Site icon paixnidaki.com

Χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από τα χεράκια σας!

It’s the most wonderful time of the year!

Ναι, το πιστεύω ότι όντως είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου για μικρούς/ές και για μεγάλους/ες. Εσείς όχι; Πλησιάζουν μέρες αγάπης, αδελφοσύνης και ελπίδας. Δεν περιμένετε κι εσείς πώς και πώς να κατεβάσετε τις γεμάτες χριστουγεννιάτικα κούτες από το πατάρι για να στολίσετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας; Δε σας φτιάχνουν τη διάθεση τα λαμπάκια και οι στολισμένες βιτρίνες της πόλης; Σίγουρα τα προβλήματα, οι έννοιες, οι δυσκολίες δεν εξαφανίζονται, όμως όλα αυτά μπορεί να βοηθήσουν στο να σας κάνουν να ξεχαστείτε λίγο! Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της οικογένειας. Όλων των ειδών οικογένειας! Δε θα ήταν πολύ καλή η ιδέα να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια φέτος με τα παιδιά σας; Εγώ το δοκίμασα με τους μικρούς μου βοηθούς και ξετρελάθηκαν!

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και θα με θυμηθείτε.

Υλικά για τη ζύμη:

Υλικά για διακόσμηση:

Συνταγή:

Αναμίξτε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό και ζυμώστε. Θα δημιουργηθεί μία ζύμη η οποία πλάθεται εύκολα και δεν κολλάει! Ανοίξτε τη ζύμη και ανοίξτε τη με έναν πλάστη και προσέχουμε να είναι λεπτή σε πάχος. Κάντε σχέδια με τα χριστουγεννιάτικα κουπ-ατ σας. Με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπα στο σχέδιό μας ώστε να περαστεί ο σπάγκος όταν ψηθεί. Εννοείται ότι σε όλη τη διαδικασία τα παιδιά συμμετέχουν χωρίς να τα περιορίζουμε! Τα υλικά είναι βρώσιμα, δεν υπάρχουν επικίνδυνα σκεύη, άρα δε χρειάζεται να φοβηθούμε για κάτι.

Όταν τα σχέδιά σας είναι έτοιμα, τα βάζουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και τα αφήνουμε να ψηθούν για κανένα 20λεπτο. Ωστόσο, εξαρτάται από τον κάθε φούρνο. Θέλουμε να είναι σκληρά στο τέλος ώστε να μπορούν να βαφτούν. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν. Έπειτα, τα βάφετε με χρώματα της επιλογής σας και τα διακοσμείτε όπως επιθυμείτε.

Η χρυσόσκονη είναι μία πολύ καλή επιλογή γιατί δίνει μία ιδιαίτερη λάμψη στα στολίδια σας. Για να βάλετε χρυσόσκονη περάστε μία λεπτή στρώση λευκή κόλλα πάνω από το χρώμα που έχει στεγνώσει φυσικά, και πασπαλίστε με χρυσόσκονη! Όταν στεγνώσουν περάστε τον σπάγκο και έτοιμα τα στολίδια σας! Τα παιδιά μπορούν να διακοσμήσουν ένα μικρό δεντράκι και να το στολίσουν δωμάτιό τους. Για φανταστείτε τη χαρά τους που θα έχουν ένα δικό τους δεντράκι με χειροποίητα στολίδια!

*Σαν μεζούρα χρησιμοποίησα το κλασικό δοσομετρητή που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version