπουλου όλη τη διαδικασία, αλλά και εδώ έτοιμο τον ζωμό και μια μικρή περιγραφή.

 

Σ αυτό το ποστ επίσης στο Instagram μπορείτε να δείτε τον κύριο που ποζάρει χαρούμενος λίγο πριν πιει το ζωμό για τρίτη και τελευταία μέρα.

 

Ευτυχώς δεν παρουσίασε καμία αλλεργία απολύτως και αύριο μας περιμένει η μεγάλη μέρα που θα δοκιμάσει το πρώτο του λαχανικό! Θα σας κρατήσω ενήμερους  φυσικά για το πλάνο που ακολουθούμε στην εισαγωγή του μωρού στις στερεές τροφές. Όπως επίσης και για τη βρεφική διατροφή του μωρού γενικότερα.

Τέλος θα ήθελα να σας τονίσω ξανά ότι αυτή η ανάρτηση είναι αυτό που επέλεξα να κάνω εγώ στο δικό μου μωρό σε συνεργασία πάντα με την παιδίατρό μας που ξέρει τις ανάγκες του μωρού μου. Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να ρωτήσετε τον δικό σας γιατρό.

Σας φιλώ

Γιούλη

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version