Loading Posts...
 

Τι δουλειά έχουν μαζί 5 μύγες, μια τρομπέτα και ένα ροζ τερατάκι;

Τι δουλειά έχουν μαζί 5 μύγες, μια τρομπέτα και ένα ροζ τερατάκι;

Η Μικρή Σελήνη κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό 2 υπέροχα βιβλία. Μας κέρδισαν με την πρώτη ματιά, μας άρεσαν οι τίτλοι τους, η εικονογράφηση τους αλλά και τα πανέξυπνα κειμενά τους.  Η Μικρή Σελήνη είναι ένας εκδοτικός οίκος που έχουμε ξεχωρίσει και σίγουρα θα διαβάσουμε και τα υπόλοιπα βιβλία τους!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα βιβλία που έπεσαν στα χέρια μας αναλυτικά!

Χάρισε μας ένα like ♥

 5 μύγες και μια τρομπέτα

Ingrid Chabbert και Guridi

Απόδοση: Μαριάννα Ψύχαλου

Εκδόσεις Μικρή Σελήνη

Πέντε πολύ «ανήσυχες» μύγες περνούν τη μέρα τους πετώντας από σπίτι σε σπίτι μέχρι που πέφτουν πάνω σε ένα εντυπωσιακό κίτρινο αντικείμενο! Και τότε το παιχνίδι ανακάλυψης ξεκινά. Μήπως είναι βάζο, μήπως τηλεσκόπιο ή μήπως σκούπα μάγισσας; Μάλλον πρόκειται για μια τεράστια οδοντόβουρστα! Αλλά τελικά δεν είναι τίποτα από όλα αυτά.

Μια πραγματικά ξεκαρδιστική ιστορία με τους πιο αστείους αλλά και περίεργους ήρωες παραμυθιού. Τις  5 Μύγες  θα τις λατρέψετε όλοι, μικροί αλλά και μεγάλοι.

Μια ιστορία που μπορεί να δουλευτεί από γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς. Ρωτήστε τα παιδιά να σας πουν με τι τους μοιάζει το κίτρινο αντικείμενο. Βάλτε να το ζωγραφίσουν, να διαλέξουν ακόμα και την αγαπημένη τους απάντηση. Μπορούν εύκολα να το δραματοποιήσουν και τα λίγα μεγαλύτερα παιδιά να το διαβάσουν και μόνα τους.

Η εικονογράφηση μου άρεσει πολύ, προκαλεί τα παιδιά να ζωγραφίσουν μύγες (καλά και μεγάλους)!

 

Ρόζα το Τερατάκι

Olga de Dios

Απόδοση: Μαριάννα Ψύχαλου

Εκδόσεις Μικρή Σελήνη

 

Μια τρυφερή ιστορία της εικονογράφου Olga de Dios που μιλά για την ισότητα και την αξία της διαφορετικότητας για τη διαμόρφωση του μοναδικού χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.

Η ηρωίδα είναι ένα ροζ, τριχωτό τέρας που του αρέσει να γελάει, να παίζει και συνεχώς να ανακαλύπτει. Γεννημένη σε ένα μονόχρωμο, γκρίζο χωριό, αποφασίζει μια μέρα να φύγει και να ανακαλύψει τον κόσμο. Και τότε όλα τα χρώματα της ζωής της αλλάζουν!

Και αυτό το βιβλίο της Μικρής Σελήνης το αγαπήσαμε πολύ γιατί μας έμαθε να αγαπάμε τέρατα και να τα δούμε όλα με μια διαφορετική ματιά. Γιατί αξίζει να παλέυεις για κάτι που θέλεις πολύ. Γιατί  Ρόζα το Τερατάκι είμαστε όλοι μας αν το σκεφτείς και γιατί όλοι μας πρέπει να ανακαλύψουμε τον κόσμο και να μείνουμε εκεί που νιώθουμε καλύτερα.

Η εικονογράφηση του είναι απολαυστική, ταιριάζει με το κείμενο άψογα και νιώθεις ότι το έχει ζωγραφίσει ένα μικρό παιδί. Σε συνδυασμό όμως με το κείμενο μας κάνει να αγαπήσουμε τη Ρόζα το Τερατάκι ακόμα περισσότερο.

Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια γονιών αλλά και εκπαιδευτικών. Η Ρόζα το τερατάκι  δίνει πάρα πολλά ερεθίσματα για να ασχοληθούν μέσα στην τάξη με τα θέματα της διαφορετικότητας, της αποδοχής και των φόβων. Μπορεί να δρααματοποιηθεί επίσης εύκολα και γιατί όχι να τη ζωγραφίσουμε και με το αγαπημένο μας χρώμα. Πιστεύω ότι θα άρεσε και στη Ρόζα!

 

Το βιβλίο έχει αποσπάσει τα εξής βραβεία:

· Apila Prize First printing 2013.
· Aurelio Blanco Prize for the best project Arts of the book of the Community of Madrid 2013.
· Golden Pinwheel to the best children’s book in the international children’s book fair 2103 CCBF China Shanghai.
· Cultural Triangle Award 2014. COGAM.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading Posts...

Read previous post:
Κυριακή πρωί στο Μέγαρο: «Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα»

Κυριακή πρωί στο Μέγαρο:  «Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα»   ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ...

Close