Site icon paixnidaki.com

Πείραμα για παιδιά – Ανατινάξαμε έναν χιονάνθρωπο

Πείραμα για παιδιά – Ανατινάξαμε έναν χιονάνθρωπο

 

Σήμερα ανατινάξαμε έναν χιονάνθρωπο και είμαστε πολύ  χαρούμενοι! Περιμέναμε πώς και πώς να τον δούμε να σκάει και όταν έσκασε, σκάσαμε με τη σειρά μας στα γέλια. Φαντάζομαι ότι θέλετε να μάθετε και εσείς πώς μπορείτε να ανατινάξετε έναν χιονάνθρωπο, οπότε πάμε να σας πω αρχικά τι υλικά θα χρειαστείτε για αυτό το πείραμα για παιδιά.

 

☃️Υλικά πειράματος❄️

1. Σακουλάκι που κλείνει με zip
2. Σόδα
3. Λευκό ξύδι
4. Χαρτοπετσέτα
5. Ανεξίτηλο μαρκαδόρο και υλικά για διακόσμηση (ματάκια πλαστικά, χαρτάκια για μύτη ή μάτια κτλ)

 

❄️Εκτέλεση ⛄️


Αρχικά διακοσμήστε ή ζωγραφίστε το σακουλάκι για να μοιάζει με χιονάνθρωπο. Εγώ κόλλησα μεγάλα πλαστικά μάτια, αυτά που κουνιούνται με διάφανη ταινία και μια χάρτινη πορτοκαλί μύτη. Στη συνέχεια ζωγράφισα με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο μου ένα μεγάλο χαμόγελο.

Σε μια χαρτοπετσέτα βάλτε  πάνω 2 κουταλιές της σούπας σόδα και διπλώστε τη απ’ όλες τις μεριές.

Έπειτα γεμίστε με ξύδι το 1/3 περίπου από το σακουλάκι και ρίξτε με γρήγορες κινήσεις μέσα τη χαρτοπετσέτα με τη σόδα. Σφραγίστε καλά τα σακουλάκι σας και παρατηρήστε το να φουσκώνει σαν μπαλόνι.

Οι αναλογίες που σας δίνω είναι για ένα σακουλάκι μεσαίο (1,2l), αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο σακουλάκι θα βάλετε περισσότερο ξύδι αλλά και σόδα.

Θα χρειαστεί να περιμένετε λίγα λεπτά και ο χιονάνθρωπος σας θα ανατιναχτεί! Εμείς περιμέναμε περίπου 6 λεπτά.

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στο Tik Tok

@julie_bouza Ανατινάξαμε έναν χιονάνθρωπο #μαθεστοtiktok #scienceexperiments #scienceismagic #kidsactivities #momsoftiktok ♬ Funny Song – Cavendish Music

 

Στο Instagram

Και τέλος στο YouTube

Μπορείτε να δείτε περισσότερα πειράματα για παιδιά εδώ!

Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο αγαπημένο μου Instagram αλλά και στη νέα μου αγάπη στο Tik Tok γιατί εκεί ανεβαίνουν όλα αρχικά και γίνονται φυσικά και οι διαγωνισμοί μας.

 

Να παίζετε και να περνάτε όμορφα κάθε στιγμή!

Σας φιλώ γλυκά

Γιούλη

 

 

Χάρισε μας ένα Like
Exit mobile version