Loading Posts...
 

Παιδικό βιβλίο | 3 νέα παραμύθια που μας άρεσαν πολύ!

Παιδικό βιβλίο | 3 νέα παραμύθια που μας άρεσαν πολύ!

1.

Η Χαμένη Χαρά της Θυμιώς

Συγγραφέας : Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα

Εικονογράφηση – Μαιρήλια Φωτιάδου

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Περιγραφή:

Μια φορά, ίσως να ήτανε παλιά, ίσως και στα χρόνια τα τωρινά,  ζούσε ένα κορίτσι γελαστό και σαν μέλι γλυκό, η Ευθυμία…

Η Ευθυμία, που λέτε, φαινόταν στα μάτια των άλλων παιδιών διαφορετική… και η ζεστή καρδιά της με τα χρόνια πάγωσε και γέμισε με θυμό! Τόσο θυμό, που άλλαξε το όνομά της και το έκανε Θυμιώ.

Η Θυμιώ έμαθε να μισεί τη ΧΑΡΑ! Ακόμη και στο άκουσμα της λέξης πάθαινε αλλεργία…Μια μέρα βροχερή, όμως, κάποιος χτυπά επίμονα την πόρτα του σπιτιού της. Θα ανοίξει την πόρτα η Θυμιώ; Θα δώσει μία ευκαιρία στον εαυτό της να αλλάξει;

Στοιχεία:

  • KATHΓΟΡΙΑ: Παιδικά & Εικονογραφημένα Βιβλία
  • ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ: ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 48

Η γνώμη μου

‘Ενα υπέροχο παραμύθι, γραμμένο σε ποιητικό και πεζό ρυθμό που μας κέρδισε αμέσως! Τι συμβαίνει άραγε όταν έχουμε πολύ θυμό μέσα μας, όταν είμαστε μονίμως θυμωμένοι με όλους και όλα; Αυτό το παραμύθι μας  δείχνει με διασκεδαστικό και ρεαλιστικό τρόπο τις συνέπειες και τις επιπτώσεις του θυμού στην υγεία αλλά και στην ψυχολογία μας.

Η ιστορία είναι χιουμοριστική αλλά ταυτόχρονα διδακτική. Στο τέλος η αγάπη για άλλη μια φορά κερδίζει τη μάχη και όλα μπαίνουν στη θέση τους. Μια τρυφερή ιστορία που μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η χαρά στη ζωή όλων μας!

Η εικονογράφηση της Μαιρηλίας Φωτιάδου είναι ρεαλιστική και με πάρα πολλές λεπτομέρειες που δε φαίνονται με την πρώτη ματιά. Σε κάθε σελίδα μείναμε αρκετή ώρα μόνο και μόνο για να παρατηρήσουμε όλα όσα έκαναν εντύπωση στα μικρά μου!

Κάθε βράδυ και ένα #παραμύθι και η #ζωή μας κυλάει λίγο πιο #γλυκά ❤ . ?Η χαμένη χαρά της Θυμιώς Συγγραφέας- Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα. Εικονογράφηση- Μαιρήλια Φωτιάδου Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική @ellinoekdotikipublishing . ?Το χρυσαφένιο κουκούτσι Συγγραφέας- Δημητρόπουλος Παναγιώτης Εικονογράφηση- Μαριάννα Φραγκούλη Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική . ? Φον ο φοβερός Συγγραφέας- Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου Εικονογράφηση- Αιμιλία Κονταίου Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική . #paixnidaki #kids #twins #twinslife #mommyslife #blogger #momblogger #greekblogger #mombloggergr #bookstagram #bookstories #kidsbook #kidsstories #bookwormgr #bookworm #booklover

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?julie_bouza?? (@julie_bouza) στις

2.

Φον ο Φοβερός

Συγγραφέας – Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου

Εικονογράφηση – Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

 

Περιγραφή:

Μόλις φύτρωσε ένα ακόμη κεφάλι στους ώμους μου.  Ένα τεράστιο κεφάλι. Με πέντε μάτια και τρία στόματα.  Η φαγούρα στους ώμους το έδειχνε καθαρά.  Να είναι καλά ο Γιάννης.  Δεν πρόλαβα να συνηθίσω το κεφάλι δράκου με τα έξι χέρια  που μου πρόσθεσε ο Νίκος χθες βράδυ και τσουπ… ένα ακόμη.  Αλλά ούτε κι αυτό θα το χαρώ.  Σε λίγο κάτι καινούριο θα ξεφυτρώσει πάλι.  Ούτε μάγος να ήμουνα με τόσες μεταμορφώσεις.
Κάθε στιγμή αλλάζω μορφή…
Γεννήθηκα μαζί με τη ζωή.
Έχω διαφορετικά πρόσωπα. Όσα και αυτοί που με βλέπουν…
Όλοι φοβούνται κάτι. Κάποιον. Εμένα.Εμένα με τα πολλά πρόσωπα και το ένα κι ανατριχιαστικό όνομα.
Το ξέρεις. Φον…

Στοιχεία:

  • KATHΓΟΡΙΑ: Παιδικά & Εικονογραφημένα Βιβλία
  • ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ: ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 40

Η γνώμη μου

Το λατρέψαμε κυριολεκτικά!

Αυτό το παραμύθι γραμμένο σε πεζό και ποιητικό λόγο, μας  συστήνει τον Φον  Φοβερό , όχι για να μας τρομάξει αλλά για να μας δείξει πώς μπορούμε όλοι μας να τον νικήσουμε.  Τα μικρά παιδιά ταυτίζονται απόλυτα μ αυτό το υπέροχο παραμύθι και τελικά σβήνουν από τη ζωή τους τον φόβο και γυρίζουν ανέμελα στο παιχνίδι τους.

Η Αιμιλία Κονταίου έχει κάνει μια εξαιρετική εικονογράφηση που ενώ στην αρχή κάποια παιδιά ίσως τρομάξουν σταδιακά τα χρώματα αλλάζουν και σε συνδυασμό με το κείμενο το μικρό παιδί νιώθει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Μπορεί να νικήσει τους φόβους του.

Μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία, μιλήστε μαζί με τα παιδιά σας, αμέσως μετά την ανάγνωση του βιβλίου. Ρωτήστε τα τι φοβούνται και μετά μαζί πείτε δυνατά «Δεν σε φοβάμαι» !

Το παραμύθι συνοδεύεται από QR Code που αν σαρωθεί από κινητό ή tablet χαρίζει στο παιδί και τον γονιό του την αφήγηση της ιστορίας από την ίδια τη συγγραφέα με μουσική υπόκρουση.

3.

Το χρυσαφένιο κουκούτσι

Συγγραφέας – Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Εικονογράφηση – Μαριάννα Φραγκούλη

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Περιγραφή:

Κάπου, κάπως, κάποτε… Ένα μικρό κορίτσι  δεν ήθελε ούτε να ακούσει για φρούτα… Τι και εάν όλοι της έλεγαν πως κάνουν καλό στην υγεία και
την ανάπτυξή της, εκείνη αμετανόητη… Γλυκά και πάλι γλυκά…
Μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση  στα «χέρια» τους ή πιο συγκεκριμένα στα κοτσάνια τους… Βρήκαν και σύμμαχο για να την επαναφέρουν  στον «ίσιο δρόμο»…
Θα τα καταφέρουν, άραγε;

Ένα βιβλίο για την υγιεινή διατροφή, τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη για τη φύση!

Στοιχεία:

  • KATHΓΟΡΙΑ: Παιδικά & Εικονογραφημένα Βιβλία
  • ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ: ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 48

Η γνώμη μου

«Το χρυσαφένιο κουκούτσι» είναι το κατάλληλο βιβλίο που θα πείσει τα παιδιά να αλλάξουν τη διατροφή τους και να ξεκινήσουν να τρώνε φρούτα. Μια ιστορία που δεν μας μαλώνει γιατί δεν τρώμε φρούτα αλλά μας επηρεάζει θετικά! Μας μιλάει με όμορφο τρόπο για μια ισορροπημένη διατροφή που πρέπει να τα έχει όλα για να είμαστε καλά στην υγεία μας.

Είναι ένα παραμύθι γραμμένο με πολύ χιούμορ, φαντασία αλλά και μπόλικη αγάπη για τη φύση που όπου και να κοιτάξεις έχει χρυσά κουκούτσια, αρκεί να τη φροντίζεις και να την αγαπάς και εσύ!

Η εικονογράφηση είναι με πολύ όμορφα χρώματα αλλά και φυσιογωμίες που θα αγαπήσει και ο πιο δύσκολος αναγνώστης!

Αν το παιδί σας δεν τρώει φρούτα αυτό το παραμύθι πρέπει να το διαβάσετε και να τρώτε και εσείς οι ίδιοι μπροστά στο παιδί φρούτα, με χρυσά κουκούτσια πάντα!

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading Posts...

Read previous post:
Δείτε πώς μια δασκάλα έμαθε όλους τους μαθητές της να πλένουν τα χέρια τους

Δείτε πώς μια δασκάλα έμαθε όλους τους μαθητές της να πλένουν τα χέρια τους H Donna Gill, δασκάλα από τη...

Close