Loading Posts...
 

Φτιάξτε μόνοι σας παιχνίδια με 1 ευρώ

παιχνίδια
παιχνίδια με ξύλινους κύβους

Θέλετε να φτιάξετε αμέτρητα παιχνίδια με μόλις 1 ευρώ ;  Αν ναι τρέξτε στο κοντινότερο κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και αγοράστε ξύλινους κύβους!

Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα σε γνωστό κατάστημα ξύλινους κύβους σε φυσικό χρώμα, 49 τεμάχια και μόλις 1 ευρώ. Τα έβαλα μέσα στο καλάθι χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να ξέρω τι θα τα κάνω. Μέχρι να επιστρέψω στο σπίτι το μυαλό μου είχε πάρει φωτιά κυριολεκτικά.

Το καλό μ αυτούς τους κύβους είναι ότι είναι μονόχρωμοι και μπορούν τα παιδιά ή οι μεγάλοι να τους βάψουν, ζωγραφίσουν, γράψουν όπως μα όπως θέλουν. Και τελικά  να φτιάξουν αμέτρητα παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

 

 

ξύλινοι κύβοι

 

Εμείς κάναμε πειράματα και παίξαμε 2 ολόλκληρες ώρες με τους ξύλινους κύβους μας και η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε μόνο, μάθαμε κιόλας, θυμηθήκαμε και ενθουσιαστήκαμε!

Πάμε να σας δείξω τι παιχνίδια παίξαμε και με ποιο τρόπο!

κύβοι

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε μόνο 11 από τους 49 ξύλινους κύβους αλλά αμέτρητα παιχνίδια!

1.

Τους πρώτους 2 ξύλινους κύβους τους ζωγραφίσαμε με κόκκινο – κίτρινο – πράσινο – μπλε – πορτοκαλί και καφέ.

Τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε είναι.

1.  Ρίχνουμε το ζάρι και όποιο μας  τύχει λέμε τι χρώμα είναι. Όταν μάθει τα συγκεκριμένα χρώματα , μπορούμε να βάψουμε με άλλα και να συνεχίσουμε κανονικά το παιχνίδι μας.

2. Ρίχνουμε το ζάρι και ότι χρώμα έρθει λέμε και από ένα αντικείμενο που έχει το ίδιο χρώμα.

3.  Ρίχνουμε και τα 2 ζάρια αυτή τη φορά, τα οποία έχουν βαφτεί με τα ίδια χρώματα και λέμε μια πρόταση που να περιέχει τα 2 χρώματα που μας έτυχαν. Για παράδειγμα «μια κόκκινη αλεπού κοιτάζει τον μπλε ουρανό»

 

2.

Οι ξύλινοι κύβοι που είναι γραμμένοι με πράσινο μαρκαδόρο έχουν πάνω όλα τα σύμφωνα

Τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε είναι.

1. Το πρώτο παιχνίδι, για παιδιά που τώρα μαθαίνουν τα γράμματα είναι να ρίχνουν ζάρι και να λένε τη φωνούλα του γράμματος που βλέπουν. Προσοχή λέμε β(ου) και όχι βήτα!

2. Το δεύτερο παιχνίδι για παιδιά που ξέρουν τα γράμματα είναι να λέμε μια λέξη που ξεκινάει από το σύμφωνο που μας έτυχε.

3. Το τρίτο παιχνίδι είναι να ρίχνουμε 2 με 3 ξύλινους κύβους και να λέμε μια πρόταση που έχει μέσα 2 ή 3 λέξεις που ξεκινάνε από τα γράμματα που μας έτυχαν

 

3.

Οι ξύλινοι κύβοι που είναι γραμμένοι με κόκκινο μαρκαδόρο έχουν πάνω όλα τα φωνηέντα

Τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε είναι.

  • Το πρώτο παιχνίδι, για παιδιά που τώρα μαθαίνουν τα γράμματα είναι να ρίχνουν ζάρι και να λένε τη φωνούλα του γράμματος που βλέπουν. Προσοχή λέμε α και όχι άλφα!
  • Το δεύτερο παιχνίδι για παιδιά που ξέρουν τα γράμματα είναι να λέμε μια λέξη που ξεκινάει από το φωνήεν που μας έτυχε.
  • Το τρίτο παιχνίδι είναι να ρίχνουμε και τους 2 ξύλινους κύβους και να λέμε μια πρόταση που έχει μέσα 2 λέξεις που ξεκινάνε από τα γράμματα που μας έτυχαν

ξύλινα κυβάκια

4.

Οι ξύλινοι κύβοι με τα σύμφωνα και με τα φωνήεντα μπορούν να συνδυαστούν και μαζί. Ρίχνουμε 2 κύβους έναν με φωνήεντα και ένα με σύμφωνα και ζητάμε από το παιδί να μας διαβάσει την παρεούλα. Αν ξέρει να διαβάζει να μας πει και μια λέξη που ξεκινάει από αυτή τη συλλαβή.

 

κύβοι

5.

Οι κύβοι που είναι γραμμένοι με μπλε μαρκαδόρο έχουν πάνω τους αριθμούς από το 1 μέχρι και το 24. Εσείς μπορείτε να γράψετε όποιους αριθμούς θέλετε. Είπαμε οι κύβοι είναι 49 τεμάχια!!!

Τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε είναι.

  • Το πρώτο παιχνίδι, για παιδιά που τώρα μαθαίνουν τους αριθμούς είναι να ρίχνουν ένα ζάρι τη φορά και να λένε ποιος αριθμός είναι.
  • Να τους  χρησιμοποιήσουν αντί για ζάρια σ ένα επιτραπέζιο.
  • Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να ρίχνουν 2 ή και παραπάνω κύβους – ζάρια και να κάνουν πράξεις με τους αριθμούς που τους τυχαίνουν.

 

6.

Την ώρα που φωτογράφιζα τα νέα μας παιχνίδια, τα παιδιά μου ανέλαβαν τους υπόλοιπους κύβους και ζωγράφισαν πάνω μικρές  ζωγραφιές, ήλιο – φεγγάρι – δέντρο – σύννεφα – λουλούδια κτλ

Ο σκοπός του παιχνιδιού αυτού, που είμαστε επηρεασμένοι από ένα άλλο που θα σας παρουσιάσω πολύ σύντομα, είναι τα παιδιά να ρίχνουν από 1 κύβο εως όσους θέλουν και αναλάγως του τι θα δείξουν οι κύβοι – ζάρια να πουν και μια ιστορία. Για παράδειγμα ο ήλιος βγήκε το πρωί δίπλα σ ένα σύννεφο και αφού είπε καλημέρα στο δέντρο και στα λουλούδια είδε το φεγγάρι που δεν είχε προλάβει να κρυφτεί! Το συγκεκριμένο παιχνίδι είτε με τους κύβους αυτούς, είτε το άλλο που το αγοράζετε έτοιμο είναι υπέροχο και μπορεί να παίξει ολόκληρη η οικογένεια μαζί.

 

Σήμερα είμαι πολύ πολύ χαρούμενη με τα παιχνίδια που παίξαμε, ελπίζω να βρείτε κύβους και να παίξετε όμορφα και εσείς!!

Μην ξεχνάτε την καλοκαιρινή μας πρόκληση 60 ημερών #καλοκαιρινο-παιχνιδι, θα χαρώ , σας το έχω πει πολλές πολλές φορές να δω τις φωτογραφίες σας και αν κάνετε και τους κύβους μας να δω και τα δικά σας παιχνίδια!!

Αύριο σας ετοιμάζω μια σούπερ σούπερ ιδέα  για ένα απολαυστικό παιχνίδι!!!!!

παιχνιδάκι

παιχνιδάκι

 

Show 2 comments

Τι φοβερές ιδέες είναι αυτές Γιούλη μου! Τρελαίνομαι όταν το μυαλό σου παίρνει φωτιά! Θα τα δοκιμάσουμε σύντομα όλα♡

Ιούλιος 1, 2016
0

ουυιιι τέλεια ιδέα και έλεγα πως θα περάσουμε το απόγευμά μας!!!

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading Posts...

Read previous post:
#καλοκαιρινο παιχνιδι
Πρόκληση 60 ημερών #καλοκαιρινο_παιχνιδι

Ναι καλά διαβάσατε, μια πρόκληση 60 ημερών ξεκινάει με το hastag #καλοκαιρινο_παιχνιδι Θα ξεκινήσω εγώ πρώτη, σας το δηλώνω και...

Close