Loading Posts...
 

Επτά σημάδια ότι το παιδί μας θα πετύχει στη ζωή του.

Επτά σημάδια ότι το παιδί μας θα πετύχει στη ζωή του.

Αν και η επιτυχία είναι εντελώς υποκειμενική και σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οδηγούν στην επιτυχία.

Πάμε να δούμε λοιπόν τα επτά σημάδια που όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες δείχνουν ότι το παιδί μας θα πετύχει στη ζωή του.

Χάρισε μας ένα like ♥

1. Διαβάζουν και γράφουν καλά

Έρευνα που ανέλυσε στοιχεία από 346.660 μαθητές λυκείου των ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology, όσα παιδιά είχαν λιγότερα προβλήματα ανάγνωσης και γραφής είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν υψηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο, να βρουν καλύτερη δουλειά στο μέλλον και να έχουν υψηλότερο εισόδημα.

2. Είναι συνεπείς μαθητές

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Marion Spengler, όσο πιο συνεπείς μαθητές  είναι τα παιδιά στο σχολείο, δηλαδή παρακολουθεί τακτικά, κάνει τα μαθήματά του και παίρνει στα σοβαρά τις εξετάσεις, τόσο πιο πιθανό είναι η ζωή του ως ενήλικας να είναι επιτυχημένη.

3. Τους ενδιαφέρει το σχολείο

Η ομάδα της Spengler συμπέρανε επίσης η προσοχή ενός μαθητή στην τάξη επίσης αποτελεί «δείκτη» για το πώς θα εξελιχθεί στη μετέπειτα ζωή του.

Οι συμπεριφορές που έχει ένα παιδί στο σχολείο έχουν μακροπρόθεσμες επιδράσεις στην ζωή του ανθρώπου.

4. Κάνουν δουλειές στο σπίτι

Αν τα παιδιά δεν μαθαίνουν να πλένουν τα πιάτα, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος το κάνει αυτό για εκείνα, κι έτσι δεν μαθαίνουν ότι κάποιες δουλειές πρέπει να γίνουν κι ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στο σύνολο. Διαβάστε και αυτό  «Βοηθάμε όλοι στις δουλειές του σπιτιού.»

5. Μαθαίνουν μαθηματικά από νωρίς

Έρευνα του 2007 σε 35.000 παιδιά προσχολικής αγωγής στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Μ. Βρετανία βρήκε ότι η ανάπτυξη μαθηματικών ικανοτήτων σε μικρή ηλικία προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα σε έναν ενήλικα.

Μπορούμε να παίξουμε με τα μαθηματικά με πολλούς τρόπους, διαβάστε έναν εδώ Το Τέρας των αριθμών ή πώς να μάθεις στα μικρά παιδιά πρόσθεση και αφαίρεση

6. Επιμένουν στους στόχους τους

Πρόκειται για το γνωστό, πλέον, χαρακτηριστικό, το οποίο όλοι οι «γκουρού» αυτογνωσίας επικαλούνται. Το λεγόμενο «grit», δηλαδή η επιμονή στα δύσκολα, είναι ένα χαρακτηριστικό που αν το καλλιεργήσεις από παιδί οδηγεί στην επιτυχία στην ενήλική ζωή σου, σύμφωνα με την ψυχολόγο και καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, Angela Duckworth.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι καλό θα ήταν να αφήνουμε το παιδί μας να προσπαθεί και να μην λύνουμε εμείς κάθε του το «πρόβλημα».

 

7. Αψηφούν τους γονείς τους

Μπορεί να μην μας ακούγεται και πάρα πολύ καλό αυτό αλλά η επιστήμη έχει άλλη άποψη!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Developmental Psychology, η οποία παρακολούθησε το εκπαιδευτικό επίπεδο και το εισόδημα των παιδιών που φοιτούσαν στα σχολεία του Λουξεμβούργου το 1960, εκείνα τα παιδιά που επαναστατούσαν ενάντια στην εξουσία και αψηφούσαν τους γονείς τους είχαν την τάση να παραμείνουν στο σχολείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Loading Posts...

Read previous post:
Παραμύθι με όνομα | Το πρώτο προσωποποιημένο παραμύθι στην Ελλάδα

Παραμύθι με όνομα | Το πρώτο προσωποποιημένο παραμύθι στην Ελλάδα Το Παραμύθι με Όνομα είναι το πρώτο προσωποποιημένο παραμύθι στην...

Close